Greitai ir paprastai susipažinti su įdomiausiais šių metų konferencijos pranešėjais ir originaliomis jų idėjomis padės „Delfi Plius“ sukurtas TOP 10 sąrašas.

1. Dr. Urtė Neniškytė. Motyvacijos paieškos.

Viena žymiausių neuromokslininkių visame pasaulyje – pirmoji Lietuvos atstovė, apdovanota prestižine L‘Oreal-UNESCO „Mokslo moterims“ stipendija. Biochemijos mokslų daktarės laipsnį Kembridžo universitete įgijusi mokslininkė tyrinėja smegenis ir jų veiklą. Šįkart LOGIN konferencijoje ji taip pat dalijosi įžvalgomis apie tai, kokia mūsų smegenų dalis yra atsakinga už motyvaciją. Kaip galime ją sustiprinti ir nesibaimindami imtis naujų iššūkių? Kaip dopamino gniaužtai lemia viską ką renkamės ir ko nesirenkame daryti? Kokia yra laimės formulė ir kaip ją atrasti kiekvieną dieną? Apie visa tai plačiau skaitykite ČIA.

2. Peteris Vesterbacka. Kaip sukurti produktą, kuris įeis į istoriją?

Suomių kilmės kultinio žaidimo „Angry birds“ autorius gali didžiuotis, kad jo sukurti personažai peržengė kompiuterio ekrano ribas. „Angry birds“ tapo milijonus gerbėjų turinčiu ir vienu labiausiai atpažįstamu prekės ženklu. Ne veltui 2011 m. žurnalas „Times“ P. Vesterbacką išrinko tarp įtakingiausių planetos žmonių. Jo teigimu, šiandien kompiuteriniai žaidimai yra populiariausia pramoga visame pasaulyje. Todėl išskirtinio LOGIN 2022 pokalbio metu Peteris pasakojo, ko reikia norint sukurti fenomenu tampančius produktus ir kaip pasiekti išsvajotą verslo sėkmę. Iš arčiau susipažinti su vieno sėkmingiausių visų laikų žaidimo kūrėju galite ČIA.

3. Tomas Ramanauskas. Persidirbimas ir kaip jo išvengti?

Dėl įtraukiančių ir aktualių pranešimų reklamos strategas ir kūrėjas Tomas Ramanauskas LOGIN auditorijai yra puikiai pažįstamas. Šiais metais jis kalbėjo apie vis labiau visuomenėje įsigalintį darbizmą – tikėjimą, kad karjera yra svarbiausia mūsų gyvenimo dalis. Pasak jo, vis daugiau žmonių susiduria su paradoksu – dirba tai, ko nemėgsta, tačiau pareigoms atlikti paskiria visą savo energiją ir laiką. Vos 22 proc. Z kartos atstovų yra laimingi savo darbe, o dar labiau problemos mastą pagilino COVID-19 pandemija. Apie tai, kaip nustoti švęsti persidirbimą, skaitykite ČIA.

4. Dr. Austėja Landsbergienė. Technologijos švietime.

Dr Austėja Landsbergienė

Ar švietimas tikrai išgelbės pasaulį? O kas gali išgelbėti patį švietimą? Tokius klausimus birželio pradžioje vykusioje konferencijoje susirinkusiai auditorijai uždavė edukologė, „Vaikystės sodo“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja Dr. Austėja Landsbergienė. Jos teigimu, skaitmeniniame amžiuje vis dar per mažai kalbame apie tai, kaip šiuolaikinės technologijos keičia mokyklų veidą ir ar jos išties neša tik išsigelbėjimą. Privačių mokyklų įkūrėja aptarė ir kitus švietimo sistemai aktualiausius klausimus, tarp kurių - mokytojų trūkumas. Galbūt to priežastis ne prestižo, o pašaukimo stoka? Plačiau apie A. Lansbergienės pranešimą skaitykite ČIA.

5. Gediminas Galkauskas. Auginkime vaiką kaip startuolį.

Šių metų konferencijoje LOGIN rinkodaros ekspertas, startuolio „Atlas VPN“ rinkodaros vadovas Gediminas Galkauskas svarstė, kas bendro tarp startuolių ir vaikų auginimo? Pasak jo, mus supantis pasaulis ir neatsiejama jo dalimi tapusios technologijos keičiasi kiekvieną dieną. Pavyzdžiui, Pasaulio ekonomikos forumas prognozuoja, kad du trečdaliai dabartinių pirmokų ateityje dirbs darbus, kurie dar neegzistuoja. Todėl, G. Galkausko teigimu, ir tėvai, ir startuolių vadovai sprendžia tas pačias dilemas, kaip nenuspėjamai ateičiai paruošti savo atžalas ar verslą. Susipažinti su patarimais apie sėkmę garantuosiančius įgūdžius galite ČIA.

6. Thomas F. Anglero. Lyderystės pamokos.

Thomas F. Anglero

Nuo vaikystės viename skurdžiausių Niujorko rajonų iki darbo prestižinėje informacinių technologijų kompanijoje – tai pasaulinio garso TEDx pranešėjo Thomas F. Anglero istorija. Šiandien įmonėje „Cognizant“ jis užima technologijų ir inovacijų vadovo pareigas, todėl puikiai žino, kaip tapti sėkmingu žmogumi ir geru lyderiu. Energijos nestokojantis ekspertas tiki, kad patys esame savo likimo šeimininkai. Todėl rizikuoti jis nebijo nei versle, nei asmeniniame gyvenime. Su Thomas F. Angelo įžvalgomis apie tai, kaip savyje atrasti jėgų imtis pokyčių net ir sunkiausiomis akimirkomis, susipažinti galite ČIA.

7. Jaredas Isaacmanas. Kosmoso turisto istorija.

Daugelis žmonių visame pasaulyje žavisi „Space X“ kosminėmis odisėjomis ir ambicingais ateities planais. Pasak paskutinės „Space X“ misijos kapitono Jaredas Isaacmano, noras pažinti kosmosą primena nuo seno žmoniją lydintį troškimą vardan pažinimo įveikti aukščiausius kalnus ar perplaukti giliausias jūras. J. Isaacmano sąraše – gausybė įspūdingų pasiekimų, o kelionė už Žemės ribų tik vienas iš jų. Jis taip pat gali pasigirti pasaulio rekordininko titulu, bendrovės „Shift4 Payments“ vadovo pareigomis ir milijardą siekiančiu turtu. Be to, jau penkerius metus LOGIN 2022 pranešėjas verslą plėtoja ir Lietuvoje. Daugiau apie šią išskirtinę asmenybę skaitykite ČIA.

8. Davidas Coulthardas. Formulė 1 žvaigždės įžvalgos.

Šį legendinį lenktynininką veikiausiai atpažins kiekvienas Formulės 1 gerbėjas. Tačiau šįkart jis kalbėjo ne tik apie nepakartojamą jausmą aplenkus M. Schumacherį, bet ir šiuolaikinių technologijų įtaką garsiausioms automobilių sporto lenktynėms. Jo teigimu, nepaisant lenktyninių bolidų revoliucijos, svarbiausi vis tiek išlieka vairuotojų įgūdžiai ir tvirtas komandos užnugaris. Būtent vienybės ir susitelkimo, pasak D. Coulthardo, iš Formulės 1 komandų gali pasimokyti ir verslas. Daugiau pranešėjo minčių apie sporto ir verslo panašumus rasite ČIA.

9. Tadas Vizgirda. Lyderiai, kurie nebijo klysti.

Tadas Vizgirda

„Shift4 Payments Lithuania“ vadovas gimė ir augo JAV, tačiau jau 30 m. gyvena Lietuvoje. Šalies ateitimi tikintis verslininkas sako, kad nepaisant istorinių iššūkių, šiandien viskas yra mūsų pačių rankose. Pasak optimizmo nestokojančio LOGIN 2022 pranešėjo, nors gali nuskambėti paradoksaliai, tačiau iš tiesų galime pasiekti net ir tai, kas atrodo neįmanoma misija. Svarbiausia sulaukti tinkamo laiko, nebijoti klausti ir burti platų kontaktų, galinčių padėti įgyvendinti svajones, ratą. Plačiau susipažinti su T. Vizgirdo idėjomis galite ČIA.

10. Prof. dr. Sonata Jarmalaitė. Ką apie mus gali pasakyti viena ašara?

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro profesorė sako, kad DNR – tarsi knyga, atskleidžianti ne tik kiekvieno žmogaus istoriją, bet ir polinkį į ligas ar jautrumą alkoholiui, laktozei ir kitoms medžiagoms. Visa tai nuspėti galima iš vieno vienintelio ašaros, seilių ar kraujo lašelio. Tačiau ar DNR iš tiesų gali parodyti mūsų giminystės ryšius su Anglijos karaliene? Ar šis genetinis kodas gali atskleisti mūsų talentus? O gal DNR – mūsų likimas, kurio negalime pakeisti? Atsakymus į šiuos bei kitus klausimus rasite ČIA.

Visus įdomiausius pokalbius su LOGIN 2022 pranešėjais skaitykite ČIA. Tuo O jeigu norite peržiūrėti visus 152 LOGIN konferencijoje skaitytus pranešimus, tai visi video yra ČIA. Prisiminti, kokie pranešėjai ir temos buvo konferencijoje galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją