Pagal bendrovei suteiktą AEO statusą bei sertifikatą, „Klaipėdos naftai“ gali būti taikomos supaprastintos muitinės procedūros, ypač tos, kurios susijusios su saugumu ir sauga (AEOS). Šis statusas yra pripažįstamas visose Europos Sąjungos šalyse-narėse.

Šio sertifikato dėka bendrovei taikomas žemesnis rizikos, susijusios su saugumo ir saugos aspektais, lygis, ne toks griežtas fizinis ir dokumentų tikrinimas, galimybė siuntos tikrinimą atlikti pirmumo tvarka ir pasirinktoje vietoje, jei siunta buvo atrinkta tikrinimui bei kiti privalumai.

„Esame krovos kompanija, todėl tokio statuso turėjimas leidžia mūsų klientams pasiūlyti greitesnį ir paprastesnį krovinių tvarkymą nuo produkto paėmimo iki išdavimo. Pasirengimas gauti šį statusą truko ne vienerius metus“, – teigė Mantas Bartuška, bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Lietuvos respublikinės muitinės skelbiamais 2014 metų spalio duomenimis, Lietuvoje yra tik 27 bendrovės, turinčios AEO sertifikatą, šiemet „Klaipėdos nafta“ papildė jų gretas.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)