aA
Nacionalinė šefų rinktinė, besiruošdama dalyvauti kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, surengė dar vieną šventinę vakarienę Kaune, restorane „Sala“. Komandai tai buvo puiki treniruotė, o vakarienės dalyviams – tikra gurmaniška šventė.
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Šefai pristatė savo konkursinius patiekalus

Jaukioje erdvėje dalyvavę daugiau nei šimtas dalyvių ragavo tris patiekalus: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Užkandį pristatė viešbučio „Novotel“ šefas Vytautas Zdanauskas: „Pasirinkome gaminti karštą užkandį. Tai – kepta arktinė menkė su saldžia bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Tikiuosi, kad tokia skonio variacija patiko ir jums.“

Renginį ir šefus pristatęs aktorius Aleksandras Kleinas kalbino šefą Artūrą Braslauską, kuris anksčiau taip pat buvo Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas: „Varžybose netrūkdavo iššūkių, tačiau tikiu, kad dabartinė patirtis ir šių metų komandos sudėtis parneš Lietuvai aukštas pozicijas ir bilietus į pasaulinę kulinarijos olimpiadą.“

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Pagrindiniam patiekalui buvo pasirinkta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Už karštą patiekalą atsakingas restorano „Siesta“ šefas Jaroslavas Orševskis pasakojo: „Jautiena, kurią vešimės į varžybas ir gaminome dabar, yra lietuviška – patirtis rodo, kad ją gaminti yra lengviausia ir išgauname geriausią rezultatą. Tikiu, kad šiame patiekale turėjote pajusti ir saldumą, ir rūgštumą, ir kartumą, ir kitus skonio pojūčius.“

Vakarienę vainikavo konditerės Tomos Piskarskaitės (restoranas „Amandus“) kurtas desertas: bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas. Egzotiškų skonių derinys nepaliko abejingų.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Trumpai apie varžybas ir komandą

Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23–29 d. Liuksemburge.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, ir Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“; Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Edgaras Rutkauskas, restoranas „Dia“; Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Nacionalinių komandų rungtis, kurioje kovosime su pasaulio šalių virtuvės virtuozais, susideda iš dviejų dalių: ART stalo ir karštosios virtuvės. Pastarojoje 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų trijų patiekalų porcijų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Šiuos tris konkursinius patiekalus ragavo ir vertino Kaune surengtos šventinės vakarienės dalyviai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Dr. Kjellas Nordstromas: tai, kas šiuo metu vyksta, pasaulį pakeis negrįžtamai (105)

Pasaulis, kuriame nebeįmanoma nieko prognozuoti. Toks, kuriame viskas skaitmenizuojama, o tada –...

Prieš dešimtmetį šlovės spinduliuose maudęsis Vitalijus Autukas: nežinau, kas būtų, jei būčiau likęs Lietuvoje (69)

Vitalijus Autukas – atrodytų, tokia girdėta ir taip gerai pažįstama pavardė, tačiau mintyse...

Šimonytė: čia dar vienas „rekordinis“ biudžetas (78)

Vyriausybė antradienį pritarė kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžeto projektui, kuris,...

Orai: permainos ne už kalnų

Jei praėjusią savaitę rudeninę striukę ar paltą įdienojus dažnam teko nešti rankose, tai...

Gentvilas siunta dėl Šimašiaus kuriamo komiteto: nebevaidinkite, kad su mumis kuriate liberalią visuomenę (116)

Vilniaus meras, vienas liberalų sąjūdžio lyderių Remigijus Šimašius pranešė, kad sieks...

11 mitų apie sveiką mitybą: kai kurių taisyklių laikomės visiškai be reikalo (16)

Minint Pasaulinę maisto dieną pats metas išsklaidyti sveikos mitybos mitus ir pradėti mėgautis...

Jolanta Blažytė: apie santykius su buvusiu vyru ir ką reiškia būti labai turtinga moterimi (71)

Viena įtakingiausių Lietuvos verslininkių Jolanta Blažytė pasakoja, kad verslą kūrė, nes buvo...

„Žalgirio“ lyderiu greitai tapęs naujokas labiausiai laukia toliašaudės artilerijos protrūkio specialiai Krepsinis.lt iš Stambulo (8)

Kauno „Žalgiriui“ sezonas Eurolygoje prasidėjo skaudžiu pralaimėjimu namuose prieš Vitorijos...

Vengdami mokesčių už stovėjimą, vairuotojai ėmėsi radikalių kovos priemonių (209)

Vilniuje vis augant mokamų stovėjimo vietų skaičiui, į darbus automobiliais važiuojantys ir jų...

Du Griezmanno įvarčiai paguldė ant menčių futbolo grandų dvikovoje pirmavusius vokiečius (4)

Po vokiečių pirmojo įvarčio atsitiesusi Prancūzijos rinktinė UEFA Tautų lygos rungtynėse...