Kaip rašoma pranešime spaudai, Dr. Urtė Neniškytė šių metų LOGIN konferencijoje kalbės tema „Motyvacijos neuromokslas: kaip tapti ir išlikti motyvuotiems“. Anot žinomos neuromokslininkės, dažnai neprisivertimas kažko daryti ir iš pirmo žvilgsnio tingumas iš tiesų byloja apie visai kitus procesus.

Kiek anksčiau U. Neniškytė dalinosi mokslininkų eksperimentu, atliktu prieš kelis dešimtmečius, su žiurkėmis, kurioms buvo atlikta giliųjų smegenų stimuliacija. Eksperimento metu ėmė aiškėti, jog vieno cheminio junginio trūkumas organizme sąlygoja motyvacijos veikti nebuvimą, norą atidėlioti. Tad ar tikrai galime žmones vadinti tinginiais, o gal jų organizme trūksta šio to, kad jie būtų motyvuoti ir ką tada daryti? Šie žmonės pasmerkti ar gali tam tikrais būdais sau pagelbėti?

Į visus šiuos klausimus dr. U. Neniškytė atsakys jau birželio 2 d. LOGIN konferencijoje Litexpo parodų ir konferencijų centre. Neuromokslininkė yra puikiai žinoma Lietuvoje ir pasaulyje: mokslininkė tyrinėjo Alsheimerio ligos ląstelinius mechanizmus bei yra pirmųjų straipsnių apie fagocitozės proceso vaidmenį žūstant ląstelėms bendraautorė. U. Neniškytė taip pat yra pirmoji moteris lietuvė, dėl savo mokslinių pasiekimų 2017 m. apdovanota L‘Oreal-UNESCO „Mokslo moterims“ stipendija.

Be neuromokslininkės LOGIN šiemet pasitinka dar pusantro šimto pranešėjų, įvairiausių sričių profesionalų. Laura Duksaitė-Iškauskienė pažada papasakoti apie svarbiausius įgūdžius, kurie leis bet kada susirasti darbą. Viešojo kalbėjimo lektorius Andrius Ivanovas pasitiks su tema „Kaip užvaldyti pasaulį – pradedančiojo tirono komunikacijos manipuliacijų ABC“. Kūribingumo ekspertas Tomas Ramanauskas paruošė pranešimą apie tai, kaip nepertraukiamas darbizmas mus sudegins.

„Ar norėtumėte staiga numirti?“ – toks klausimas skamba Žilvino Jančioro, „Zive.io“ generalino direktoriaus, pranešimo temoje, o virtualios transformacijos ekspertė Eglė Čiuodarienė kalbės tema „Sex sells:does it, really? Arba kaip veikia mūsų smegenys 90% laiko“. „Brangiausias stalčius pasaulyje“ – toks intriguojantis Rimanto Stanevičiaus, „Milk“ kūrybos direktoriaus pranešimas. Iš viso – 150 pranešėjų, kurių istorijos įkvepia klausytojus, o nuveikti darbai kuria pokytį.

Dvi dienos, dvi – lietuvių ir anglų – konferencijos kalbos ir galimybė pranešimus stebėti realiai, o vėliau ir virtualioje platformoje. Bilietus į konferenciją įsigyti galite ČIA, o su pranešėjais susipažinti ČIA. Visą programą rasite ČIA.

LOGIN konferencija vyks birželio 2–3 dienomis konferencijų ir parodų centre Litexpo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją