Improvizuoti mėgstantis Nacionalinės šefų rinktinės narys Jevgenijus Volkovas dalijasi burokėlių užkandžio receptu, kuris, nors ir atrodo paprastas pagaminti, bet savo skoniu nustebins net išrankiausius.

Šiam patiekalui siūlome naudoti marinatą, kuris praplės jūsų skonių paletę. Kaip jį pasigaminti, žiūrėkite ČIA.

Burokėlių užkandis su gervuogėmis ir ožkos sūriu

Reikės:

  • 60 g karvės pieno sūrio kremo
  • 15 g citrinos sulčių
  • 60 g virto buroko
  • 20 g gervuogių arba aviečių
  • 40 g ožkos sūrio
  • 10 g krapų/ petražolių aliejus
  • 15 g daržovių marinato
  • akmens druskos
  • šlakelio aliejaus (pasirinktinai)
  • „Tellicherry“ pipirų
Šefas rekomenduoja: lengvai paruošiamas gurmaniškas daržovių užkandis
© Stop kadras


Gaminimas:

  1. Išverdame ir nulupame buroką. Supjaustome jį plonais apskritimais. Iš gautų apskritimų apvalia formele išspaudžiame lygius apskritimus ir apšlakstome marinatu prie burokėlių užkandžio.
  2. Minkštą karvės sūrį sumaišome su citrinos sultimis ir druska.
  3. Ožkos sūrį sulaužome į smulkius gabaliukus.
  4. Trintuvu suplakame aliejų su petražolėmis ir krapais iki žalios aliejaus spalvos ir perkošiame.
  5. Sudedame į lėkštę minkštą karvės sūrį, tvarkingai sudėliojame burokėlio rutuliukus. Laužytą ožkos sūrį ir gervuoges sudėliojame tarp burokėlių, apšlakstome žolelių aliejumi ir marinatu.
  6. Galime puošti kiškio kopūstais arba įvairiais daigais.
Virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas
Virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas
© Stopkadras

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: artėja nauja šilumos banga

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems stiprėjantis aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Kaip naktį, taip...

Gydytoja papasakojo, kaip geriausia gydyti pūslelinę: tepalai ir pleistrai – praeityje (86)

Tikriausiai ir jūs esate vienas iš tų, kuris asmeniškai jau susipažino su pūsleline ( herpės...

Šiaudiniškius siaubiančio vyro bijo visas kaimas: jis lyg tiksinti bomba (208)

Dar prieš kelis metus Šiaudiniškiuose gyvenantis Julius Švedas buvo pavyzdingas šeimos žmogus,...

Pakvietė į vakarienę restorane – išėjo su pirkiniu už 2 tūkst. eurų (228)

Kaip manote, kiek gali kainuoti pagalvė? O dvi pagalvės ir antklodė? Žurnalistų pagalbos...

Neringos Venckienės tėvas ėmėsi veiksmų: šį kartą dėl anūkės (438)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kalėjime kalinčios Neringos Venckienės tėvas kreipėsi į...

Sostinėje pareigūnai per Žolinių reidą ne tik baudė, bet ir teikė pirmąją pagalbą (3)

Trečiadienį, Žolinių dieną, pareigūnai Vilniuje vos spėjo suktis – baudė neblaivius,...

Gyvai / Supertaurės mačas Estijoje: „Real“ – „Atletico“ 2:2, pratęsimas (22)

Istorinis vakaras Estijoje – trečiadienį vakare Taline dėl UEFA Supertaurės titulo kaunasi...

Į restoraną Vilniaus senamiestyje užsukusią moterį išgąsdino ne tik kvapas, bet ir vaizdas (26)

Restorane „Forto dvaras“, esančiame pačioje Vilniaus širdyje – Pilies gatvėje, su šeima...

Įsigijo naują telefono kortelę ir prasidėjo keisti skambučiai (68)

Įsivaizduokite, kad nusiperkate naują telefono SIM kortelę, dar net nespėjate naujuoju numeriu...

Per Žolinę gimęs Natalijos Bunkės sūnus atšventė 7-ąjį gimtadienį: šventėje dalyvavo ir Danielius Bunkus (129)

Šiandien dainininkės Natalijos Bunkės ir verslininko Danieliaus Bunkaus sūnus Kristupas atšventė...