Pažaislio pažintinis takas

Šis takas įrengtas Petrašiūnų pusiasalyje Kauno marių tvenkinio pakrantėje, Pažaislio architektūriniame draustinyje. Tako ilgis – apytiksliai 2 kilometrai, o dalis jo veda per mišką. Vaikščiodami šiuo taku turėsite galimybę išvysti ir Pažaislio vienuolyną – baroko stiliaus architektūrinį pastatą. O praėjus maršrutą, atsidursite prie Kauno jachtklubo. Šis takas puikiai tinka tiems, kurie nori pasigrožėti Kauno mariomis ir jų panoraminiais vaizdais.

Adresas: T. Masiulio g. 21A, Kaunas.
Pažaislio vienuolynas

Jiesios pažintinis takas

Jiesios draustinis ypatingas, mat jo saugomas kraštovaizdis pasižymi eroziniais šlaitais, atodangomis ir įvairiais retais augalais. Draustinis užima 447,6 ha plotą, tad lankytojai tikrai ras vaizdų, kuriuos verta įsiminti. Be to, bus galima pasigrožėti ne tik stačiais šlaitais ir juos supančios Jiesios upės tėkme, bet ir praeiti pažintinį taką, kuris tęsiasi 2 kilometrus.

Adresas: P. Babicko g., Kaunas.
Atsinaujinusio Napoleono kalno pristatymas

Kamšos draustinio pažintinis takas

Akademijos miestelyje įrengtas takas, kuris veda per Kamšos botaninį – zoologinį draustinį tęsiasi 1,5 kilometro. Tai – trumpas, bet informatyvus maršrutas, mat jame įrengti informaciniai stendai, kuriuose galima paskaityti apie augalus ar gyvūnus, gyvenančius Kamšos draustinyje. Tad šis takas tiks tiems, kurie nori trumpam pabėgti nuo miesto šurmulio.

Adresas: Tako g. Akademija, Kauno raj.

Žiegždrių geologinis takas

Žygiuojant šiuo taku galima nušauti net kelis zuikius vienu šūviu – pamatyti varvinių molių ir konglomeratų atodangas ir griovas, susipažinti su geologinėmis Lietuvos paslaptimis, bei išvysti storiausią – 4,3 metų storio – šimtametę liepą. Tako ilgis – 1,6 kilometrai, tad vaikščiojimas tikrai neišvargins bei suteiks galimybę ramiai grožėtis kelis šimtus metrų besidriekiančia ir itin aukšta – 22 metrų – atodanga.

Adresas: Kalniškių g. Samylų sen., Kauno raj.
Greitai Kalniškių konglomeratų ir Žiegždrių atodangas sujungs pažintinis takas

Santakos parkas

Tai – parkas, užimantis 12,69 ha teritoriją. Kauniečiams ir miesto svečiams toli vykti nereikės, mat šis parkas įsikūręs Nemuno ir Neries upių santakoje, pačiame Kauno senamiestyje. Parke galima išvysti Kauno pilį ir Šv. Jurgio bažnyčią su Bernardinų vienuolyno ansambliu, Kauno kunigų seminariją, „Santakos“ stadioną. Beje, parke lankėsi net du popiežiai – Jonas Paulius II ir Pranciškus, tad šioje vietoje galima pasisemti ir teigiamos energijos bei aplankyti Popiežiaus kalnelį ir aikštę. Dešiniajame Nemuno šlaite stūkso amfiteatras. Santakos parko pabaigoje – riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parkas.

Adresas: Pilies g. 17, Kaunas.

Kauno marių regioninis parkas

Šį parką galima rasti vidurio Lietuvoje, į rytus nuo Kauno. Parko plotas – net 9,86 ha, o jame galima grožėtis Kauno mariomis bei rudeniškais miškais. Jei pasisektų, galima išvysti ypač retas didžiąsias miegapeles, įstabius vandens paukščius ir stebėti jų migraciją. Taip pat čia galima grožėtis Pakalniškių, Vieškūnų, Lašinių, Samylų, Dovainonių, Maisiejūnų ir Surgantiškių, Dabintos, Visginų piliakalniais, Dovainonių ir Maisiejūnų pilkapynais ar apsilankyti Lietuvos liaudies buities muziejuje.

Adresas: Miškininkų g. 2, Vaišvydava, Kauno r.
Kauno marių regioninis parkas

Panemunės šilas

Panemunės šilas puikiai tiks tiems, kurie nori pasigrožėti rudenėjančiais medžiais, o svarbiausia – saugomu gamtos paveldu – Ąžuolo ir pušies draugyste. Tai – dviejų kamienais suaugusių medžių gyvenimo istorija. Čia galima pasivažinėti ir dviračiu, nes asfaltuoto tako danga tęsiasi net 15 kilometrų bei galima surasti „Like Bike“ dviračių maršrutą „Šeimos piknikas šile“. Taip pat siūloma sustoti ir atsipūsti vienoje iš 15 poilsio aikštelių. Čia gausu ir žaidimų aikštelių vaikams, sporto aikštynų ir treniruoklių.

Adresas: Gailiūtės g. 4, Kaunas.

Dubravos rezervatinė apyrubė

Šis rezervatas yra išties didžiulis – užima net 120 ha plotą ir pasižymi itin aukštomis pušimis, kurios siekia net 38 metrų aukštį. Tad norint pamatyti viršūnėse pasislėpusius paukščius, veikiausiai, į žygį teks pasiimti žiūronus. O labiausiai kvapą gniaužianti dalis šiame rezervate – aukštapelkė, apaugusi beržais, pušelėmis ir samanomis. Čia įrengtas ir 1,9 kilometrus besitęsiantis pažintinis takas, kuris leis niekur neskubant grožėtis paslaptinga gamta. Tiesa, derėtų priminti, kad šiame draustinyje pavojinga lankytis vėjuotimis dienomis, tad gamtos mylėtojai čia turėtų lankytis ramią rudenio dieną.

Adresas: Dubravai, Kauno raj.

Kadagių slėnis

Vieta, kurią žino daugelis, tačiau retas randa laiko čia apsilankyti rudenį, kai medžiai nusidažo įvairiomis spalvomis ir gamta spinduliuoja kerinčiu grožiu. Šis slėnis stūkso Kauno marių regioniniame parke esančiame Arlaviškių botaniniame draustinyje, o jo plotas – 5 ha. Kadagių slėnio viršutinėje dalyje įrengtas pažintinis takas, kurio ilgis – 1,3 kilometrai, o vaikščiojant įrengtu taku galima apsilankyti apžvalgos aikštelėse, stebėti tekantį Nemuną, grožėtis Dabintos salos panorama. Svarbu paminėti tai, kad 2016 metais šio slėnio takas buvo pripažintas gražiausiu Lietuvoje.

Adresas: T. Masiulio g. 21, Kaunas.
Kadagių slėnis

Kulautuvos sveikatingumo pėsčiųjų takai

Čia galima surasti šešias žiedines trasas, kurios skiriasi savo ilgiu ir tęsiasi nuo 2,6 kilometrų iki 6 kilometrų. Taip pat čia galima rasti ir Dievų ir deivių slėnį bei keturias poilsiavietes jame. Takų pradžioje stūkso medinė varpinė ir po 2012 metais vykusio tyčinio gaisro išlikusios sudegusios Kristaus ir švč. Marijos statulos, o be šių vertų pamatyti statulų, sveikatingumo takuose apstu ir kitokių medinių grožybių. Tad jei norite pakvėpuoti sveiku pušyno oru, bet nenorite vykti į pajūrį – mažo kurortinio Kulautuvos miestelio pėsčiųjų takai jums puikiai tiks.

Adresas: Pušyno g., Kulautuva, Kauno raj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)