Dizainerės Linos Jaruševičiūtės vadovaujamose kūrybinėse dirbtuvėse turėsite galimybę iš, atrodytų, nieko vertos tekstilės susikurti savo namams jaukių ar konceptualių meno kūrinių.

Atsakingas vartojimas įkvėpė kūrybinės veiklos krypties – „recycling arts“, arba perdirbimo menų, – atsiradimą. Dizainerės L. Jaruševičiūtės įsitikinimu, ši sritis verta didesnio klaipėdiečių dėmesio, todėl Namų ekodizaino studija KKKC Meno kieme rengia teminių užsiėmimų sesiją ir kviečia tuos, kurie turi kūrybinio potencialo bei yra neabejingi mus supančiai aplinkai.

Tai ypač aktualu pavasarį, kuomet norisi iš namų išnešti visus senus, pabodusius ar nebetinkamus naudoti daiktus ir į savo gyvenamąją erdvę įsileisti kuo daugiau gaivos. Tačiau, kita vertus, išmesdami į konteinerius nebereikalingas atliekas mes didiname ir taip opią šiuolaikinės žmonijos rykštę – taršą.

Todėl kūrybinių dirbtuvių metu bus gilinamasi į senų, atsibodusių ar nebetinkamų naudoti, nebereikalingų medžiagų perdirbimo galimybes.

Kovo mėnesio trečiadieniais vyksiančių užsiėmimų tema – tekstilė. Yra daugybė būdų, kaip galima panaudoti audinių likučius, nebetinkamus vilkėti drabužius, pasenusią namų tekstilę, siūlus ir pan. – jie gali tapti puikiomis perdirbimo meno priemonėmis. Užuot išmetus, iš šių daiktų, pasitelkus kūrybingumą, galima sukurti ką nors nauja bei diegti gerąją pakartotinio daiktų ir medžiagų naudojimo praktiką.

Namų ekodizaino studijoje bus analizuojamos ir praktiškai naudojamos kelios šiuo metu pasaulyje itin populiarios tekstilės perdirbimo technikos: 2D ir 3D. Išsistudijavę metodikas ir susipažinę su kūrinių pavyzdžiais, studijos dalyviai šias technikas galės išmėginti praktiškai kurdami namų dizaino objektą nuo eskizo iki idėjos. Kiekvienai idėjai įgyvendinti, anot studijos vadovės L. Jaruševičiūtės, bus sudarytos individualios sąlygos, priklausomai nuo dalyvių atsineštų konkrečių medžiagų, kurios dažniausiai ir diktuoja būsimo kūrinio atlikimo metodą.

Lina Jaruševičiūtė – profesionali dizainerė, baigusi architektūros ir tekstilės studijas, KKKC Meno kiemo kūrybinių industrijų projekto „Dizaino manufaktūra“ bendradarbė. Ji užsiima vienetinių gaminių kūrimu, daiktų ir interjerų dekoravimu, pramoninės tekstilės gaminių bei spaudos dizainu, aktyviai dalyvauja švietėjiškoje ir leidybinėje veikloje bei entuziastingai mėgina naujas veiklos sritis.

Namų ekodizaino studijos užsiėmimai KKKC Meno kiemo dirbtuvėse (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) vyks 2015 m. kovo 4–25 d., trečiadieniais, 17.30–19.00 val., tema – tekstilė. Kūrybiniai užsiėmimai mokami, sesijos (4 užsiėmimų) kaina 40 Eur, vietų skaičius ribotas. Dalyviai registruojami el. paštu inga@kkkc.lt, tel. pasiteirauti 8 618 14506.

Ekologiškas dizainas