Nuo reaktyvinio lėktuvo piloto iki milijardieriaus – J. Isaacmano investicijų portfelis yra įspūdingas jo darbų rezultatas. „Forbes“ duomenimis, 2021 m. kovo 3 d. J. Isaacmano grynojo turto vertė buvo apie 2,3 mlrd. JAV dolerių.

Šis žmogus – ne tik sėkmingas verslininkas, yra išprotėjęs dėl aviacijos, fantastiškų užmojų įgyvendintojas, bet ir užkietėjęs filantropas, dalį savo uždarbio skiriantis labdaros organizacijoms.

Šią neeilinę asmenybę, kuriai vos 39-eri, už pusantro mėnesio – birželio 2–3 dienomis galėsime išvysti ir Lietuvoje – „LOGIN“ konferencijoje, kurios organizatoriai didžiuojasi, kad pavyko prikalbinti į Vilnių atvykti tokio lygio kalibro pranešėją.

Senelio gautą pimąją paskolą atidavė labai greitai

Jaredas Isaacmanas gimė 1983 m. vasario 11 d. Gyvendamas su savo šeima Vestfilde, Naujajame Džersyje (JAV), lankė ten esančią Wilson pradinę mokyklą. Po dešimties metų Isaacman šeima persikėlė iš Westfield į Bernards Township Liberty Corner.

Jaredas yra jauniausias vaikas šeimoje: jis turi du brolius Marcą ir Michaelą bei seserį Tiffany. „Turėjau sėkmingus pavyzdžius, tad buvau labai motyvuotas gyventi taip, kaip jie, o vidurinėje mokykloje man nebuvo labai įdomu“, – interviu „Forbes“ sakė J. Issacmanas.
Jaredas Isaacmanas

Jaredas turėjo senelį, kuris paauglystėje jam suteikė finansinę pagalbą – iš jo jis gavo pirmuosius 10 tūkstančių JAV dolerių kaip paskolą, kad galėtų vykdyti pirmąjį savo verslą tėvų rūsyje. Jam buvo vos 15 metų, kai kartu su savo tėvu ir draugu Brendanu Lauberiu įkūrė įmonę „United Bank Card, Inc.“, šiandien žinomą kaip „Shift4 Payments“. Jis uždirbo pardavinėdamas kreditinių kortelių terminalus. Neilgai trukus Jaredas turėjo pakankamai pinigų grąžinti senelio paskolą ir išplėsti įmonę.

Per šešerius metus bendrovė padarė revoliuciją integruotų mokėjimų pramonėje, 2005 metais pradėdama nemokamo terminalo programą. Buvo sukurtas futuristinis jutiklinis ekranas „Harbortouch”, kuris viename įrenginyje sujungė kasos aparatą ir kredito kortelių terminalą. Per dešimtmetį bendrovė jau uždirbo 300 mln. JAV dolerių. Pervadinta į „Harbortouch” bendrovė užmezgė strateginę partnerystę su „Searchlight Capital Partners“, pirmaujančia pasauline privataus kapitalo investicijų įmone.

2018 m. J. Isaacmanas pakeitė „Harbortouch“ prekės ženklą į „Shift4 Payments“, kuris išaugo į pirmaujančią integruotų mokėjimų ir technologijų sprendimų tiekėją. Šiandien ši įmonė kasmet apdoroja apie 200 mlrd. JAV dolerių mokėjimų trečdalyje šalies restoranų, viešbučių ir kazino, teikia technologinius sprendimus daugiau nei 200 tūkstančių kitų įmonių. Vyresnysis Jaredo brolis Michaelas Isaacmanas yra „Shift4 Payments“ komercijos direktorius.

Planuose – mažiausiai trys skrydžiai į kosmosą

J. Isaacmanas yra patyręs pilotas. 2004 m. išmokęs skraidyti, Jardeas yra oro linijų transporto pilotas (ATP) ir sertifikuotas skrydžių instruktorius (CFI), turintis patirties dirbant su verslo klasės lėktuvais, kariniais reaktyviniais lėktuvais, taip pat eksperimentiniais orlaiviais. Jis sėkmingai baigė bakalauro laipsnį Embry-Riddle aeronautikos universitete.

2009 m. jis pasiekė apskridimo aplink pasaulį rekordą, įveikdamas 22893 mylias per 61 valandą, 51 minutę ir 15 sekundžių.

Jaredas Isaacmanas

2011 m. J. Isaacmanas įkūrė „Draken International“, kuri yra pirmaujanti svarbių karinių skrydžių paslaugų teikėja. Bendrovė yra didžiausias pasaulyje privatus karinių orlaivių parkas, kurį sudaro daugiau nei 100 reaktyvinių lėktuvų, įskaitant „Douglas A-4 Skyhawks“, „Atlas Cheetahs“ ir „Aero L-159“. Pranešama, kad J. Isaacmanas susikrovė nemenką turtą ir mokydamas oro pajėgų pilotus. 2019 m. jis pardavė 53,7 proc. verslo akcijų kitai įmonei už 279 mln. JAV dolerių.

2021 m. vasarį J. Isaacmanas paskelbė, kad vadovaus pirmajai civilinei kosminei misijai kartu su Elono Musko „SpaceX“, kurią sėkmingai įvykdė praėjusių metų pabaigoje. Įgula beveik 590 km aukštyje orbitavo tris dienas aplink mūsų planetą, apsukdami vidutiniškai po 15 ratų aplink Žemę per dieną. Kosmose pabuvojo ir Lietuvos vėliava, kurią verslininkas išskleidė kartu su kitais įgulos nariais kelionės kosmose metu.

J. Isaacmano planuose – dar trys skrydžiai į kosmosą. Šioje programoje, pavadinimu „POLARIS“, planuojamas įgyvendinti pirmasis turisto išėjimas į atvirą kosmosą.

Uždirbtus milijonus aukoja

Be verslumo, J. Isaacmanas itin daug dėmesio skiria filantropijai. Iš savo investicijų uždirbęs milijonus dolerių, verslininkas nuolat remia tuos, kuriems labiausiai to reikia.

Skaičiai įspūdingi: 125 milijonus JAV dolerių jis paaukojo St. Jude vaikų tyrimų ligoninei, remia Geros valios gelbėjimo misiją, skirtą benamių žmonių gerovei, surinko daugiau nei 100 tūkst. JAV dolerių Naujojo Džersio fondui „Make-A-Wish“, dalyvauja daugelyje kitų projektų. Būdamas „Black Diamond“ nariu surengė daugiau nei 100 oro parodų, kurių lėšos buvo skirtos labdarai.
Jared Isaacman

Net ir šių metų „Login“ prisidės prie kilnios misijos, kurią inicijuoja J. Isaacmanas – 5 eurai nuo kiekvieno bilieto bus skirti „Gelbėkit vaikus“ organizacijai.

Su žmona susipažino vaikystėje

J. Isaacmano žmonos vardas Monica Chacana, su kuria susipažino dar vaikystėje, lankydamas Williamo Annin vidurinę mokyklą.

Žmona labai palaiko jo veiklą, iniciatyvas, būna šalia per visus svarbius renginius. M. Isaacman kartu su Jaredo tėvais buvo atvykusi ir į Lietuvą.

Pora augina dvi dukras, nevengia rodytis viešumoje, pasidalinti mielomis savo šeimos akimirkomis.

Isaacmanai gyvena įprastą gyvenimą Vašingtono miestelyje, Voreno grafystėje, Naujajame Džersyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją