„Intensyviai reiškia, kad lankomės bent kartą per savaitę. Tačiau yra ir tokių atvejų, kai aplankome ir 5 kartus per savaitę. Apsilankymas trunka apie 2–3 valandas, priklausomai, kiek tam žmogui individualiai reikia. Kiekvieną kartą pradėdami bendrauti su žmonėmis mes įvertiname ir išsiaiškiname, ko jam reikės“, – aiškino ji.

Laidos dalyvės teigimu, šiandien žmonės tokioje situacijoje atsiduria dėl to, kad dažnai lieka visai vieni, net jei turi vaikų ar kitų giminaičių.

„Faktiškai tie žmonės lyg ir turi giminaičius, kuriuos galima atsekti – ar vaikai, ar buvę sutuoktiniai, ar tai kažkurios eilės giminaičiai. Tačiau šiais laikais dažniausiai jie negyvena kartu, negyvena net tam pačiam mieste ar šalyje. Tai reiškia, kad gali būti, kad žmogus turi sūnų ar dukrą, tačiau vienas gyvena Anglijoje, kitas – Amerikoje. O jų mama, tarkime, pagyvenusi, gyvena Kaune, jai reikalinga pagalba. Šiuo atveju tų artimiausių žmonių kaip ir nėra, tad mes sakome, kad toks žmogus yra socialiai vienišas“, – sakė J. Matikovienė.

Kokią pagalbą gali gauti socialiai vieniši žmonės? Kur jos kreiptis? Kiek tokių žmonių yra Lietuvoje? Visi atsakymai į šiuos klausimus – projekto „Likimo posūkių“ tinkalalaidėje.

Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondas (EPLSAF) prisideda prie socialinėje atskirtyje gyvenančių asmenų materialinio nepritekliaus mažinimo. Dėl paramos būtina kreiptis į savo miesto ar rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyrių arba vietos seniūniją. Daugiau informacijos galima rasti www.priimk.lt