Šiemet Vidmantas mini savo ūkio 20 metų jubiliejų. „Pradėjome nuo pusės hektaro, šiandien kopūstų turime apie 80 hektarų. Anuomet buvo perspektyvu auginti daržoves, paanalizavę pradėjome ir mes, dabar auginame ir bulves, burokėlius, morkas, bet kopūstų daugiausiai“, – pasakojo ūkininkas.

Jo laukuose šiandien yra 15 rūšių kopūstų: nuo ankstyviausių iki vėlyviausių. „Visus metus žmonės iš mūsų turi šviežią produkciją. Pardavinėjame ir raugintą produkciją. Rauginame pagal patikrintą močiutės receptą. Nenaudojame jokių cheminių priedų“, – sakė Vidmantas.

Paklaustas, ar kopūstas yra lepus augalas, pašnekovas sakė, kad, kaip ir kiekvienam augalui, taip ir kopūstui reikia meilės ir globos. „Sodiname kovo pabaigoje, bet bijome šalnų. Jei metai sausi, reikia laistyti. Tai nėra lepus augalus, bet priežiūros ir rankų darbo reikalaujanti daržovė“, – tvirtino ūkininkas.

Vidmantas džiaugėsi, kad nuo pat pradžių bendradarbiauja su „Maxima", kurios dėka parduoda didžiąją dalį produkcijos – apie 70-80 proc. „Tik tokiu būdu galime parduoti savo daržoves, nes kiekiai didžiuliai. Su „Maxima“ esame jau seni partneriai, tikiu, kad partnerystė tęsis ir toliau“, – sakė vyras.

Jis pridūrė, kad jei norite būti sveiki, valgykite kopūstus. „Tai vitaminų bomba“, – šypsojosi Vidmantas.

Per metus parduodama 400 tonų

Kaip sakė ūkininkas, jis augina net 15 rūšių kopūstų. O kokius kopūstus dažniausiai renkasi lietuviai parduotuvėse? „Patys populiariausi, mūsų tautiečių labiausiai mėgstami, traškūs ir sultingi, švieži baltagūžiai kopūstai. Vidutiniškai per metus jų parduodame apie 400 tonų. Šie kopūstai į parduotuves atkeliauja tiesiai iš mūsų krašto augintojų ūkių. Didžiąją šviežių baltagūžių kopūstų dalį mūsų prekybos tinklo klientams užaugina ūkininkas Vidmantas Girdzijauskas, su kuriuo mūsų prekybos tinklą sieja ilgametė partnerystė“, – sakė „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio direktorė Ernesta Dapkienė.

Anot jos, didžiausia kopūstų paklausa fiksuojame rudens ir žiemos mėnesiais, kuomet klientų daržus ir lysves kausto šaltukas. Be įprastų baltagūžių kopūstų, tarp lietuvių populiarūs žiediniai ir kininiai kopūstai. Kiek mažesnę pardavimų dalį sudaro raudongūžiai kopūstai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)