Šio sprendimo kūrėjams atiteko galimybė gauti 70 tūkst. Eur vertės investiciją, kurią skyrė Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ nariai, „Koinvesticinis fondas“ ir akseleravimo fondas „70Ventures“. Šiam startuoliui taip pat atiteko verslo teisės advokatų kontoros „Triniti Jurex“ prizas – 3000 Eur vertės teisinių paslaugų paketas sėkmingam startuolio vystymui.

Startuolis „Fertrado“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2019 metais. Problema, kurią sprendžia inovatyvus startuolio sprendimas yra ta, kad ūkininkai dažnai susiduria su per didelėmis produktų kainomis, todėl šia platforma siekiama juos tiesiogiai suvesti su tiekėjais ir gamintojais, taip sutrumpinant jų kelią norint gauti norimą produktą.

„Šiam „Pitch Battle“ konkursui ruošėmės ilgai, turbūt ilgiau nei savaitę. Prieš renginį daug bendravome su mentoriais bei su esamais investuotojais, atsižvelgėme į jų komentarus bei patarimus. Neslėpsime, šiais metais varžovai buvo iš tiesų labai stiprūs, todėl labai nudžiugino ir nustebino mūsų laimėjimas. Džiaugiamės, nes dabar galėsime dar labiau plėstis Lietuvoje bei galbūt didinti ir komandos sudėtį,“ – teigia vienas iš startuolio „Fertrado“ bendraįkūrėjų Tomas Indriūnas.

Antrą vietą bei 2000 Eur vertės „Triniti Jurex“ tiesinių paslaugų prizą laimėjo startuolis „Act on Crisis“. Startuolio produktas – programėlė, kuria siekiama edukuoti žmones apie psichinę sveikatą ir realiuoju laiku padėti tiems, kam sunku. O trečioji vieta ir 1000 Eur vertės „Triniti Jurex“ teisinių paslaugų taip pat atiteko lietuvių kurtam startuoliui – „Viezo“, kurio kūrėjai sukūrė sprendimą, leidžiantį generuoti energiją iš vibracijų ir taip pakeisti baterijas pramonės įrenginiuose. Dar du startuoliai – „Emplastrum“ ir „Discontract“ - buvo papildomai įvertinti komisijos bei apdovanoti specialiaisiais prizais.

Startuoliui „Emplastrum“, kuris pristatė unikalius LED pleistrus, padedančius gydyti žvynelinę, atiteko galimybė savo startuolį pristatyti tarptautiniame renginyje „Investor Day 2021“, kuris vyks Cranfieldo universitete, Jungtinėje Karalystėje. Šį paskatinimą skyrė Kauno technologijos universitetas (KTU) ir „Knowledge Empowered Entrepreneurship Network (KEEN)“.

O startuolis „Discontract“, kuris sukūrė programėlę, padedančią paprasčiau rasti namų priežiūros paslaugų teikėjus, buvo apdovanotas oficialaus AWS (Amazon Web Services) partnerio „Cloudvisor“ 10 tūkst. JAV dolerių vertės „Amazon“ debesijos paslaugų kreditais.

Vienas iš startuolio „Emplastrum“ bendraįkūrėjų, Aurimas Mazūras džiaugiasi laimėta galimybe išvykti į tarptautinį investuotojų renginį ir jame pristatyti Lietuvoje vystomą inovatyvų sprendimą, kurio numatoma plėtra – Europa ir visas pasaulis.

„Rinkoje mūsų sukurto produkto dar nėra, startuolis yra tik pirminėje vystymo stadijoje, tačiau jau turime sukūrę prototipą. Ilgai užtrunka gauti sertifikatą medicininiam produktui, todėl tai kažkiek pristabdo mūsų plėtrą, tačiau jį gavus, jau planuojame, kad po metų arba galbūt ir truputį vėliau galėsime drąsiai žengti į rinką. Planuojame iš karto startuoti Europoje, neapsiribojant tik Lietuva, todėl laimėtas prizas ir galimybė savo produktą pristatyti investuotojų renginyje Didžiojoje Britanijoje mums bus puiki proga startuoti užsienio rinkoje“, – teigia A. Mazuras.

Lietuviškų startuolių kūrėjus atranda šalies investuotojai

Tarptautiniame konkurse „Startup Fair Pitch Battle“ startuolius vertino komisija sudaryta iš investuotojų, akseleratorių atstovų ir kitų startuolių ekosistemos ekspertų, taip pat, akademinės srities atstovai. Pasak Lietuvos verslo angelų tinklo LitBAN vykdančiojo direktoriaus Justino Pašio, tokie renginiai yra itin vertingi visai ekosistemai, jie pritraukia daug dėmesio, partnerių, inovatyvių ir didelį potencialą turinčių startuolių, kurie atvyksta ne tik ieškoti investicijų, bet ir pristatyti save bei parodyti savo veiklą platesnei auditorijai.

„Renginio metu LitBAN organizuojamas sindikatas investicijai nebūtinai renkasi patį geriausią startuolį, nes kai kurie startuoliai būna itin pažengę ir siekia pritraukti didesnes investicijas. 70 tūkst. Eur investicija gali būti neįdomi jau stipriai pažengusiems startuoliams, todėl vertindami labiau atsižvelgiame į kiek mažesnius, tačiau ne ką mažiau įdomius startuolius“, – teigia LitBAN vykdantysis direktorius.

Tarptautinis startuolių renginys „Startup Fair Pitch Battle“ organizuojamas „Startup Lithuania“ vyksta jau 8-tus metus iš eilės. Šiais metais renginys vyko rugsėjo 25 dieną Vilniuje, konferencijos „Login“ metu. Net 31 atrinktų startuolių atstovai pristatė savo inovatyvius verslus, o renginio metu Lietuvos verslo angelų tinklo LitBAN atstovai panelinės diskusijos metu pasidalino savo įžvalgomis apie verslo angelų investicijas į startuolius Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)