Pasitinkant vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Patyrę virtuvės meistrai pasidalijo stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais.
Lietuvos virtuvės šefai
© Organizatorių nuotr.

Vasaros meniu pagal Lietuvos šefus:

  • Pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja Vita Brūzgienė pristatė meniškai raižytą sūrį. Po kelių savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos ir kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.
  • „HBH Vilnius“ virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė pasiūlė duonelę su sėklomis, gardintą rūgštynėmis ir kiaulienos želė; saulėgrąžų duonelę su fermentuotomis figomis ir ožkų sūriu; duonelę su gorgonzola mėlynojo pelėsio sūriu bei abrikosų džemu; duonelę su šonine ir Nicos padažo kremu.
  • Geriausio Jaunojo virėjo sidabro medalio laimėtojas, restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis paruošė lengvą kalmarų užkandį su bulvių putėsiais ir paprikų, langustų sultinio padažu, gardino juodaisiais ikrais, puošė žaluma.
  • Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ gamybos vadovas Stanislavas Kizenevičius ir virėjas Gytis Beručka pasiūlė saidos tartarą, skanintą raudonais ikrais, ir „Parfe“ su alyvuogių bandelės „Schiocco“ skrebučiais, gardindamas sultene, gražgarstėmis, raudonais ridikėliais.
  • „Mažosios Ragainės“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas vištienos sparnelius „Tulpes“, skanintus citrinų sultimis ir medumi, pasiūlė su ant grilio kapta cukinija, graikiškais riešutais, „Romaine“ salotomis, apelsinų padažu.
  • Melsvąją ilgauodegę menkę su pastarnokų tyre, vytintomis morkytėmis, šviežiais šparagais, špinatiniais pabarstukais ir midijų padažu paruošė sveikatingumo centro „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas ir virėjas Aurimas Krinickas.
  • Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja, virtuvės šefė Liucija Makovska triušienos dešreles derino su avinžirniais, saldžiomis bulvytėmis, brokolių pesto, pasternokų kremu, burokėlių ir krienų padažu, keptais baltais ridikėliais ir Briuselio kopūstais, gardino lapinių kopūstų čipsais bei sodo žolelėmis.
  • Restorano „Amandus“ virėjas Ernestas Žitkauskas nustebino mangų šerbetu su karamelizuotų obuolių ir kokosų karamele, šeivamedžio želė ir kokoso riešutų pyrago trupiniais.
  • Gaivų desertą – ledus vaflyje – su mėlynėmis ir kadagio uogomis paruošė Snieguolė Žižienė, restorano „Velvetti“ virtuvės šefė. Meistrė vafliui naudojo kvietinius ir grikių miltus, skanindama vanilės ekstraktu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

200 tūkst. vartotojų reikia pasikeisti SIM kortelę

Dėl nuo liepos 1 dienos įsigaliosiančių atnaujintų pasirašymo elektroninėje erdvėje...

Alytaus pataisos namų grimasos: darbuotojų atlyginimams pinigų nėra, bet pavaduotoju įdarbintas buvęs Seimo narys (63)

Lėšų darbuotojų atlyginimams - nėra, bet užtat yra naujai įdarbintas direktoriaus pavaduotojas....

Arūnas Milašius. Toliau išsivažinėjame, nes tikrąją bėgimo iš Lietuvos priežastį droviai nutylime (175)

Girdime džiaugsmo šūksnius. Pirmą kartą per ilgą laikotarpį mūsų šalyje fiksuojamas...

Didžėjaus Modesto Žilionio mirtis sukrėtė jo bičiulius: draugai gailisi tik vieno (6)

Ketvirtadienio vakarą didžėjus Modestas Žilionis , daugeliui geriau žinomas Modessthe Sound...

„Snoro“ epopėja eina į pabaigą: teismo sprendimas laimingais padarė daug žmonių (2)

Dėl banko „Snoras“ bankroto šio banko platintų obligacijų neįgijusiems, nors už jas...

Klastinga liga suserga vis daugiau žmonių, bet prisipažįsta retas: Agota papasakojo, kaip pasveiko

Apie savo ligą Agota pasakoja atvirai ir nuoširdžiai. Mergina neslepia ir pačių skaudžiausių...

Strazdauskaitės nužudymo byla: visi kaltinamieji pripažįsta įvykdę nusikaltimą Bieliauskams nepavyko nušalinti prokuroro (295)

Penktadienį Kauno apygardos teisme numatyta pradėti Lietuvą sukrėtusios žmogžudystės bylos...

„Olympiakos“ fanų nuomonė: atleistą trenerį Sfairopoulą geriausiai pakeistų Jasikevičius (3)

Eurolygos ketvirtfinalyje į Kauno „Žalgirio“ barjerą atsitrenkęs ir Graikijos čempionato...

Rūta Ščiogolevaitė sūpuoja jau ketvirtąjį kūdikį (60)

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė su vyru Rolandu Damijonaičiu gyvena pakiliomis nuotaikomis –...

Blėstanti tautos meilė prezidentei: kur Grybauskaitė padarė klaidą (546)

Politiniai skandalai jau trečią mėnesį iš eilės mažina prezidentės Dalios Grybauskaitės...