aA
Pasitinkant vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Patyrę virtuvės meistrai pasidalijo stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais.
Lietuvos virtuvės šefai
© Organizatorių nuotr.

Vasaros meniu pagal Lietuvos šefus:

  • Pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja Vita Brūzgienė pristatė meniškai raižytą sūrį. Po kelių savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos ir kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.
  • „HBH Vilnius“ virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė pasiūlė duonelę su sėklomis, gardintą rūgštynėmis ir kiaulienos želė; saulėgrąžų duonelę su fermentuotomis figomis ir ožkų sūriu; duonelę su gorgonzola mėlynojo pelėsio sūriu bei abrikosų džemu; duonelę su šonine ir Nicos padažo kremu.
  • Geriausio Jaunojo virėjo sidabro medalio laimėtojas, restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis paruošė lengvą kalmarų užkandį su bulvių putėsiais ir paprikų, langustų sultinio padažu, gardino juodaisiais ikrais, puošė žaluma.
  • Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ gamybos vadovas Stanislavas Kizenevičius ir virėjas Gytis Beručka pasiūlė saidos tartarą, skanintą raudonais ikrais, ir „Parfe“ su alyvuogių bandelės „Schiocco“ skrebučiais, gardindamas sultene, gražgarstėmis, raudonais ridikėliais.
  • „Mažosios Ragainės“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas vištienos sparnelius „Tulpes“, skanintus citrinų sultimis ir medumi, pasiūlė su ant grilio kapta cukinija, graikiškais riešutais, „Romaine“ salotomis, apelsinų padažu.
  • Melsvąją ilgauodegę menkę su pastarnokų tyre, vytintomis morkytėmis, šviežiais šparagais, špinatiniais pabarstukais ir midijų padažu paruošė sveikatingumo centro „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas ir virėjas Aurimas Krinickas.
  • Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja, virtuvės šefė Liucija Makovska triušienos dešreles derino su avinžirniais, saldžiomis bulvytėmis, brokolių pesto, pasternokų kremu, burokėlių ir krienų padažu, keptais baltais ridikėliais ir Briuselio kopūstais, gardino lapinių kopūstų čipsais bei sodo žolelėmis.
  • Restorano „Amandus“ virėjas Ernestas Žitkauskas nustebino mangų šerbetu su karamelizuotų obuolių ir kokosų karamele, šeivamedžio želė ir kokoso riešutų pyrago trupiniais.
  • Gaivų desertą – ledus vaflyje – su mėlynėmis ir kadagio uogomis paruošė Snieguolė Žižienė, restorano „Velvetti“ virtuvės šefė. Meistrė vafliui naudojo kvietinius ir grikių miltus, skanindama vanilės ekstraktu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Praėjus 700 m. nuo Gedimino laiškų Skvernelis bando tą patį. Ar jam pavyks? (189)

Pastaruoju metu visuomenės dėmesio centre yra kainų klausimas. Vyriausybė rugsėjo 26 d....

Vizito pabaigoje – netikėtas popiežiaus perspėjimas: Baltijos šalys visada yra pavojuje (44)

Popiežius Pranciškus sako suprantantis Baltijos šalims nuolat gresiantį pavojų, nepaisant to,...

Kaimyninės šalies privalumus atradęs lietuvis: ne latviai, o lenkai yra mums artimiausia tauta (386)

Žinau, kad apie Krokuvą visur yra rašyta, perrašyta, po to vėl rašyta, ir dar kartą perrašyta....

Artimiausią parą – nemalonumai visoje Lietuvoje: talžys vėjai, merks smarkūs lietūs tarnybos siunčia skubius perspėjimus (3)

Naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvoje numatomos šalnos: ore vietomis temperatūra...

Po Grybauskaitės kirčio antstoliams – pastarųjų atsakas: siūlo pokyčius (78)

Prezidentė užsimojo sumažinti dešimttūkstantines algas uždirbančių antstolių apetitą....

Vairuotojų laukia pirmosios šalnos: priminė, kurios vietos bus pavojingiausios (12)

Trečiadienio rytą Lietuvoje žadamos pirmosios šalnos, tad į kelią automobiliais išsiruošę...

Milijonieriaus sūnus įgyvendino žiaurų planą (11)

Kanadietis, buvęs milijonierius ir dukart teistas žmogžudys dabar nuteistas už savo tėvo...

Kodėl legendinis Sergejus Bubka savo sunkiausią pergalę atšventė Vilniuje su krepšininkais? interviu (11)

Lietuvoje rugsėjo pradžioje viešėjęs ir kartu su buvusios SSRS krepšinio rinktinės nariais...

Netikėti paramos būstui rezultatai: išsikelti į regioną panoro šimtai miestiečių kreiptis dar nevėlu (69)

Regionų atgaivinimas ir emigracijos mažinimas – tokie yra pagrindiniai paramos jaunų šeimų...

7 miegamojo įpročiai, kurie gali sugadinti jūsų seksualinį gyvenimą (7)

Idealiame pasaulyje jūsų miegamasis turėtų būti šventa vieta tik jums ir jūsų partneriui....