Mugėje maisto įrankiais prekiavęs panevėžietis tikino šventei ruošęsis neilgai. ,,Kaziuko mugė padarė labai didelį įspūdį. Klaipėdoje visuomet jaučiuosi gerai, čia puikūs žmonės“, – džiaugėsi amatininkas.

Tačiau panevėžietis šiek tiek nusivylė pirkėjų aktyvumu. ,,Anksčiau parduodavau daugiau, o štai dabar - mažiau‘‘, – teigė prekeivis.

Sukilėlių gatvėje prekiavusi senolė taip pat nesidžiaugė pirkėjų gausa. ,,Labai nedaug perkančiųjų. Vos vienas pirkėjas buvo, tai pardaviau kempinę“, - juokėsi prekeivė.

Riešinėmis prekiavusi Elvyra tikino, kad mezginius mugei ruošė net pusę metų. ,,Darbas, kurį aš dirbu, per vieną dieną nepadaromas‘‘, - teigė riešinių mezgėja. Paklausta, ar daug pirkėjų sulaukė, Elvyra apgailestavo, jog kol kas pardavė vos vieną, kitą riešinę.

Prekeivė teigė, kad žmonės derasi ir dėl kainų. ,,Jie sako, kad tai labai brangu. Tačiau jeigu paskaičiuotume, kiek kainuoja darbas, medžiagos ir laikas, tai kiltų klausimas, ar išties verta tas riešines megzti“, - stebėjosi Elvyra.

Šventės lankytoja Jolanta teigė, kad Kaziuko mugėje lankosi kiekvienais metais. Moteris pirko muilo, riestainių, šokolado dirbinių ir kitokių skanumynų.

"Labai didelį įspūdį paliko mugėje pardavinėjami medžio darbai“, - šypsojosi Jolanta. – Taip pat smagu paklausyti muzikos. Net oras dėkingas, tad nuotaika labai gera“.

Kaziuko mugės svečiai Nijolė ir Remigijus atskleidė, kad pirko verbų, barankų. ,,Pamačiau ypač daug gražių darbų. Dar eisiu pirkti porą verbų, nes jos itin sužavėjo“, - šventės įspūdžiais dalijosi Nijolė. Remigijus juokavo norintis mažai išleisti pinigų, bet kadangi mugė didelė, tai neįmanoma.

Kaziuko mugė Klaipėdoje vyksta ir sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)