Bendrovės talpyklose buvo atliktas technologinis tamsiųjų ir šviesiųjų naftos produktų sumaišymas. Atitinkamomis proporcijomis buvo sumaišytas mazutas ir dyzelinas.

Gauta naftos produkto kokybė atitiko visus reikiamus kokybinius reikalavimus. Pastaruosius reikalavimus nustato verslo partnerio pasirinkti nepriklausomi ekspertai.

„Klaipėdos nafta“ praėjusiais metais sulaukė vieno iš pagrindinių verslo partnerių Litasco S.A. kreipimosi dėl mazuto kokybės gerinimo. Atitinkamai įvertinę poreikį tokios paslaugos ir sutelkę pastangas, parengėme technologinius sprendinius bei kokybės užtikrinimo procesus. Visa tai įgyvendinę nuo šiol esame pasiruošę teikti naftos produktų technologinio maišymo paslaugą. Tikimės, jog ateityje šis faktas leis pritraukti daugiau naftos produktų į Klaipėdos uostą“, – teigė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Atsivėrusi dar viena veiklos galimybė leis bendrovei efektyviau panaudoti talpyklas bei esant kliento išreikštam poreikiui greičiau priimti ir perkrauti įvairesnių naftos produktų.

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ naftos terminalo gruodžio krova buvo 68,4 proc. didesnė, palyginti su 2013 metų gruodžiu. Taip pat pradėjo veikti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją