AB „Klaipėdos nafta“ ir BNK bendradarbiavimas po ilgo laiko buvo atnaujintas šių metų pradžioje. Baltarusijos perdirbėjai nuo kovo per bendrovės terminalą krauna mazutą, tačiau iki šiol tai vykdavo momentiškai ir pagal poreikį. Bendradarbiavimas netruko išaugti į ilgalaikį 1,5 m. trukmės kontraktą su galimybe jį pratęsti dar vieneriems metams, rašoma bendrovės „Klaipėdos nafta“ pranešime spaudai.

Baltarusijos kompanija per „Klaipėdos nafta“ terminalą kraus mazutą take-or-pay (krauk arba mokėk) sąlygomis. Tai reiškia, kad BNK kas mėnesį įsipareigoja perkrauti tam tikrą kiekį krovinių, tačiau jei šio kiekio nepasieks, mokės už rezervuotus pajėgumus.

Tokiu pagrindu „Klaipėdos nafta“ dirba ir su ilgalaikiu savo klientu bendrove „Litasco“.

„Ilgalaikio kontrakto sudarymas su BNK mūsų bendrovei reiškia įvertinimą ne tik dėl to, jog esame geografiškai patrauklioje vietoje, bet ir dėl teikiamų paslaugų kokybės ir kainos santykio. Ši sutartis taip pat džiugina tuo, jog rastas konsensusas su esamu klientu „Litasco“, su kuriuo suderėta dėl tam tikro kiekio talpyklų pajėgumų rezervavimo BNK“, - komentuoja Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Bendrovės vadovas akcentuoja, jog ši sutartis yra pavyzdys, jog krova „Klaipėdos nafta“ terminale vykdoma remiantis verslo argumentais, sudarant sąlygas visiems klientams naudotis sukurta infrastruktūra.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)