Niekada nebuvo nuobodu

Moteris pasakojo, kad į įmonę atėjo, pamačiusi darbo skelbimą. „Įsidarbinau apskaitos darbuotoja. Tuo metu, kiek pamenu, kaip tik atsidarinėjo „Maxima Bazė“ parduotuvė Savanorių pr., kurioje buvo ir naujas sandėlis. Į jį mane ir priėmė“, – pasakojo moteris.

Darbo Dangyra nebijojo, bet ir imti pirmo pasitaikiusio neketino. „Ieškojau darbo, kuris būti įdomus, būtų ta veikla, kuri domina, patinka. Norėjau jausti, kad esu ten, kur ir turiu būti“, – sakė pašnekovė. „Pradėjau nuo apskaitininkės, vėliau gilinausi į priėmimo darbus, buvau priimamų krovinių vadybininke. Lipau karjeros laiptais pamažu – laiptelis po laiptelio. Didelėje įmonėje vyksta daug mega procesų. O mano pirmasis iššūkis ir buvo suprasti, kokie procesai vyksta, įsivertinti, kokią įtaką tiems procesams daro mano darbas“, – pasakojo Dangyra.

Dabar ji yra logistikos centro vadovė, bet prisipažįsta, kad kelias iki šių pareigų ne visada buvo paprastas. „Lengva nebuvo, bet dabar suprantu, kad tikrai buvo verta ir naudinga tą kelią praeiti. Įgijau daug patirties, suvokimo ir žinių. Jaučiau, kad judu tinkama linkme. Svarbiausia tai, kad niekada nebuvo nuobodu“, – sakė moteris.

Kiekviena diena – vis kitokia

Šiandien į jos pareigas įeina daug atsakomybių: komandos darbo planavimas, teisingos apskaitos užtikrinimas, dalinimasis aktualia informacija ir kita. „Kiekviena diena – vis kitokia: yra dalis rutininių darbų, kurie nesikeičia, bet visi kiti darbai nenuspėjami ir labai priklauso nuo situacijos ar klausimo pobūdžio“, – atviravo pašnekovė.

Dangyra yra ir tas žmogus, kuris žino, iš kur kokia prekė atkeliauja, kaip ji pasiekia pirkėjų stalą. Tiesa, pati apsipirkinėdama nuo darbo procesų stengiasi atsiriboti. „Stengiuosi apie tai negalvoti. Tačiau, kai matau prekę, prie kurios esu daugiau „prisilietusi“, tikrai pasidžiaugiu: „Štai tos dekoracijos, su kurių pajamavimu dirbome, indeliai, kuriuos papildomai ženklinome“, – pasakojo moteris. Paklausta, iš kokio tolimiausio pasaulio kampelio atkeliauja prekės į „Maximą“, Dangyra įvardijo Šri Lanką.

Svarbu ir kolektyvas

Moteris sutinka, kad 20 metų vienoje įmonėje išties nemažai, bet darbas čia ją daug ko išmokė. „Išmokau dirbti dideliame kolektyve, greitai reaguoti į situaciją, prisitaikyti prie pokyčių. Dabar jau žinau, kad lengvos pradžios nebūna, tačiau svarbu nesustoti ir eiti pirmyn“, – šypsojosi Dangyra. Ji įsitikinusi, kad karjeros laiptais jai padėjo lipti asmeninės savybės: „Tokios kaip darbštumas, užsispyrimas, kantrybė ir noras lėmė tai, kad dabar esu čia“.

Dirbti vienoje įmonėje tiek metų, matyt, būtų neįmanoma ir be gero, palaikančio bei profesionalaus kolektyvo. „Iš tiesų bendradarbiai yra labai svarbus aspektas. Džiaugiuosi, kad moku klausytis ir girdėti, stengiuosi aiškiai ir suprantamai išdėstyti problemas ir kartu ieškoti jų sprendimo būdų. O svarbiausia, kad kolektyvas man rūpi – manau jie tai ir jaučia“, – sakė Dangyra.

Jei kyla kokių nesusipratimų, juos moteris sprendžia ramiai. „Nesu konfliktiška asmenybė, tad nesutarimus stengiuosi išspręsti taktiškai, subtiliai, be emocijų. Svarbiausia mano taisyklė, kaip išlaikyti gerą atmosferą darbe – problemas spręsti čia ir dabar“, – teigė moteris. Tiesa, pozityvią atmosferą padeda išlaikyti ir bendros tradicijos. „Kasmet su kolektyvu stengiamės kartu papramogauti. Paskutinė pernai metų pramoga buvo mūsų pačių organizuotas „Protmūšis”, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, žmonės, kuriems ji vadovauja, yra įvairūs ir skirtingo amžiaus. Tarp jų – nemažai jaunimo. „Ne vienas jaunas žmogus, kuriuos sutinku dabar yra maksimalistas, kartais nori visko čia ir dabar, nestokoja pasitikėjimo savimi. Stengiuosi perduoti jaunimui savo patirtį ir žinias, o iš jų pasisemti tos drąsos ir polėkio“, – sakė Dangyra.

Laisvalaikis – su šeima

Vis dėl to moters gyvenimas nesisuka viena apie darbą. Grįžus namo, ją pasitinka mylima šeima. „Mano šeima yra du sūnūs ir vyras – labai vyriška kompanija. Laiko dabar lieka tikrai nedaug, bet labai stengiuosi, kad šeima kaip galima mažiau tai pajustų“, – sakė Dangyra. Anot jos, ne visada darbus pavyksta palikti darbe. „Dabartinės pareigos praktiškai tokių galimybių nepalieka. Dažnai pagaunu save galvojant apie darbą, būnant namuose, bet raminu save, jog visi darboholikai taip daro“, – šypsosi pašnekovė.

Laisvalaikį moteris dažniausiai leidžia su šeima. Mėgsta skaityti knygas, bet šiam pomėgiui norėtų skirti daugiau laiko. „Patinka kinas, teatras, kelionės. Iki COVID-19 atsiradimo bent kas dvejus metus atostogas planuodavome svetur, dabar atostogaujame Lietuvoje. Aplankome pajūrį, mėgstame Molėtų krašto ežerus“, – pasakojo Dangyra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)