Šiais metais konkurso nugalėtojai buvo nesustabdomi, jie gavo ne tik pagrindinį prizą – galimybę gauti 100 000 Eur investiciją, kurią įsteigė „Lietuvos verslo angelų tinklas“ (LitBAN) kartu su rizikos kapitalo fondu „CoInvest Capital“, bet ir kitų partnerių prizus – 3000 Eur vertės advokatų kontoros „Triniti Jurex“ teisines paslaugas bei 5000 Eur vertės debesų kompiuterijos paslaugas įsteigtas „Amazon AWS“ atstovės „Cloudvisor“.

Kaip teigia startuolio „Cogastro“ įkūrėja Mantė Šidlauskaitė, jų startuolio veikla yra išskirtinė ir savo veikloje jie dar tik didina rinkos poreikį. Startuolis „Cogastro“ savo veiklą pradėjo 2017 metais. Jo įkūrėjų siekiamybė yra padidinti tvarų pašarų ir maisto vartojimą, stiprinant iš vabzdžių gaunamų baltymų rinką. Nors programa pradėta platinti tik 2020 metų balandį, ja jau naudojasi vabzdžių augintojai Australijoje, Belgijoje, Izraelyje, Švedijoje ir Nigerijoje, o potencialių klientų sąrašas sparčiai plečiasi.

„Vystome poreikį turintį verslą ir suprantame ką darome, tad normalu, kad tikėjomės, jog turime šansų laimėti. Vis tik negalėjome būti tikri savo pergale, kai kiekvienais metais kovoje dalyvauja daugiau nei šimtas startuolių iš Lietuvos ir užsienio valstybių su stipriomis idėjomis. Todėl tikrai labai džiaugiamės, kad pavyko mums išsiveržti į priekį ir laimėti šių metų konkursą. Gauta investicija bus panaudota tolimesniam produkto vystymui – pažangių algoritmų kūrimui, kurie palengvina vabzdžių fermų aplinkos stebėseną, kontrolę ir didina našumą. Taip pat investicija bus naudojama pardavimų plėtrai esamuose bei naujuose regionuose“, – teigia M. Šidlauskaitė.

Antrą vietą „Startup Fair Pitch Battle“ konkurse laimėjo Čekijos startuolis „Amio“, kuris sukūrė įrankį leidžiantį lengviau valdyti nuotolinio bendravimo ir susirašinėjimo kanalus, kuriuos verslai dažniausiai naudoja aptarnaudami savo klientus virtualioje erdvėje. Trečiąją vietą iškovojo lietuvių įkurtas startuolis „Oxsico“, kuris sukūrė teksto sutapčių atpažinimo sistemą, leidžiančią mokslo institucijoms užkardyti plagiatą mokslo darbuose, o studentams pasitikrinti savo darbus.

Šio konkurso startuolius vertino tarptautinė komisija sudaryta iš investuotojų, akseleratorių atstovų ir kitų startuolių ekosistemos ekspertų.

Investuotojų akis patraukia ne tik “Pitch Battle” konkurso nugalėtojai

Šių metų startuolių ekosistemos renginys „Startup Fair. Recharge 2021” išsiskyrė Lietuvos ir užsienio investuotojų gausa, kurie prie renginio prisijungė ne tik gyvame renginyje, tačiau ir virtualioje renginio platformoje, susipažinti bei apžvelgti potencialius startuolius jų investavimo galimybėms. Pasak „Lietuvos verslo angelų tinklo“ (LitBAN) vykdančiojo direktoriaus Justino Pašio, šių metų dalyvių tarpe buvo daug entuziastingų, kūrybingų ir ypatingas patirtis turinčių kūrėjų.

Startup Fair: Recharge

„Renginys parodė, kiek daug potencialo turi Lietuvos startuolių ekosistema, o tai leidžia į netolimą ateitį žiūrėti optimistiškai. Žinoma, net jei dauguma startuolių dalyvavusių „Startup Fair Pitch Battle“ gali būti klasifikuojami kaip „ankstyvos stadijos“ verslai, vis tik aiškiai matėsi brandos skirtumai, kurie neleido taikyti standartizuotų vertinimo kriterijų. Kiekvienas startuolis buvo analizuojamas su išskirtiniu dėmesiu pardavimams, produkto technologijai, problemos aktualumui, komandai ir strategijai“, – atvirauja J. Pašys.

Visi vertinimo kriterijai, kurie buvo naudojami konkurso metu yra aktualūs ir sprendžiant dėl investicijų į startuolius ir nors komisija buvo sudaryta iš įvairių sričių ekspertų, tačiau vertinimas ir balai dėl pirmos vietos nugalėtojo daugeliui sutapo. Pasak „CoInvest Capital“ vadovės Viktorijos Vaitkevičienės, visi startuoliai įrodė, kad buvo verti patekti į finalą, kai kurie startuoliai šiame renginyje dalyvavo jau ne pirmą kartą – pastebima teigiama jų transformacija, o kai kurie jų jau yra sulaukę ir investuotojų dėmesio.

„Šių metų „Startup Fair Pitch Battle 2021“ išsiskyrė startuolių gausa – sulaukėme virš 110 dalyvių. Iš jų atrinkome 40, kurie turėjo galimybę pristatyti savo verslo idėją renginio metu. Tikrai matome, kad visi į renginį pakviesti startuoliai buvo verti dėmesio, su kai kuriais jų, net ir nepatekusiais į finalą, jau pradėjome bendrauti dėl potencialių investicijų. Startuolio „Cogastro“ kryptis potencialiems investuotojams pasirodė viena įdomiausių ir turinčių didžiausią potencialą, o komandos atsidavimas ir tikėjimas savo kuriamu produktu buvo lemianti dedamoji“, – atskleidžia V. Vaitkevičienė.

Didžiausias Baltijos šalyse startuolių renginys „Startup Fair: Recharge“ jau 9 metus iš eilės yra organizuojamas „Verslios Lietuvos“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“. Šiais metais dviejų dienų renginys vyko birželio 3–4 d. ir buvo organizuojamas hibridiniu formatu, kai ribotas dalyvių skaičius turėjo galimybę renginyje dalyvauti gyvai „Vilnius Tech Park“ lauko erdvėse, o visas renginys visiems buvo nemokamai transliuojamas internete. Daugiau informacijos apie renginį „Startup Fair: Recharge“ ir startuolių konkursą „Pitch Battle“: www.startupfair.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)