Kadagių slėnis

Kauno marių regioniniame parke driekiasi vienas įspūdingiausių Lietuvoje pažintinių takų – Kadagių slėnis. Stačiame Nemuno kranto šlaite esantis takas yra vienas populiariausių Lietuvoje. Vaikščiodami juo ne tik iš aukštai gėrėsitės didžiausio dirbtinio Lietuvos vandens telkinio – Kauno marių – vaizdais, bet ir rudeniška medžių panorama.

Kadagių slėnis

Dūkštos pažintinis takas

Netoli Vilniaus, Neries regioniniame pake, vingiuoja kone 5 kilometrų ilgio Dūkštos pažintinis takas, kuris driekiasi abipus Dūkštos upelio. Šis pažintinis takas pristatomas kaip sudėtingas įveikti ir reikalaujantis daug fizinių jėgų – mat takas išsidėstęs skirtingame aukštyje, todėl vaikščiotojams tenka įveikti ne vieną laiptelį. Dūkštos pažintinį taką supa miškingas slėnis, kuriame slepiasi ir storiausias ąžuolas.

Dūkštos pažintinis takas

Jurkiškio upelio pažintinis takas

Vienas įdomiausių gamtos objektų Asvejos regioniniame parke – Jurkiškio upelio pažintinis takas. Nors jis neilgas – driekiasi vos 1,2 kilometro, visgi vertas pamatyti. Sraunus upelis gali priminti tikrą kalnų upę, o jo vagoje pūpso rieduliai. Žymiausias toks – valstybės saugomas gamtos paveldo objektas, žinomas Puntuko vardu. Keliaudami Jurkiškio upelio pažintiniu taku, neatsistebėsite jį supančios gamtos grožiu.

Jurkiškio upelio pažintinis takas/ Asvejos RP nuotr.

Šeirės gamtos takas

Tikras Žemaitijos nacionalinio parko perlas – Šeirės gamtos takas. Jis vingiuoja palei Platelių ežerą – per Šeirės mišką, tilteliu per Gaudupio pelkę, pro užpelkėjusį Piktežerį. Priešingai nei Dūkštos, Šeirės pažintinis takas yra nesudėtingas: čia nėra daug laiptų, stačių kalnų ar kitų, malonų pasivaikščiojimą apsunkinančių kliūčių.

Mūšos tyrelio pažintinis takas

Mūšos tyrelio pažintinis takas yra ilgiausias Lietuvoje, driekiasi apie 8 kilometrus, yra išsidėstęs žiedu. Keliaudami Mūšos tyrelio pažintiniu taku, susipažinsite su žmogaus rankų nepaliesta gamta.

Mūšos tyrelio pažintinis takas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)