Jau septynioliktą kartą vyksiantis LOGIN renginys sparčiai auga, beje, pasiruošimas jam, anot „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovės Sandros Meškauskaitės-Stepšienės, tampa šventės laukimu.

„Visi laukia tos šventės, laukia to festivalio, susitikimo. Visi žino, kad bus, vadinasi, ruošiasi tam. Tradicija ir tas septynioliktas kartas mums patiems yra ir iššūkis, nes norisi kažkuo nustebinti, kažką padaryti kitaip, tačiau, iš kitos pusės, kai savo nuolatinių dalyvių paklausiame, ko naujo jie norėtų, atsako: „Jūs darykit, būkit, ir viskas, nieko mums ypatingo nereikia“, – dalijasi S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Anot pašnekovės, į LOGIN konferenciją žmonės eina, kad pamatytų įdomių pranešėjų, kad susitiktų pabendrauti, pasisemti žinių.

Šiais metais didžiausias Baltijos šalyse inovacijų ir progreso festivalis vyks kiek anksčiau nei įprastai – gegužės 11–12 dienomis.

„Tai labai svarbus momentas: daugelis nustemba išgirdę, kad LOGIN konferencija vyks gegužę, nes įprastai ji vyksta birželio pradžioje. Šiais metais Lietuvoje vyks NATO viršūnių susitikimas ir šis itin svarbus Lietuvai bei visam pasauliui renginys pakoreguoja kai kurių tradicinių renginių Lietuvoje datas. Mes užleisime LITEXPO erdves NATO, tad savo datą turėjome šiek tiek atkelti. Įdomus momentas – tuo metu, kai jau vyks LOGIN, bus atliekami pasiruošimo darbai NATO viršūnių susitikimui, tad atvykę dalyviai matys tam tikrus naujus statinius, kitus objektus“, – apie renginio datos korekcijas pasakoja „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovė.

Pandemijos laikotarpiu virtualioje erdvėje vykusi LOGIN konferencija išplėtė renginio ribas, tad, anot pašnekovės, formatas pritaikytas prie dalyvių norų. Nors gyvi susitikimai itin laukiami, virtuali erdvė išlieka itin aktuali.

„Tikriausiai jau visų renginių formatas nusistovėjo – nebegali pasiūlyti renginio tik gyvai. Nors mūsų prioritetas – kad žmonės susirinktų, tačiau turi turėti galimybę žiūrėti nuotoliniu būdu. Tai reiškia, kad ryte žmogus gali atsikelti ir dar su kavos puodeliu pasižiūrėti per nuotolį, perpiet jau gali prisijungti prie mūsų LITEXPO, dalyvauti gyvai. Toks hibridinis būdas yra pagrindinis, be ko aš jau net neįsivaizduoju jokio kito renginio. Pernai ir pati sakiau, kad tikrai mažai žmonių jungsis per nuotolį, visi ateis gyvai, bet iš tiesų beveik pusė dalyvių iš tų trijų su puse tūkstančių, kurie turėjo bilietą į LOGIN, buvo prisijungę ir nuotoliniu būdu“, – sako S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Pasak pašnekovės, tiek partneriai, tiek dalyviai pastebi, jog atėjus į LOGIN jau pirmą dieną, juos pasitinka gera atmosfera, tuomet patys lankytojai tampa savotiškais festivalio ambasadoriais, kviečia draugus, pažįstamus ateiti gyvai. Anot organizatorės, tai itin maloni žinia, kad užsukę žmonės pajunta gyvo bendravimo džiaugsmą.

Kokie pranešėjai šįkart kvies į LOGIN? S. Meškauskaitė-Stepšienė sako, kad pavardės bus paskelbtos jau netrukus.

„Į ką norėčiau atkreipti dėmesį, tai į mūsų pačių temų pokytį. Mes kalbame apie technologijas, inovacijas, tačiau kartu kalbėti apie technologijas, kaip apie daiktus ar objektus, mes jau, tikriausiai, nustojome paskutinius keletą metų. Kalbame apie procesus, apie tai, kaip tai įgyvendinti organizacijose, kokią tai įtaką turi žmogui. Mes žinome net ir naujausias ligas, kurios yra atsiradusios nuo technologijų vartojimo, ir panašiai. Taigi kuo toliau, tuo labiau turinys krypsta į žmogų, kai jis dalyvauja gyvenime. Įdomus aspektas tas, kad anksčiau LOGIN galėdavai išgirsti tas temas, įžvalgas ir prognozes, kurios daugiau panaudojamos darbe, tačiau dabar jau kelerius metus iš eilės vis daugiau yra turinio, kurį gali sau asmeniškai, kaip žmogus, pritaikyti. Tai ir psichologiniai momentai“, – dalijasi pašnekovė.

S. Meškauskaitė-Stepšienė sako, kad bus paliesta ne viena itin aktuali tema, susijusi tiek su žmogaus ilgaamžiškumu, tiek su asmeniniais finansais, bus skirta dar daugiau dėmesio žmogiškumui.

Per septyniolika metų LOGIN stipriai pakito. Kintantis žmonių gyvenimo būdas diktuoja ir inovacijų bei progreso festivalio temas. Net žmonių gyvenimo tempo permainos turi svarų pokytį.

„Labai matyti pas pokytis, ir netgi nereikia žiūrėti septyniolika metų atgal. Bandžiau pažiūrėti, kas buvo prieš dešimt, prieš aštuonerius metus, – mes dar labai daug kalbėjome apie įrenginius: kompiuteriai, telefonai, robotai; pasižiūriu, kas buvo prieš ketverius, – mes jau apie tai nebekalbame, mums tai jau yra norma. Kalbame, kaip tai vystome, kaip naudojame ir kaip tai atrodo visai iš kitos pusės. Pradžioje labai buvo akcentuojama – viską darykim greitai, čia ir dabar, o dabar yra atvirkščiai – sustokim, atsisukim, jei norime transformacijos, pasižiūrėkime, kas yra mūsų darbuotojai, kokie, ko jiems trūksta. Iš tikrųjų tas laukas jau yra pasikeitęs“, – sako „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją