aA
Kas karštą vasaros dieną gali būti gardžiau už šviežias braškes? Nebent iš jų pagamintas gaivus vasariškas desertas! Būtent tokį greitai ir lengvai paruošiamą desertą siūlo pasigaminti restorano „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė.

Braškių desertas

Reikės:

  • 500 g braškių
  • 3 šaukštų (jei mėgstate saldžiau, galima ir daugiau) klevų sirupo
  • mėtos lapelių
  • pusės citrinos žievelės
  • pusės laimo sulčių
  • 300 g grietinėlės (35% riebumo)
Braškių desertas
Braškių desertas
© Stop kadras


Gaminimas:

  1. Braškes stambiai sukapokite peiliu. Saujelę atidėkite, kitas sudėkite į smulkintuvo indą.
  2. Taip pat ant braškių supilkite sirupą, laimų sultis, įtarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite mėtų lapelius. Viską susmulkinkite. Jei neturite po ranka elektrinio trintuvo, galima pasidarbuoti šakute, arba bulvių trintuve.
  3. Atskirame inde išplakite atšaldytą grietinėlę iki standžių putų.
  4. Dabar sumaišykite kapotas braškes, braškių trintinį ir plaktą grietinėlę.
  5. Gavote lengvą braškinį putėsį, kurį galima papuošti mėtomis ir braškių skiltelėmis.

***

Restorano „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė
Restorano „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė
© Stop kadras


Apie virtuvės šefę:

Toma Piskarskaitė yra restorano „Amandus“ konditerė. Vienas iš žymiausių ir naujausių jos laimėjimų – „Vyno ir desertų derinių 2016“ konkurse iškovotas prizas. Iš pradžių T. Piskarskaitei konditerija buvo tik kūrybiškas hobis, bet ilgainiui tai tapo jos mėgstamu darbu. Ji taip pat turi savo konditerijos tinklaraštį – „Ragana Cupcakes“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

DELFI Diena. Kaip gyvensime kitąmet: pokalbis su buvusiais premjerais – Butkevičiumi ir Kubiliumi (32)

Kaip gyvensime kitąmet? Valdžiai po truputį pradedant pristatyti kitų metų biudžetą, naujausius...

Mistika: lietuvis gavo baudą už greitį Prancūzijoje, nors joje niekada nėra buvęs (106)

Pastaruosius kelerius metus Europos Sąjungos (ES) šalys keičiasi informacija apie prasižengusius...

Pajamų nelygybė tampa išskirtiniu Lietuvos bruožu: šimtai tūkstančių žmonių priversti išgyventi už apgailėtiną sumą (409)

Naujausi duomenys rodo, kad skurdo rizikos lygis Lietuvoje 2017 m. buvo didžiausias nuo pat šalies...

Vilniuje masiškai nuodijami šunys: šeimininkai bijo savo augintinius išvesti į gatvę (2)

Naujamiesčio gyventojai nebe pirmą kartą susiduria su pasikartojančiais šunų nunuodijimo...

Sprukusio Dunausko įpėdinį pasirinkusi LFF nustatė terminą ir Jankauskui (7)

Valdžios estafetė Lietuvos futbolo federacijoje ( LFF ) perduota pagal išankstinį planą....

Kriptovaliutų rinkose – sumaištis dėl „Tether“ susiejimo su JAV doleriu (5)

Kriptovaliutų rinkos dalyviai vis smarkiau abejoja dėl „Tether“ susiejimo su JAV doleriu....

Ypatinga diena Lietuvoje: pasiektas 100 metų šilumos rekordas (33)

Atrodo, kad šis ruduo – tikrai išskirtinis. Jau antrą savaitę Lietuvoje lepinamės šiltais ir...

Skvernelis viešai atsakė į opozicijos klausimus: skambėjo Seime negirdėti epitetai (350)

Premjeras Saulius Skvernelis stojo į Seimo tribūną atsakyti į opozicinių partijų parlamentarų...

Prokuroras prakalbo apie Aidelio įkurtą „Pravieniškių mafiją“: zonoje jie veikė daugiau kaip 6 metus (31)

„Pravieniškių mafijos“ nusikalstamas susivienijimas, kurį sudarė už labai sunkius...

Nelengvas Irano moterų gyvenimas: papasakojo apie draudimus net šokti ir dainuoti (7)

Lietuvoje gyvenantis iranietis, Dariush Rasouli, Vilniaus šnipiškių rajone įkūrė „Rumi...