aA
Karštą vasaros dieną vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas siūlo atsigaivinti šalta netikėtų skonių sriuba. Nesunkiai paruošiama, gaivi ir vasariška sriuba iš šviežių vietinių produktų primins garsųjį ispanišką gaspačą.

Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas parodė, kaip galima varijuoti skirtingais skoniais ir patiems pasigaminti išskirtinio skonio patiekalą.

Reikės:

  • šlakelio laimo sulčių
  • 20–30 g meliono
  • obuolio skiltelės
  • šlakelio linų sėmenų aliejaus
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 5 vnt. šviežių žirnių
  • 1 vnt. ridikėlio
  • 30–40 g pomidorų
  • 2–3 vnt. smidrų
  • 2 vnt. marinuotų agurkėlių
  • 1 vnt. šviežio agurko
  • šlakelio tabasko padažo
  • druskos ir pipirų
  • 150 ml trintų pomidorų sulčių
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas
© Organizatorių nuotr.


Gaminimas:

Į trintų pomidorų sultis įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį tabasko padažo, alyvuogių aliejaus, laimo sulčių. Viską išmaišykite.

Į atskirą indą supjaustykite meliono riekelę, marinuotus ir šviežius agurkus, ridikėlius, smidrus, suberkite šviežius žirnius. Įspauskite šlakelį laimo sulčių. Susmulkinkite obuolio skiltelę ir perpjaukite vyšninius pomidorus, juos taip pat suberkite į tą patį indą. Galų gale įpilkite šlakelį alyvuogių ir linų sėmenų aliejaus. Įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite.

Viską užpilkite pomidorų sultimis. Papuoškite žirnių daigais.

Skanaus!

Šefo Deivydo Praspaliausko vasaros receptas: nesunkiai paruošiama išskirtinio skonio sriuba
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Intymaus viršininko pasiūlymo atsisakiusi moteris darbe turėjo iškęsti pažeminimus ir patyčias (95)

Tiesiog paskambino į mano viešbučio kambarį ir pakvietė kartu praleisti naktį, apie viršininko...

Bankai atsisako kodų kortelių: ką reikia žinoti (135)

Senas kodų korteles turintys „ Swedbank “ klientai nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos nebegalės...

Ligoninėje atsidūręs Pinikas neištvėrė: ką sako Didžiūnaitytės kūno padėtis po mirties ir kodėl stebina Miltenio veiksmai (129)

Šį savaitgalį suėjo lygiai 11 mėnesių nuo tos dienos, kai Klaipėdoje įvyko tragedija - iš...

Čempionų lyga: „Juventus“ laimėjo Mančesteryje, Romoje – incidentas metro, sužeistieji ir CSKA fiasko (35)

Trečiadienio vakaras UEFA Čempionų lygoje buvo karštas. Sužaistos aštuonerios trečio grupių...

Arbatą gerti reikia visai ne taip: susirgę daro klaidą ir nutolina pasveikimą (2)

Šaltuoju metų laiku tinkamai paruošdami savo maistą ir pasirūpindami jo įvairove galėtumėte...

Lietuvą jau siaubia škvalinis vėjas – pajūryje greit gali priartėti prie uragano ribos ribojama laivyba, stiprėja vėjas, kyla bangos (5)

Ugniagesiai įspėja apie trečiadienio dieną Lietuvoje siausiantį stiprų vėją.

Žymios tinklaraštininkės pataria norintiems sulieknėti: valgykite košes 2 receptai (6)

Prasidėjęs šaltasis sezonas lemia pokyčius ir maisto lėkštėje: šviežias daržoves ir salotas...

JAV bombonešis buvo priverstas reaguoti žaibiškai (7)

JAV karinės oro pajėgos antradienį pranešė, kad vienas iš Misuryje laikomų strateginių...

Ar esate pasiruošę vulkaninei žiemai? NASA ieško būdų, kaip suvaldyti superugnikalnius (4)

Apie ką pirmiausiai pagalvojate, kai kalba pasisuka apie pasaulio pabaigą? Milžiniškas asteroidas?...

Elle ir Žilvinas Grigaičiai pirmą kartą pasirodė kartu po santykių krizės: pora švenčia gyvenimą (102)

Antradienio vakarą Vilniaus širdyje žinomi žmonės rinkosi į atsinaujinusio žurnalo...