„Kaip ir daugumą kitų pirminių crazy idėjų, šią irgi sumanė Deivydas, tik jis nežinojo, kaip visa tai įgyvendinti, – išskirtinį restorano desertą pristato konditerė. – Desertui jau pusė metų, tačiau kiekvieną mėnesį mes jį pateikiame skirtingų skonių ir spalvų. Praėjusį mėnesį dominavo avies pieno sūris ir obuoliai, šį mėnesį – egzotiniai vaisiai, kokosai, bruknės ir svarainiai. Dar deserte visada būna ledų ir, žinoma, morenginis ežiukas.“

T. Piskarskaitė šypsosi – kadangi visų pirma šis desertas pavergia vizualiai, mat iš pradžių „ežiukas“ apgaubiamas skysto azoto rūku, restorano komandai dar neteko matyti svečio, kuris nebūtų suskubęs išsitraukti telefono ir nepabandęs šio reginio nufotografuoti. Beje, jei šio deserto prie kavos į restoraną užsuksite vidury dienos, įspūdingojo šou nepamatysite – tai tik specialių degustacinių vakarienių kulminacija.

Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais

Įdomu tai, kad sostinės gurmanus sužavėjusi T. Piskarskaitė – savamokslė konditerė. Prieš tai baigusi tiksliuosius mokslus ji dirbo pagal tikrąją savo profesiją ir buvo valstybės tarnautoja. Vis dėlto ten nesijautė savo rogėse, vis laukdavo, kada pareis namo ir galės pasinerti į didžiausią savo aistrą – desertų gaminimą. „Pastebėjau, kad mano hobis tapo liga (juokiasi). Susiruošiu pas ką nors į svečius – būtinai su savo iškeptu desertu, nueinu į kirpyklą ar pas manikiūrininkę – atnešu keksiukų. Žinoma, žmonės tik apsidžiaugdavo, o dauguma vis sakydavo – tu privalai pakeisti darbą, juk tau taip puikiai sekasi gaminti desertus“, – prisimena ji.

Toma Piskarskaitė

Dabar mergina džiaugiasi, kad drąsiai ryžosi atsisakyti džiaugsmo neteikiančios tarnybos ir darbu pavertė savo hobį. Vieną dieną nuėjo į vieną sostinės kepyklėlę ir po neilgo pokalbio su jos savininku buvo priimta. „Tai buvo pirmoji mano mokykla. Tačiau po metų supratau, kad man reikia daugiau, kad jau viską čia moku. Tuomet patekau pas Deivydą. Jam tiesiog nusiunčiau savo sukurtų tortų nuotraukas, kai pamačiau Feisbuke įrašą, kad mirtinai ieško konditerio. Susitikom, pakalbėjom ir štai kartu dirbame jau ne vienerius metus, dar nuo pirmojo „Dublio“. Nė už ką nenorėčiau grįžti į valstybės tarnybą, nors, žinoma, ir darbas virtuvėje nėra labai lengvas“, – trumpai apie karjeros vingius papasakoja T. Piskarskaitė, kuri iki šiol nenustoja desertų gaminti ir namie, po darbų restorano virtuvėje. O naujausios kulinarinės knygos, tinklaraščiai, garsių užsienio žvaigždžių receptai – lyg maldaknygės skaitymas prieš miegą, juokiasi mergina.

Ne kartą sau ir kitiems savo talentą įrodžiusi jaunoji konditerė pasiryžo naujam iššūkiui – su Nacionaline šefų rinktine kovos lapkričio 22–29 d. vyksiančiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World CUP“. Kad desertai – tikroji jos stichija, konkurso komisijai T. Piskarskaitė bandys įrodyti kartu su kolega Artūru Samavičiumi.

Nacionalinė šefų rinktinė

„Pagal čempionato reikalavimus sudedamųjų dalių patiekaluose turi būti kuo daugiau, tad ir mūsų desertas negali būti tik koks nors pyragaitis ar ledai. Kuo daugiau ingredientų panaudosi, tuo labiau parodysi savo meistriškumą, lengviau atsiskleis skirtingi paruošimo būdai, tuo daugiau taškų gausi.
Tai reikalauja labai daug bandymų, laiko ir žaliavų. Savo desertą tobuliname jau metus, bandysime suderinti kokosinį kremą, griliažą, šiltą baltojo šokolado pyragaitį su obuoliais ir kalvadosu, egzotinių vaisių salotas iš mangų ir ananasų, taip pat bruknes ir svarainių ledus“, – atskleidžia T. Piskarskaitė.

Pati būdama didelė smaližė mergina tikina, kad prašmatnus desertas išties skanus, tad beliko sulaukti konkurso datos ir įrodyti tai visam pasauliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)