aA
Praėjusį sekmadienį Lietuvos nacionalinė šefų rinktinė, ruošdamasi dalyvauti pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“, jėgas išmėgino 9-ą kartą vykusiame „Velomaratone“, rašoma organizatorių pranešime.
Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
© Ryto Šeškaičio nuotr.

Dalyvavimas netradicinėse varžybose suteikė galimybę šefams pasitikrinti fizines jėgas, ištvermę ir valią, kuri būtina dalyvaujant kulinarinėse pirmenybėse, jose patiriant įtampą, ieškant optimalių sprendimų, greitai reaguojant, koordinuojant darbus ir suvaldant visą komandą. Kartu atsitraukimas nuo virtuvės darbų ir laisvos atokvėpio minutės reikalingos stiprinant sveikatą ir atgaunant jėgas, kurių reikalauja intensyvus pasiruošimas rudenį Liuksemburge vyksiančiam kulinarijos
čempionatui „Culinary World Cup 2018“.

Nors individualiai dviračius mina visi Nacionalinės šefų rinktinės nariai, komandoje jie važiavo pirmą kartą, o kai kam dalyvavimas „Velomaratone“ tapo atradimu po ilgos pertraukos. Į trasą stojęs restorano „DIA“ virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas vasarą dviračiu važiuoja į darbą ir kiekvieną dieną numina po keliasdešimt kilometrų.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
© Organizatorių archyvas

„Kauno centre įsikūręs restoranas dviračiu pasiekiamas netgi greičiau nei su mašina, o aktyvi fizinė veikla įkvepia, pakrauna energijos ir suteikia puikios nuotaikos. Šį kartą mėgėjų trasoje numyniau visus 30 km. Šauniai praleidau laiką su geriausia komanda. Tikiuosi, Nacionalinei šefų rinktinei ir virtuvės rungtysė seksis puikiai“, – įspūdžiais dalijosi šefas.

Viešbučio „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas laisvo laiko turi nedaug, bet progai pasitaikius leidžia jį su šeima, kartu važiuodami dviračiais. „Dukrai tai – didžiausias džiaugsmas ir nauji atradimai. Kartais palenktyniaujame. Vaikams augant fizinis aktyvumas juk labai svarbus“, – pasakojo virtuvės šefas.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
© Organizatorių archyvas

Suburdama Nacionalinės šefų rinktinės narius „Velomaratonui“, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė vadovavosi visame pasaulyje augančia ekologijos, gamtos saugojimo tendencija, kurios svarba ryškėja ir kulinarijos pasaulyje. Pavyzdžiui, prieš dvejus metus pasaulio kulinarijos olimpiadoje nacionalinių komandų ART stalo konditerinėje rungtyje kai kurių komandų, tarp kurių – Švedijos, stalo tema ir meninė skulptūra buvo susijusi su visuotiniu atšilimu, o lėkštėms buvo naudojami kartoniniai stovai iš perdirbtų antrinių žaliavų.

Švedijos stalo ART meninė skulptūra
Švedijos stalo ART meninė skulptūra
© Organizatorių archyvas

„Vertiname „Velomaratono“ organizatorių iniciatyvą suburiant ne tik dviračių sporto profesionalus, bet ir gausų būrį mėgėjų, skatinant aktyvią fizinę veiklą ir tausojant gamtą. Tapti šio išskirtinio renginio dalimi, pajusti ore tvyrančią energiją, puikią nuotaiką yra nepakartojamas jausmas, įkvepiantis siekti bendrų tikslų, stiprinti jėgas, ištvermę, nugalint pasaulio kulinarijos čempionate laukiančius iššūkius“, – kalbėjo J. Mikalkėnienė.

Didžiausiame dviračių renginyje Lietuvoje suaugusių mėgėjų trasoje praėjusį sekmadienį važiavo daugiau nei 6000 dalyvių. Iš viso dalyvių skaičius siekė apie 10 000.

Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
Nacionalinė šefų komanda dalyvavo „Velomaratone“
© Organizatorių archyvas

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, šių metų. lapkričio 23–29 d. kovos su 30 stipriausių pasaulio komandų. Rinktinės laukia dvi užduotys: ART kulinarijos ir konditerijos stalas bei karštoji virtuvė – trys patiekalai po 110 porcijų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Baltiškos Ženios atostogos. Europietiškiausią Europą atrado Estijoje: čia trūksta tik pinigų (22)

Iš visko, ką mačiau, ši Europa – pati europietiškiausia. Džiugių spalvų identiški mediniai...

Kita ažiotažo dėl miškų pusė: pelnas čia – karalius (232)

Šiemet maždaug 20 proc. pakilusi medienos kaina privačių miškų savininkus ragina galąsti...

Medikė pataria, kaip kuo ilgiau išsaugoti jaunystę: ko vengti ir ką imti saujomis (65)

Kasdien kalbame apie senatvę, įvairias ligas, kurios vyresniame amžiuje pasireiškia vis dažniau....

Jie irgi lauks popiežiaus: čia atvykstama numirti (10)

Kada popiežius Pranciškus iš Aušros vartų papamobiliu bus vežamas į Katedros aikštę, savo...

Paksui aplinkybės nėra svarbios: žada išsikelti kandidatu bet kokiu atveju (79)

Buvęs „tvrakiečių“ lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas sako, kad nepaisant jokių...

Lietuvis Kretoje aptiko įspūdingą radinį: iš pradžių man grasino kalėjimu (1)

„Graikai, kuriems parodydavau savo radinį, išsigąsdavo, kad mane pasodins į kalėjimą“, –...

Pirmasis kardinolas iš Lietuvos: vos 27 metų sulaukęs įtakingo LDK eretiko sūnus (22)

Katalikiška Lietuva skaičiuoja jau daugiau nei 630 metų istoriją. Iki šiol vieną...

Kelių direkcija nutraukė antrąjį Rusnės estakados statybų konkursą (16)

Automobilių kelių direkcija nutraukė antrąjį Rusnės estakados statybų konkursą, skirtą keliui...

McGregoras žadėjo sutrupinti ruso žandikaulį, jubiliejų švenčiantis Nurmagomedovas negėrė airio viskio (2)

Mėnesius truko žodinės provokacijos, fiziniai konfliktai tarp komandų, buvo sudaužyti autobuso...

Tragedija šalia Perlojos: žuvo 18-metis „Opel“ vairuotojas

Penktadienį, 7.36 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...