Savo jaunatviška energija, tikslų siekimu ir didelėmis svajonėmis Janina galėtų pakerėti ne vieną už save kur kas jaunesnį žmogų. Amžius jai niekada nieko nereiškė, todėl buvo ir yra nesustabdoma. Visi draugai ir šeimos nariai žino – jeigu jau kažko įsigeidžia, jeigu susigalvoja, kad kažko nori – viskas! Pasistengs, kad norai būtų išpildyti. Štai kodėl ji taip šypsosi.

Janina drąsiai gali būti lyginama su Anglijos karaliene, ar su kokia hercogiene, grafiene ir kitomis didingomis damomis. Ne dėl savo kilmės, o dėl puikios, elegantiškos išvaizdos. Visada pasitempusi, visada skoningai pasipusčiusi, lūpytes pasidažiusi. Norisi tik paploti ir garsiai šaukti „bravo, bravo“. Kai kas taip ir daro, pagiria Janiną. Jai tai labai malonu, juk kiekvienai moteriai patinka gauti komplimentų.

Jau kelis dešimtmečius Janina pensijoje, gyvena labai ramų gyvenimą. Pagrindinis jos laisvalaikis tai televizorius. Kaip pati sako: langas į gražų pasaulį. Janina turi mėgstamas laidas, kurių niekada nepraleidžia. Mėgsta dokumentiką, muzikinius sveikinimus, didelius koncertus, na ir viską, kas azartiška. Pavyzdžiui, sekmadieniais ji kaip didžiausią pramogą stebi „Teleloto“ žaidimus.

Loterijos laimėtoja Janina Zorskienė (Deivido Bendžiaus nuotr.)

Žiūrėjo žiūrėjo Janina, kaip kiti laimi pinigus ir įvairius daiktus, pati užsinorėjo. „Pagalvojau, kodėl kitiems taip sekasi, o man tik iš pensijos reikia gyventi? Nusprendžiau, kad privalau dalyvauti ir laimėti, toks buvo paskutinis mano planas. Būtinai iki gyvenimo galo laimėti kažką didesnio, ar automobilį, ar daug pinigų“, - sako ji. Išgirdusi mamos norą Janinos dukra kiek pyktelėjo, netikėjo, kad taip gali pasisekti. „Dukrelė mano labai gera, rūpinasi, prižiūri. Ji sakė, kad nelaimėsiu nieko, nes labai daug žmonių žaidžia, daug konkurencijos. O aš vis tiek jai sakiau – žinau, kad laimėsiu, nes tokį tikslą turiu“, – apie savo užsispyrimą pasakoja ugninga senjorė.

Dalyvauti loterijoje jį paskyrė paskutinę vasaros savaitę nusprendusi nusipirkti lygiai dešimt bilietų. Tačiau tai darė ne bet kaip, o pagal planą. „Norėjau, kad visų bilietų numeriai būtų skirtingi, nes, man atrodo, kad tada didesnis šansas laimėti. Ėjau per skirtingas parduotuves ir pirkau po vieną bilietą“, – atskleidžia Janina. Ir ji nesuklydo – vienas iš bilietų tikrai tapo laimingu, ji gavo kvietimą atvykti į žaidimo filmavimą. O jau ten, visos žvaigždės buvo jos pusėje. Laidos vedėjas Tadas ištraukė žaidėjos numerį žaidime „Laimėjimų korys“, kur galima išsirinkti vieną iš spalvotų korių, po kuriuo slepiasi piniginis prizas arba automobilis.

Žaisti stojusi Janina studijoje sukėlė tikrą plojimų audrą. Pro žiūrovų akis nepraslydo ypatingas dalyvės stilius - lakiniai bateliai, baltais žirneliais marginta „bliuskutė“, juodas sijonas ir rankinukas, pagal naujausią madą. „Tikra Anglijos karalienė“, – netrukus kažkas ištarė. Ir tikrai neprašovė su tokiu palyginimu.

Tuo tarpu laidos vedėjas Tadas tikrino Janinos norą atidaryti langelį. „Imkite tris tūkstančius eurų ir langelio neatidarome“, – siūlė jis. Dalyvė pažvelgė į tarp žiūrovų sėdinčią savo dukrą, buvusią baleriną ir ėmė klausti: ką daryti, imti pinigus ar žaisti toliau? Dukra šaukė „žaisk“. Janina taip ir darė. Laidos vedėjas nenusileido – siūlė keturis tūkstančius eurų. Tačiau jokie pinigai nepakeitė nuomonės, Janinai buvo atidarytas oranžinis langelis, po kuriuo slėpėsi naujutėlis „Toyota Yaris“ automobilis. Ir tai buvo stebuklinga akimirka... „Negaliu patikėti! Mano gyvenimas jau baigiasi, o aš dabar tokia laiminga“, – studijoje ištarė Janina. Jos planas šimtu procentų pavyko.

Loterijos laimėtoja Janina Zorskienė (Deivido Bendžiaus nuotr.)

– Jūs esate labai laimingas žmogus, – pagyriau laimėtoją.

– Labai norėjau to, norėjau šiame gyvenime laimėti loterijoje. Ir jaučiau, kad man pasiseks laimėti. Kodėl kitiems sekasi, turi ir man sektis, juk taip? - šyptelėjo Janina.

– Taip gerai atrodote, tikriausiai esate didelė ponia?

– Ne ponia, jau pensininkė paprasta. Pagal išsilavinimą agronomė, baigiau Žemės ūkio akademiją. Po to dirbau Žemės ūkio ministerijoje, sėklininkystės skyriuje. Esu trijų vaikų mama, trijų anūkų močiutė ir vienos proanūkės promočiutė. Didelė šeima, visus labai myliu

– Ar girdėjote, kaip žmonės jus vadina? Sakė: Anglijos karalienė!

– Bet man atrodo ji vyresnė jau už mane, – nepasimetė Janina ir buvo visiškai teisi, Karalienei Elžbietai II-ajai jau 92 metai.

Loterijos laimėtoja Janina Zorskienė (Deivido Bendžiaus nuotr.)

– Tai kam jums tos loterijos prireikė, kodėl šitaip laimėti norėjote?

– Labai yra sunku paaiškinti. Man užėjo toks didelis noras, kad negalėjau ramiai sėdėti namuose. Jaučiau turbūt tą pergalę.

– Prie pensijos prisidurt matyt norėjote?

– Tikrai reikia, nes sumažino man ant dvidešimt eurų, labai dėl to liūdna.

– Ką darysite su laimėtu automobiliu?

– Pati tai tikrai nevairuosiu, bus didelė dovana sūnui ir anūkams. Kaip nors jie pasidalins, labai visi geri draugai, bendrauja. O aš dar bandysiu žaisti, gal ir pinigų pavyks laimėti.