aA
Nacionalinė šefų rinktinė, besiruošdama dalyvauti kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, surengė dar vieną šventinę vakarienę Kaune, restorane „Sala“. Komandai tai buvo puiki treniruotė, o vakarienės dalyviams – tikra gurmaniška šventė.
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Šefai pristatė savo konkursinius patiekalus

Jaukioje erdvėje dalyvavę daugiau nei šimtas dalyvių ragavo tris patiekalus: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Užkandį pristatė viešbučio „Novotel“ šefas Vytautas Zdanauskas: „Pasirinkome gaminti karštą užkandį. Tai – kepta arktinė menkė su saldžia bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Tikiuosi, kad tokia skonio variacija patiko ir jums.“

Renginį ir šefus pristatęs aktorius Aleksandras Kleinas kalbino šefą Artūrą Braslauską, kuris anksčiau taip pat buvo Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas: „Varžybose netrūkdavo iššūkių, tačiau tikiu, kad dabartinė patirtis ir šių metų komandos sudėtis parneš Lietuvai aukštas pozicijas ir bilietus į pasaulinę kulinarijos olimpiadą.“

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Pagrindiniam patiekalui buvo pasirinkta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Už karštą patiekalą atsakingas restorano „Siesta“ šefas Jaroslavas Orševskis pasakojo: „Jautiena, kurią vešimės į varžybas ir gaminome dabar, yra lietuviška – patirtis rodo, kad ją gaminti yra lengviausia ir išgauname geriausią rezultatą. Tikiu, kad šiame patiekale turėjote pajusti ir saldumą, ir rūgštumą, ir kartumą, ir kitus skonio pojūčius.“

Vakarienę vainikavo konditerės Tomos Piskarskaitės (restoranas „Amandus“) kurtas desertas: bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas. Egzotiškų skonių derinys nepaliko abejingų.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Trumpai apie varžybas ir komandą

Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23–29 d. Liuksemburge.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, ir Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“; Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Edgaras Rutkauskas, restoranas „Dia“; Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Nacionalinių komandų rungtis, kurioje kovosime su pasaulio šalių virtuvės virtuozais, susideda iš dviejų dalių: ART stalo ir karštosios virtuvės. Pastarojoje 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų trijų patiekalų porcijų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Šiuos tris konkursinius patiekalus ragavo ir vertino Kaune surengtos šventinės vakarienės dalyviai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Emigranto nusikaltimas sukrėtė ne tik Lietuvą, bet ir Švediją: nužudytą paauglę rado užklijuotomis lūpomis (17)

Darbą baigusi septyniolikmetė nusiuntė tėvui žinutę, kad grįžta namo, tačiau į juos taip ir...

Kai kuriose Lietuvos įmonėse uždirbti milijonams pakanka vieno darbuotojo: kaip joms tai pavyksta? (78)

Lietuvoje yra ne viena kompanija, vienam darbuotojui sugeneruojanti daugiau kaip 10 milijonų eurų...

Gyvai / LKL rungtynės: „Rytas“ – „Lietkabelis“ tiesioginė vaizdo transliacija (45)

Trečiojo „Betsafe–LKL“ rato starte – trečioji Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio...

„Vaistas“ nuo odos ligų, sifilio ir skrandžio bėdų sukelia haliucinacijas ir mirtį

Turbūt visi žino, kad gyvsidabris – itin nuodingas metalas, tad, pavyzdžiui, sudužus senam...

Stilistas rėžė nuomonę apie „Žmonių“ įvaizdžius: jei nepasiruošei, sėdėk tyliai ir apeik raudoną kilimą ratu (141)

Kiekviename renginyje laukiamiausia smalsuolių dalis – raudonas kilimas ir, žinoma, akį...

Verslininkas Saulius Karosas amžinojo poilsio atgulė Menininkų kalnelyje: atsisveikinimo kalbą tarė ir 18-metis sūnus (432)

Šią savaitę verslo pasaulį ištiko netektis – naktį iš antradienio į trečiadienį mirė...

Ekspertas: Putino spaudimas Lukašenkai gali tapti nepakeliamas (165)

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui liko daugiau nei penkeri metai kadencijos, bet jis jau turi...

7 daržovės, kurios vertingesnės termiškai apdorotos (1)

Žalios daržovės laikomos naudingesnėmis maistiniu požiūriu. Tiesa, yra daržovių, kurios...

Nori atšaukti Nacionalinę premiją Ivaškevičiui – partizanų vaizdavimas sukėlė tikrą audrą Lietuvos rašytojų sąjunga gina (391)

Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba šeštadienį paskelbė rašytoją Marių Ivaškevičių...

Močiutės kiaulienos kepsnys nepaliks abejingo net ir didžiausio maisto kritiko (45)

Močiutė iškepė kiaulienos kepsnį , kuris nepaliks abejingo net ir didžiausio maisto kritiko....