Pandemija įnešė pokyčių

Kepinių rinkoje jau 20 metų dirbančios įmonės komercijos vadovas pasakojo, kad ruoštis didžiosioms metų šventėms pradeda dar vasaros pradžioje. „Sudarome sutartis su žaliavų tiekėjais dėl būsimo derliaus, o kepti kūčiukus pradedame spalio-lapkričio mėn. Labiausiai pirkėjų pamėgti yra „JDC Lietuviški kūčiukai” ir „JDC Minkšti kūčiukai”. Lietuviški kūčiukai yra trapūs, todėl juos skanu valgyti vienus, o minkštus kūčiukus pamėgo ne tik senoliai, bet ir šeimos su mažais vaikais. Esame vieninteliai minkštų kūčiukų gamintojai rinkoje. Taip pat siūlome išbandyti „JDC Kūčiukus su linų sėmenimis” ar „JDC Kūčiukus su viso grūdo miltais”, – pasakojo pašnekovas.

Anot jo, šiandien pirkėjai ieško sveikesnių produktų, turinčių mažiau cukraus ar daugiau skaidulų, todėl praeitais metais buvo pasiūlyti kūčiukai su viso grūdo miltais. Vis dėl to pirkėjai dažniausiai renkasi tradicinio skonio kūčiukus.

„Pandemija pakoregavo daugelį nusistovėjusių įpročių, tarp jų – ir pirkimo, todėl šiais metais prekybos vietose neliko pirkėjų taip pamėgtų JDC sveriamų kūčiukų. Siekiant užtikrinti maksimalią produktų apsaugą nuo išorės poveikio, šiais metais JDC sveriamus kūčiukus fasuojame į maišelius po 500 gramų, bet išlaikėme sveriamų kūčiukų kainą“, – sakė R. Rimkevičius.

Kadangi šiemet daugelis neturės progos susitikti su užsienyje gyvenančiais artimaisiais, įmonės komercijos direktorius kviečia kūčiukus išsiųsti paštu. „Būtinai kviečiame prisiminti visus artimuosius, giminaičius ir draugus, gyvenančius užsienyje, šiais metais dėl pandemijos greičiausiai negalėsiančius susėsti prie bendro Kūčių stalo. Kviečiame kiekvienam pasaulio lietuviui išsiųsti siuntinuką su lietuviškais kūčiukais. Tradicijos mus vienija ir padeda išlaikyti lietuvišką tapatybę, kad ir kaip toli bebūtume nuo gimtosios žemės“, – sakė pašnekovas.

Svarbu kokybiški ingredientai

Anot R. Rimkevičiaus, svarbiausias dalykas, kad kūčiukai išeitų skanūs, yra kokybiški produktai. „Pavyzdžiui, labai svarbi aguonų kokybė, kuri lemia gerą kūčiukų skonį. Dar labai svarbi ilgametė kūčiukų gamybos patirtis bei meilė produktui“, – šypsojosi vadovas.

Jis džiaugėsi, kad jų įmonės jau seniai bendradarbiauja su lietuvišku prekybos tinklus „Maxima“ ir didžioji dalis kūčiukų keliauja būtent ten. „Su „Maxima“ prekybos tinklu bendradarbiaujame jau daug metų, turime sukaupę didelę patirtį ir įgiję pasitikėjimo kaip tiekėjas. Į „Maximos“ parduotuves iškeliauja didelė dalis mūsų kūčiukų.
Toks abipusis bendradarbiavimas skatina įmonę nesustoti ir nuolat ieškoti naujų idėjų bei pateisinti pirkėjų lūkesčius“, – sakė R. Rimkevičius.

Kūčiukai visiems skoniams

Kad kūčiukai yra neatsiejama šventinio stalo dalis, pritarė ir „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. „Neatsiejamas Kūčių stalo ir švenčių laukimo simbolis – kūčiukai. Vieni juos mėgsta minkštus, kiti – kuo kietesnius, kad pastarieji savo formos neprarastų mirkdami saldžiame aguonpienyje. Šiemet kūčiukai prekyboje pasirodė baigiantis spaliui ir ženklaus klientų susidomėjimo sulaukė lapkričio viduryje. Tuomet fiksavome daugiau nei 50 proc. didesnę kūčiukų paklausą nei pernai tokiu pačiu metu. Manome, kad karantino apribojimai skatina žmones aktyviau ir anksčiau kurti šventinę nuotaiką, o kūčiukai tam puikiai tinkamas patiekalas ar užkandis. Visgi daugiausiai kūčiukų nuperkama gruodį, ypač – likus kelioms dienoms iki švenčių. Tuomet per savaitę šių kepinių klientai įsigyja tiek, kiek per visus kitus mėnesius kartu sudėjus“, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, „Maxima“ parduotuvėse pirkėjai gali rasti skirtingo minkštumo, skonio ir išvaizdos kūčiukų. Greta tradicinių skonių, taip pat galima rinktis kūčiukus su įvairiais priedais: aguonomis, sėklomis, linų sėmenimis, kanapių ir aguonų sėklomis, avižomis bei čija sėklomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)