Dovanų pirkimas – didelis malonumas

„Dovanoti man malonumas, nekuriu sąrašų, dovanos dažnai būna kiek spontaniškos, bet visada be minties, kad „reikia kažką padovanoti“, dovanoju labiau su mintimi: „O! Tai labai patiktų mano draugei, mamai, draugų vaikams...“ – dovanoju, nes apie juos galvoju ir, kažką pamačius, žinau, kad tai jiems ir apie juos“, – pasakojo žinoma moteris.

Indrė nėra iš tų, kuriems dovanų ieškojimas ir pirkimas keltų stresą. „Šventės turi būti malonios, prie švenčių stalo reikia sėstis su šypsena, o ne pervargus. Tad, manau, kiekvienas turėtume rinktis sau mieliausią kelią. Su ar be dovanų – bet visada su šypsena. Man pakuoti, rinkti – patinka“, – sakė Indrė.

Ji artimiesiems mielai dovanoja ir valgomas dovanas. „Kartais labai norisi pasakyti svarbiems žmonėms, kad apie juos galvoju, bet nenoriu niekaip įpareigoti, kad jie dovanotų man ką nors atgal. Argi tuomet ne geriausia dovana skanus pyragas, kurį galime suvalgyti drauge? Dažniausia valgoma dovana – Panettone pyragas – skanus, nereikia suvartoti tuoj pat ir visuomet šventiškose dėžutėse“, – šypsojosi pašnekovė.

Ji džiaugiasi, kad parduotuvėse yra didelis dovanų pasirinkimas, todėl ilgai sukti galvos netenka. „Manau, kad mūsų parduotuvėse yra visko tiek, kad kiekvienas ras savo skoniui. Ir kaip smagu, kad galime rinktis iš tiek daug lietuvių gamintojų, šiuo laikotarpiu norėtųsi labiausiai palaikyti juos visose sferose“, – sakė Indrė.

Bene, svarbiausi dovanų gavėjai – vaikai. Kokių pageidavimų Kalėdų Seneliui šiemet turėjo Indrės vaikai? „Marija padiktavo šiemet man tris laiškus, adresuotus Kalėdų Seneliui, visuose buvo įvardinti jos geri darbai ir žmonės, kuriuos ji myli. Ir tik viename – dovana, manau, kad mudvi teisingai suprantame šios šventės idėją. Pirmiausia – mylėk ir duok, po to – prašyk. Ir tuomet, ko prašyti, jau nebe taip svarbu“, – sako žinoma moteris.

Juntama artėjančių švenčių nuotaika

Kad žmonės jau galvoja apie kalėdines dovanas savo artimiesiems, pastebi ir prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. „Fiksuojame prasidėjusią prekybą šventinio dekoro elementais. Ypatingo klientų dėmesio pastaruoju metu sulaukia žvakės ir žvakidės. Dar vienas prasidėjusio švenčių laukimo „signalas“ – klientų krepšeliuose vis dažniau atsiduriantys įvairūs saldumynai, taip pat – kūčiukai. Per praėjusią savaitę pastarųjų nupirkta 54 proc. daugiau, lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai. Artėjančių „švenčių „šauklio“ vardo nusipelno ir mandarinai. Atvėsus orams, su kiekviena diena artėjant gražiausioms metų šventėms, šių vaisių pardavimai įgauna pagreitį“, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, apsipirkdami „Maxima“ parduotuvėse, klientai vertina galimybę įsigyti viską vienoje vietoje – maistą ir gėrimus, šventinio dekoro elementus, dovanas artimiesiems.

„Viena populiariausių dovanų idėjų – valgomos dovanos. Artėjant šventėms, asortimentą papildo gėrimai, kava, saldainiai ir šokoladai, konditerijos gaminiai, kepiniai, žuvies ir mėsos delikatesai, gurmaniški sūriai, riešutai, įvairiausi kiti produktai originaliose, šventiškose pakuotėse. Klientų dėmesio visada sulaukia skanėstai mažiesiems: advento kalendoriai, saldainiai ir saldumynų rinkiniai šventiniuose įpakavimuose.

Dovanoti valgomas dovanas – labai pravartu. Dovaną nesunku sukomplektuoti, atsižvelgiant ir į dovanos gavėjo pomėgius, o taip pat ir į dovanai skirtą biudžetą. Be to, valgoma dovana šventiniame įpakavime gali būti ir labai stilinga, ir praktiška. Ji gali tapti ir maloniu priedu prie didesnės, pagrindinės dovanos“, – sakė komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Ji pastebi, kad artėjant šventėms išauga susidomėjimas kosmetikos ir higienos prekėmis, smulkia buitine technika tokia kaip barzdaskutės, grožiui puoselėti skirti prietaisai, tekstilės gaminiai – rankšluosčiai, patalynės komplektai, pledai, staltiesės, taip pat indai, be abejonės, šventiniai dekoro elementai puikiai tinkantys ir patiems pasipuošti, ir dovanoti. Mažiesiems – žaislai.

„Amžina klasika – knygos. „Maxima“ parduotuves galima laikyti ir vienu didžiausių knygynų šalyje. Parduotuvių lentynose – ir naujausi, ir klasika tapę lietuvių bei užsienio šalių autorių kūriniai, pradžiuginsiantys paties įvairiausio amžiaus skaitytojus“, – šypsojosi E. Dapkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)