Kviečia prisijungti

Prisidėti prie akcijos paprasta – kiekvienas „Maximos“ prekybos tinkle įsigijęs „Gardėsio“ „Bočių“ duonos pakuotę, padovanoja riekelę šios duonos labiausiai skurstantiems. Maltos Ordino Fondų paieškos ir komunikacijos skyriaus vadovė Rasa Stukienė pasakojo, kad su „Gardėsiu” bendrauja nuo 2013 metų ir labai džiaugiasi, kad yra ne tik partneriai, bet ir bendražygiai. „Gardėsio” kasdienis indėlis daryti vienišų skurstančių senolių gyvenimą sotesnį, šviesesnį sutampa su mūsų tikslais. Galima sakyti – mūsų organizacijų DNR sutampa“, – šypsojosi pašnekovė.

Anot jos, vyresnio amžiaus žmonės nė dienos neįsivaizduoja be duonos, tai jiems sotumo, visaverčio maisto simbolis. „Veždami sriubą pridedame net po kelias „Gardėsio” duonos riekes – su duonele ir sriuba gardesnė, ir dar prie arbatos vakarienei lieka. Esame apskaičiavę, kad „Gardėsis“ kartą ar du kartus per savaitę veža duoną į 17 vietovių ištisus metus. Per savaitę susidaro apie 480 duonos pakuočių. Didžiuliai skaičiai“, – pasakojo vadovė.

Paprašyta papasakoti, kokios yra vienišų žmonių šventės, moteris jas apibūdino vienu žodžiu – vienišos. „Stengiamės pasirūpinti, kad jų stalas būtų kuo šventiškesnis, sotesnis. Atnešame moksleivių paruoštų sveikinimų, pašventintų kalėdaičių, gardesnio maisto. Ankstesniais metais ir lankytojų su dovanomis atvykdavo pas senelius. Šiemet jau taip nebus. Žinoma, senolius lankantys savanoriai paskambins, pasveikins, paliks gardumynų, bet gyvai pabendrauti jau negalės“, – sakė pašnekovė.

Bočių duona

Šiuo metu geriausia dovana – auka. „Maltiečiai tam ir vykdo „Maltiečių sriubos“ akciją, kurios tikslas surinkti lėšų, kad visus ateinančius metus galėtų lankyti ir aprūpinti maistu pagyvenusius žmones. Šiais metais „Maxima“ yra pagrindinis šią akciją palaikantis verslas.

Žinoma, visada kviečiame apsižvalgyti aplinkui – tikrai atrasite tokių vienišų senų žmonių, kuriems reikia pagalbos. Pakalbinkite, pasiūlykite draugystę, išklausykite, kartais ta bendravimo minutė senam žmogui yra brangesnė nei skaniausias maistas. Neabejojame, tokia draugystė su pagyvenusiu žmogumi jums duos daugiau nei jūs išleisite senolio valgiui“, – pasakojo R. Stukienė.

Duona – daugiau nei maistas

Įmonės „Fazer Bakery Baltic“, atstovaujančios „Gardėsio“ prekės ženklui, generalinis direktorius Klavs Berzins pasakojo, kad per visą „Gardėsio“ ir Maltos Ordino draugystės laikotarpį buvo paaukota daugiau nei 250 tūkst. duonos gaminių. Akcija, kviečianti net tik kepyklą, bet ir pirkėją įtraukti į dalinimąsi duona, buvo pradėta organizuoti praėjusių metų gruodį ir šiais metais vyksta jau antrą kartą.

Bočių duona

„Kartu su didžiausiu prekybos tinklu „Maxima“ suvienijome jėgas, nes tikime, kad duona – tai ne tik būtiniausias maisto produktas, bet ir šilumos bei sotumo simbolis, kuris daugeliui senolių turi didelę prasmę. Šios akcijos metu taip pat norime atkreipti dėmesį į Maltos Ordino ir jų globojamus vienišus bei skurstančius senelius. Paaukota duona, kartu su karštos sriubos lėkšte, Maltiečių globojamus senolius pasieks visus 2021 metus. Per praėjusių metų akciją, šalies gyventojai paaukojo 15,5 tūkst. duonos pakuočių. Toks skaičius leido užtikrinti, jog seneliai visus metus su sriubos lėkšte gautų ir juodos duonos riekę. Šiais metais, nepaisant pasaulio užklupusios pandemijos, tikimės, kad pirkėjai bus neabejingi ir senoliams paaukos ne ką mažesnį duonos kiekį“, – sakė pašnekovas.

Gardėsio „Bočių“ duona šiai akcijai pasirinkta ne atsitiktinai. Ji kepama pagal tradicinę receptūrą, kuriai pirkėjai ištikimi jau daugelį metų. „Duona pasižymi sodriu skoniu, išsiskiria lengvu ir subtiliu kmynų aromatu. Pirkėjai gali rinktis ne tik tradicinę „Bočių“ duoną, bet ir ženklintą „Žalios rakto skylutės“ ženklu, kuri yra be pridėtinio cukraus. Šis gaminys pasirinktas dėl savo tradiciško skonio ir ilgametės receptūros, kuri nesensta ir išlieka aktuali šiomis dienomis, kada pirkėjai ieško tradicinių skonių. Be to, ši duona keletą pastarųjų metų iš eilės buvo išrinkta „Populiariausia preke“ juodos duonos kategorijoje. Tai yra didelis įvertinimas, kuris puikiai atspindi Lietuvos duonos valgytojų skonį bei jų poreikius, renkantis mėgstamiausią duonos gaminį“, – pasakojo direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)