Šeštadienį Klaipėdos kūrybinio inkubatoriaus „Kultūros fabrikas“ daugiafunkcinėje salėje iš viso bus galima išvysti 16-os jaunų dizainerių ir jų duetų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos bei Ukrainos darbus.

„IKRA MADA“ organizatoriai drauge su naują nominaciją bei prizą šiemet įsteigusiu Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuru per „Sveikiausios koncepcijos“ prizmę iš anksto atidžiai įvertino visas kolekcijas. Sprendimas dėl nugalėtojos priimtas vieningai.

Vilniaus dailės akademijoje studijuojančios L. Kvašytės kolekciją „Kelionė 83‘ – 13‘“ inspiravo tėvo ir dukters santykiai. Tėčio paveikslas kolekcijoje perteiktas per idealizuoto personažo – veržlaus, laisvo ir harmonijoje su aplinka esančio alpinisto – įvaizdį.

„Kolekcija kalba apie dalykus, kurie mums, kaip Sveiko miesto atstovams, yra išties svarbūs – tai harmonijos su savimi, aplinka ir aplinkiniais paieškos. Netikėtai perteiktas alpinisto įvaizdis negalėjo nesužavėti. Nuoširdžiai sveikiname jauną autorę, nekantraujame jos darbus išvysti ant podiumo Klaipėdoje bei tikimės, kad ši nominacija ateityje galėtų tapti tradicine. Juk mada jau seniai nebėra vien drabužiai – tai ir idėjos. Vis garsiau mados kontekste prabylama apie ekologiją, kūrėjai stebina išradingumu panaudodami natūralias ar perdirbtas medžiagas, savitai interpretuodami laisvalaikio ar sportinį stilius“, – kalbėjo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Įstaigos vadovės nuomone, ateityje bendradarbiavimas su festivaliu galbūt galėtų apimti ir paskaitas, jungiančias mados, sveikos aplinkos ir sveiko žmogaus aspektus, turiningas diskusijas, jungtinius meno projektus.

„Neseniai paaiškėjo, kad Klaipėda pakviesta toliau tęsti pradėtus darbus ir vystyti projektus naujoje Pasaulio sveikatos organizacijos Europos sveikų miestų tinklo veiklos fazėje. Tai stiprus impulsas ieškoti naujų, atraktyvių formų, kurios paskatintų žmones įsitraukti į sveikų idėjų sklaidą įvairiuose lygmenyse“, – sakė J. Grubliauskienė.

Anot festivalio „IKRA MADA“ prodiuserės Jurgos Sutkutės, Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro iniciatyva nudžiugino savo originalumu. „Savo ruožtu džiaugiamės galėdami kūrybiškai populiarinti sveikatos idėjas visomis mados srityje įmanomomis formomis“, – sakė dizainerė ir renginio organizatorė.

Be kita ko, nebe pirmus metus bendradarbiaudami su Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla, festivalio rengėjai šiemet inicijavo modelių kursus, kurių metų jauni klaipėdiečiai dalyvauja sceninės išraiškos, makiažo bei kt. užsiėmimuose.

„Grožio ir sveikatos santykis yra karštai diskutuojama mados industrijos tema. Šiuo atžvilgiu festivalio pagrindinis leitmotyvas –harmoningas požiūris į savo kūną, jo sveikatą bei unikalų grožį ir kūrybiškos, bet tvarios saviraiškos visose srityse propagavimas, – sakė J. Sutkutė. – Džiaugiamės, kad pasirinkę šį kelią, sutinkame vis daugiau bendraminčių ir galime prisidėti prie Sveiko miesto įdirbio.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją