Paskolos su NT įkeitimu bus teikiamos pagal lapkričio 22 d. Lietuvos banko išduotas kredito davėjo ir tarpusavio skolinimo platformos operatoriaus, veikiančių pagal su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymą, licencijas. Tai pirmas kartas, kai tokios licencijos suteikiamos aktyvią veiklą vykdančiai tarpusavio skolinimo platformai.

„Tampame pirmąja ir vienintele platforma, kuri siūlys labai plačias galimybes ir besiskolinantiems, ir investuojantiems. Žmonės nori turėti daugiau alternatyvų ir patys spręsti dėl savo pinigų, tad nekilnojamo turto įkeitimas leis skolintis kur kas pigiau, o investuotojams paskolos su NT įkeitimu suteiks dar daugiau užtikrinimo priemonių ir saugumo“, – teigė Audrius Žiugžda, tarpusavio skolinimo platformos „Savy“ direktorius.

Pasak A. Žiugždos, nuo šiol SAVY platformoje investuotojai ras plačiausias skolinimo alternatyvas nuo vartojimo paskolų ar paskolų verslui iki paskolų su nekilnojamojo turto įkeitimu, tad galės patys rinktis, kur investuoti atsižvelgiant į norimą grąžą bei riziką.

Paskolas su NT įkeitimu galės gauti ir perkantys naują būstą, ir norintys susiremontuoti esamą būstą, ir siekiantys refinansuoti jau turimas paskolas, mat, įkeisdami turimą turtą, žmonės galės skolintis geresnėmis sąlygomis ir tokiu būdu susimažinti mėnesinę įsipareigojimų naštą.

Su NT įkeitimu bus galima skolintis iki 200 000 eurų, 20 metų laikotarpiui su fiksuotomis metinėmis palūkanomis nuo 4 proc. Norintiems įsigyti būstą taip pat bus taikomi reikalavimai nuosavoms lėšoms bei kredito ir įkeičiamo turto vertės santykiui, kuris priklauso nuo to, ar įsigyjamas pirmasis būstas, ar paskesnis.

„Savy“ jau turi teigiamos patirties administruojant paskolas su NT užtikrinimu. 2015-2017 metais iki tol, kol įsigaliojo naujas su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymas, įgyvendinantis europinę būsto kredito direktyvą, paskolų su NT įkeitimu buvo išduota už beveik 0,5 mln eurų, o vidutinė šių paskolų metinė palūkanų norma siekė 12,31 proc. Investuotojams jau išmokėta daugiau nei 140 000 eurų palūkanų, o svarbiausia tai, kad nė viena iš išduotų paskolų su NT įkeitimu nėra nemoki. 98 proc. išduotų paskolų jau yra grąžintos, o iš likusių aktyvių paskolų nėra nė vienos vėluojančios.

Užsakymo nr.: PT_88869959