aA
Džiugios naujienos: lapkričio 26 d. vykusioje „ART stalo“ rungtyje Nacionalinė šefų rinktinė iškovojo bronzos medalius Liuksemburge vykstančiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“. Vita Brūzgienė iškovojo auksą meninio sūrio raižymo rungtyje.
Nacionalinė šefų rinktinė
© D. Šarėjienės nuotr.

Vienas iš Nacionalinės šefų rinktinės kapitonų Jaroslavas Orševskis teigia, kad komanda yra pavargusi, bet labai laiminga. „Džiaugiuosi, kad turime galimybę atstovauti Lietuvai tokiame čempionate: gauname daug patirties, naujų pažinčių, stipriname ryšius su kolegomis. Tikime, kad esame geras pavyzdys jaunajai virėjų kartai.“

Vienas prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių čempionatų sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų. „Culinary World Cup 2018“ čempionate dalyvauja virtuvės profesionalai iš daugiau nei 75 pasaulio šalių, čia vyksta 120 įvairių komandinių rungčių, apie 2000 virtuvės šefų varžosi asmeninėse rungtyse, teisėjauja 55 tarptautiniai teisėjai, o parodoje lankosi net 30 000 gastronomijos srities gerbėjų.

Apie „ART stalo“ rungtį

LRVVKA vykdomoji direktorė ir komandos vadybininkė Jūratė Mikalkėnienė pasidalijo „ART stalo“ rungties detalėmis.

„Salėje gaminti pradedama nuo 5 val. ryto, per tris valandas reikia paruošti savo stalą, o 8 val. suskamba gongas – tuomet dvi valandas po salę vaikšto teisėjai ir vertina. Nuo 10 val. atsidaro paroda ir pradeda rinktis parodos lankytojai, jie vaikšto, fotografuoja maistą, todėl pagaminti patiekalai turi būti gražūs visas 12 valandų. Viskas turi gražiai derėti, nesikartoti formos ir technikos. Vertindami komisijos nariai žiūri, ar teisingai uždėta glazūra, ar tinkamai susluoksniuota, ar nėra šešėliavimo ir t.t. Dienos pabaigoje susumuojami balai.

ART stalą sudaro (3x4 metrai): meninė skulptūra trijų skirtingų technikų iš maisto produktų (aukštis nuo 60 iki 100 cm); 4 skirtingi vieno kąsnio užkandžiai šešiems asmenims; šventinis, banketinis patiekalas 8 asmenims; 3 skirtingi užkandžiai 1 asmeniui; lacto-ovo trijų patiekalų meniu 1 asmeniui; 5 patiekalų restorano meniu 1 asmeniui; 4 skirtingi restorano desertai 1 asmeniui; 4 skirtingi pyragėliai 6 asmenims.“

Nacionalinė šefų rinktinė
Nacionalinė šefų rinktinė
© D. Šarėjienės nuotr.

Komandos sudėtis

Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“ ir Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“; Monika Garnelė ir Dovilė Valentienė, konditerijos įmonė „Jo malonė“; pagalbininkai Artūras Braslauskas ir Vladimiras Tolkačiovas. Komandos vadybininkė, LRVVKA vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (155)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (22)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (16)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (56)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2065)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (19)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (2)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...

Štai kas sužlugdo santykius per atstumą (9)

Net trejus metus bendravome būdami toli vienas nuo kito. Dabar tie santykiai per atstumą jau...

Esate žema ir putlių formų? Pravers šie laiko patikrinti stiliaus patarimai (23)

Jeigu esate apvalaus kūno sudėjimo ir vos 163 centimetrų ūgio ar dar mažesnė, tuomet jums...

Kai skyrybos neduoda ramybės: kaip pamiršti buvusį mylimąjį? (11)

Santykių pabaiga niekuomet nėra lengva – ir tuomet, kai antra pusė nusprendžia išsiskirti su...