aA
Iki lemtingojo pasaulinio kulinarijos čempionato „Culinary World CUP“ lieka visai nedaug – į kovą su geriausiais kitų šalių profesionalais Nacionalinei Lietuvos šefų rinktinei teks stoti jau mėnesio pabaigoje.
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Lapkričio 22–29 d. vyksiančiame renginyje lietuviai savo profesionalumą stengsis pademonstruoti pristatydami savo namų darbus – ART stalą ir kaudamiesi ringe, kur teks vietoje pagaminti net 330 porcijų aukštąjį pilotažą demonstruojančių gurmaniškų patiekalų.

Kiekvienas patiekalas gerai apgalvotas – receptai gludinti ne mėnesį ir ne du. Pagrindinis siekis – į vieną lėkštę sudėti kuo daugiau įvairių gamybos technikų, suderinti kuo daugiau skirtingų ingredientų. Taip, remiantis pateiktomis čempionato taisyklėmis, ir atskleidžiamas tikrasis meistriškumas.

Degustacinė vakarienė
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Paskutinį kartą prieš išvykstant į čempionatą konkursinius geriausių Lietuvos šefų patiekalus įvertino viešbučio „Novotel“ restorane „Novo2“ surengtos degustacinės vakarienės svečiai.

Degustacinė vakarienė
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Šventinės vakarienės užkandžiui buvo patiekta kepta arktinė menkė su saldžiąja bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Kaip pagrindinis patiekalas ragauta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Galiausiai visus vakaro svečius tiesiog pavergė paskutinis vakarienės akordas – desertui patiektas bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (25)

Atskridus į Kijevą tai, kad šalis kariauja, galima įtarti dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (3)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (40)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (3)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (63)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (579)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (540)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (119)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (104)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...

Pešičius atskleidė, kuriuos „Žalgirio“ žaidėjus medžiojo labiausiai

Atrodė, kad Svetislavui Pešičiui nuo krūtinės nusirito akmuo – į spaudos konferenciją po...