Papasakokite daugiau apie savo profesinę patirtį.

Man pasisekė: didesnę nei 25 metų patirtį aviacijos srityje įgijau dirbdamas su daugybe skirtingų aviacijos pramonės segmentų. Buvau užėmęs vadovaujamas pareigas kai kuriose didžiausiose aviacijos pramonės ir investicinėse bendrovėse, dirbau pritraukdamas kapitalą ir investicijas, susijusias su orlaivių įsigijimu, lizingu ir prekyba, taip pat finansuodamas su aviacijos sektoriumi susijusį verslą. Dabar dirbu su pirmaujančia aviacijos grupe, kuri teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip ACMI (orlaivių, įgulų, techninės priežiūros ir draudimo paslaugos), MRO (techninė priežiūra, remontas ir kapitalinis remontas), pilotų ir įgulų mokymas, antžeminis aptarnavimas ir kt.

Kodėl būtent „Avia Solutions Group“? Kas turėjo įtakos jūsų sprendimui tapti valdybos nariu?

Manau, kad žmonės, kuriuos sutikau, jų vizija, komandos narių polėkis, didžiulė patirtis ir platus veiklos bei lyderystės spektras pasaulyje. Kadangi „Avia Solutions Group“ yra didžiausia pasaulyje ACMI (orlaivių, įgulų, techninės priežiūros ir draudimo paslaugų) tiekėja, turinti 173 orlaivių parką, tai yra nepaprastai įdomi vieta dirbti, kur manęs laukia naujos didelės galimybės.

Pardavinėjote lėktuvus. Kokios jų realios kainos? Kiek ir kokių pardavėte?

Per daug, kad būtų galima suskaičiuoti. Ir visų tipų. Vis dėlto įdomiausia yra suprasti, ką parduodate, kaip iš parduoto turto ar paslaugos išgauti daugiausia finansinės naudos, įveikti kultūrinius skirtumus ir dirbti su žmonėmis iš viso pasaulio, nepaisant bet kokio jų gyvenimo aspekto. Naujos kartos orlaiviai, tokie kaip „A320“ ir „B737“, yra nuolat tobulinami. Šių orlaivių korpusai turi mažiau metalo, o daugiau kompozitų ir aviacijos elektronikos, varomi naujos kartos varikliais, vadinamaisiais NEO (New Engine Option). Tokie orlaiviai paprastai parduodami už 50–60 mln. JAV dolerių. Palyginimui – senesnės kartos orlaivių kainos svyruodavo maždaug iki 40 mln. JAV dolerių.

Kokia tikimybė, kad lėktuvų bilietų kainos sumažės? O gal kainos ir toliau augs? Kokios būtų jūsų įžvalgos?

Nereikėtų dėti didelių vilčių, kad, didėjant degalų kainoms, energijos sąnaudoms ir infliacijai, skrydžių bilietų kainos nepasikeis. Neracionalu manyti, kad lėktuvų bilietai turėtų būti pigūs. Niekada nebuvo protinga mokėti kelis eurus už vietą lėktuve, kuris saugiai ir patogiai skraido didelius atstumus, kad paskatintų žmonių, miestų, regionų ir šalių ekonominį vystymąsi, kuris perskraidina ir suburia žmones precedento neturinčiu būdu ir taip suteikia galimybių visiems mums aplinkui.

Vienas iš pavyzdžių: ar kas nors įsivaizduoja šiandieninį pasaulį be galimybės nuskristi iš vieno miesto į kitą, tarp kurių yra 700 km atstumas, su kuo nors susitikti gyvai ir grįžti namo tą pačią dieną? Arba perskraidinti krovinį, kuris bus išmuitintas tą pačią dieną ir atsiras parduotuvės lentynose kitą dieną? Dar galėčiau pridurti, kad keliaujant lėktuvu anglies pėdsakas daug mažesnis nei keliaujant bet kokia kita transporto priemone.

Kuo įdomi dabartinė aviacijos pramonė?

Manau, tai besitęsianti transformacija į pasaulį, kuriame vis mažiau įtakos turi pasiūla ir kur visos naujovės skatinamos technologijų pažanga, analitika, paklausa ir aukšto išsilavinimo bei kvalifikacijos ekspertų parama.

Kokios karjeros perspektyvos, pasirinkusiems studijuoti aviaciją?

Kiekviena karjeros galimybė yra labai dinamiška aviacijos pramonėje: nuo virėjo, kuris ruošia patiekalus keleiviams orlaivyje, finansų analitiko, programinės įrangos inžinieriaus, kuris pasirūpina orlaivio priežiūros procedūra, iki pilotų ir orlaivio įgulos narių.

Yra daug profesijų, kurios padeda tobulėti aviacijai: tai labai sudėtinga industrija, apimanti įvairius iššūkius, su kuriais dauguma įmonių paprastai susiduria pažengusiose stadijose, pavyzdžiui, skirtingų valiutų poveikis, griežti priežiūros reikalavimai (tiek esant sąlygoms, tiek pagal grafiką), nacionalinių, regioninių ir tarptautinių taisyklių, įvairių verslo sutarčių laikymasis.

Ką akcentuosite LOGIN konferencijoje?

Kaip didžiausio pasaulyje ACMI pajėgumų tiekėjo narys, noriu pabrėžti, kad dalytis pajėgumais yra ekonomiškai prasminga. Šiais laikais pajėgumais dalijamasi beveik visose pramonės šakose, siekiant sumažinti išlaidas ir padidinti pajamas, nedidinant kainų galutiniams vartotojams, pavyzdžiui, automobilių, namų, duomenų centrų nuomai ir panašiai. Išsamiau panagrinėsiu, kaip aviacijos pramonė priima šią tendenciją, kuri gali generuoti papildomų pajamų viso pasaulio oro linijoms.

Visa LOGIN informacija ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją