„Sutartis su D. Adomaičiu pasirašyta dvejiems metams“, – teigė R. Taraškevičius.

Neoficialiai skelbiama, kad naujasis „Neptūno“ vyriausiasis treneris per mėnesį gaus apie 5 tūkst. eurų. Šio skaičiaus „Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas nei patvirtino, nei paneigė.

D. Adomaitis praėjusį sezoną dirbo Utenos „Juventus“ vyriausiuoju treneriu. Ši komanda iš Klaipėdos „Neptūno“ išplėšė Lietuvos krepšinio lygos čempionato bronzos medalius, įveikusi klaipėdiečius mažojo finalo serijoje 4:3.

„Jau po mažojo finalo mūsų žvilgsniai nukrypo į D. Adomaitį. Jis turi nemažai patirties, be to, visi matėme, kaip jis moka įkvėpti, mobilizuoti komandą. Kai atsisveikinome su Kaziu Maksvyčiu, kuris „Neptūną“ treniravo trejus metus ir pasiekė puikių rezultatų, iškart pradėjome derybas su D. Adomaičiu“, – neslėpė R. Taraškevičius.

„Neptūnas“ pirmadienio vakarą sužinojo, kad gavo vardinį kvietimą žaisti Europos taurės turnyre. Tačiau, anot R. Tarakevičiaus, tai nebuvo esminė žinia, lėmusi trenerio pasirinkimą. Su D. Adomaičiu rankomis buvo sukirsta jau anksčiau.

„Neptūno“ klubo vadovai dėl komandos vyriausiojo trenerio posto derėjosi dar su keturiais kandidatais – Kęstučiu Kemzūra, Valdemaru Chomičiumi, Dariumi Maskoliūnu, Gediminu Petrausku.

Klubo valdybą sprendimą priėmė įvertinusi trenerių patirtį, požiūrį į komandą ir „Neptūno“ finansines galimybes.

Naujajam „Neptūno“ vyriausiajam treneriui ir komandai keliami tikslai kitam sezonui – būti tarp trijų geriausių Lietuvos komandų, Europos taurės turnyre patekti į kitą etapą, siekti, kad Klaipėdos arena būtų pilna aistruolių.

„Mūsų – valdybos, klubo administracijos reikalas yra surinkti biudžetą, o naujojo trenerio atsakomybė – sukomplektuoti komandą. Norime, kad būtų išlaikytas jos branduolys, kad dauguma žaidėjų būtų klaipėdiečiai“, – pabrėžė R. Taraškevičius.

„Neptūnas“ turi galiojančias sutartis su penkiais žaidėjais: – Raidu Naciumi, Laurynu Bieliausku, Donatu Zavacku, Arnu Butkevičiumi, Mindaugu Girdžiūnu.

„Norėtume, kad komandoje liktų jos kapitonas Martynas Mažeika, Simas Galdikas, Justas Sinica, Valdas Vasylius. Tačiau, aišku, visa tai yra derybų klausimas. Be to, naujojo trenerio kompetencija nuspręsti, kokie žaidėjai jam reikalingi. Mes pasakysime savo pageidavimus, jei D. Adomaitis ras rinkoje mums priimtinų žaidėjų, kalbėsimės. Esmė ta, kad „Neptūnas“ turi likti klaipėdietiška, lietuviška komanda“, – dėstė R. Taraškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)