Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir Saugios laivybos administracija, kviečia į antrąjį „Švyturių ralį”, kviečiantį atrasti jūrinį Lietuvos ir kaimyninių šalių paveldą. Projektą iš dalies finansuoja ir Kultūros taryba.

„Džiaugiamės, kad žinia apie „Švyturių ralį“ pasiekia ir tolimesnius Lietuvos miestus. Keturios komandos yra užsiregistravusios iš Šiaulių, vieną anketą gavome iš Alytaus. Visi dalyviai labai kūrybingi ir šmaikštūs, tad esu įsitikinęs, kad laukia puikus renginys“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Dalyvių ekipažai prie Klaipėdos švyturio (Burių g. 9) laukiami nuo 8 val. Tarptautinio-ilgojo maršruto dalyvių startas – 9 val., nacionalinio-trumpojo – 10 val. Ekipažai į ralio maršrutą bus išleidžiami kas kelias minutes, prieš tai pasirašius pasižadėjimus vairuoti saugiai, nepažeisti kelių eismo taisyklių. Tarptautinio-ilgojo maršruto dalyviai, vykdami į Latviją privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Tarptautinio-ilgojo „Švyturių ralio“ maršruto dalyviai Latvijoje aplankys du švyturius, turės atlikti dar apie dešimt įvairių užduočių – surasti užkoduotus objektus, atsakyti į suktus organizatorių klausimus. Tolimiausias taškas Latvijoje, kurį teks aplankyti ralio dalyviams - Akmenrago švyturys. Be to, tai vienintelis „Švyturių ralio“ objektas, į kurį mokamas įėjimas. Norint įkopti į įspūdingą 37 metrų švyturį su savimi teks turėti 0,50 EUR. Tarptautinio-ilgojo „Švyturių ralio“ dalyviams teks įveikti daugiau kaip 350 kilometrų.

Nacionalinis-trumpais maršrutas – tai 210 vaizdingų kilometrų aplankant du Klaipėdos krašto švyturius. Ekipažams teks išspręsti apie dvidešimt užduočių.

Nors rugsėjo 27-ąją Klaipėdos švyturys duris atvers tik „Švyturių ralio“ nugalėtojams, minint Pasaulinę turizmo dieną, visi norintys galės apsilankyti šalia seniausio Lietuvos švyturio. 16 val. čia prasidės ir kultūrinė programa- Kultūros tarybos remiama jūrinių dainų šventė “Senosios jūreivių dainos- šantės”. Visus sėkmingai įveikusius ilgus kilometrus ir finišavusius prie Klaipėdos švyturio bei visus tiesiog aplankiusius Klaipėdos švyturį, pasitiks mažiems ir dideliems įkurtos švyturių dirbtuvėlės.

Kiekvienas dirbtuvių dalyvis gaus švyturio ruošinuką ir pasitelkęs fantaziją galės susikurti autentišką suvenyrą. Kūrybines dirbtuves „Švyturių ralio“ dalyviams ir Pasaulinės turizmo dienos lankytojams pristatys Lietuvos jūrų muziejaus kūrybinė grupė. 16 val. tylą sklaidys senųjų jūreivių dainų – šančių koncertas. Dainas atliks Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų mišrus mėgėjų choras „Cantare“. 17 val. Savo dainas dovanos Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų choras. Ralio dalyvių lauks nemokamos vaišės, o visi norintys sušilti čia galės nusipirkti šiltos arbatos.

Antrojo „Švyturių ralio“ rezultatų skelbimas ir nugalėtojų apdovanojimas apie 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją