aA
Pasitinkant vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Patyrę virtuvės meistrai pasidalijo stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais.
Lietuvos virtuvės šefai
© Organizatorių nuotr.

Vasaros meniu pagal Lietuvos šefus:

  • Pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja Vita Brūzgienė pristatė meniškai raižytą sūrį. Po kelių savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos ir kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.
  • „HBH Vilnius“ virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė pasiūlė duonelę su sėklomis, gardintą rūgštynėmis ir kiaulienos želė; saulėgrąžų duonelę su fermentuotomis figomis ir ožkų sūriu; duonelę su gorgonzola mėlynojo pelėsio sūriu bei abrikosų džemu; duonelę su šonine ir Nicos padažo kremu.
  • Geriausio Jaunojo virėjo sidabro medalio laimėtojas, restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis paruošė lengvą kalmarų užkandį su bulvių putėsiais ir paprikų, langustų sultinio padažu, gardino juodaisiais ikrais, puošė žaluma.
  • Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ gamybos vadovas Stanislavas Kizenevičius ir virėjas Gytis Beručka pasiūlė saidos tartarą, skanintą raudonais ikrais, ir „Parfe“ su alyvuogių bandelės „Schiocco“ skrebučiais, gardindamas sultene, gražgarstėmis, raudonais ridikėliais.
  • „Mažosios Ragainės“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas vištienos sparnelius „Tulpes“, skanintus citrinų sultimis ir medumi, pasiūlė su ant grilio kapta cukinija, graikiškais riešutais, „Romaine“ salotomis, apelsinų padažu.
  • Melsvąją ilgauodegę menkę su pastarnokų tyre, vytintomis morkytėmis, šviežiais šparagais, špinatiniais pabarstukais ir midijų padažu paruošė sveikatingumo centro „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas ir virėjas Aurimas Krinickas.
  • Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja, virtuvės šefė Liucija Makovska triušienos dešreles derino su avinžirniais, saldžiomis bulvytėmis, brokolių pesto, pasternokų kremu, burokėlių ir krienų padažu, keptais baltais ridikėliais ir Briuselio kopūstais, gardino lapinių kopūstų čipsais bei sodo žolelėmis.
  • Restorano „Amandus“ virėjas Ernestas Žitkauskas nustebino mangų šerbetu su karamelizuotų obuolių ir kokosų karamele, šeivamedžio želė ir kokoso riešutų pyrago trupiniais.
  • Gaivų desertą – ledus vaflyje – su mėlynėmis ir kadagio uogomis paruošė Snieguolė Žižienė, restorano „Velvetti“ virtuvės šefė. Meistrė vafliui naudojo kvietinius ir grikių miltus, skanindama vanilės ekstraktu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Per šaudynes Strasbūre nelaimės epicentre atsidūrusi lietuvė: susipratau tik išgirdusi šūvius instrukcijos, kaip elgtis teroristinio išpuolio metu (65)

Į Strasbūrą darbo reikalais nuvykusi naujienų agentūros „Elta“ žurnalistė Paulina...

Vladimiras Laučius. Išlikimo klausimas: ar rinkimai mums vis dar leidžia rinktis? (57)

Eilinė kova dėl mokesčių ir ateinančių metų biudžeto eilinį kartą sukėlė viešas...

DELFI pristato laidų ciklą „Kalėdų stalas“: pirmasis patiekalas – tikra smaližių svajonė (1)

Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms,...

Slaptą pažymą skaitęs Karbauskis: tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui papildyta  (841)

Slaptą dokumentą, pažymėtą grifu „slaptai“, skaitęs Seimo Lietuvos valstiečių ir...

Vestminsterio rūmuose – absurdo teatras: Briuseliui teliko kraipyti galvas (59)

Pirmadienį Vestminsterio rūmai labiau priminė ne parlamentą, o farso komediją. Košės privirta...

Garsi lietuvė palygino Kalėdų puošmenas ir kainas Ispanijoje: jiems nerūpi jokia konkurencija, kaip Lietuvoje! (9)

Daugiau nei 10 metų Ispaniją tyrinėjanti ir prieš metus visai šalia Barselonos atsikrausčiusi...

Jau visai netrukus pensijai kaupsime kitaip: bus galima pasirinkti iš kelių sprendimų (17)

Naujus metus lietuviai pradės sukdami galvas apie naują pensijų kaupimo tvarką. Pokyčiai...

Pietų pertrauka Vilniaus centre: čia mažamečiai vaikai ir šunys – nepageidaujami (45)

Iškart turiu įspėti, kad jeigu savo augintiniams draudžiate užlipti ant jūsų valgomojo stalo ar...

Savo žodį tarė ir Meilutytė: pasaulio čempionate iškovojo sidabro medalį finalo vaizdo įrašas (101)

Rūta Meilutytė Kinijoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate trumpame (25 m) baseine 50 m...

Lietuvos sporto pasaulio milijonierių sąraše krepšinio žvaigždes lenkia britų turtuolio sužadėtinė (31)

Žurnalo „Top“ paskelbtame turtingiausių 500 Lietuvos žmonių sąraše netrūksta buvusių ir...