A. Mėčius buvo labai spalvinga asmenybė, kuriai apibrėžti neužtenka vieno žodžio – dailininkas.

Jo ypatinga tapybos maniera, tarpstanti po storu blizgaus lako sluoksniu, atpažįstama ir įdomi daugeliui meno mylėtojų.

Tačiau tapyba nebuvo vienintelis jo pašaukimas. Arūnas buvo Mokytojas. Neatsitiktinai – iš didžiosios raidės. Vaikai, jų pasaulis, jų noras pažinti spalvas, formas, susidraugauti su menu buvo vienas rimčiausių A. Mėčiaus gyvenimo iššūkių.

Tad neatsitiktinai Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla susivienijo, puoselėdami prieš beveik du metus Anapilin iškeliavusio dailininko atminimą.
Kovo 25 dieną, 17.30 val., Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykloje (Paryžiaus Komunos g. 12) bus atidaryta A. Mėčiaus mokinių diplominių darbų paroda „Kūrybos aidas“.

Mokytojas vaikams yra labai svarbus. Arūno gebėjimas perduoti savo įgūdžius mokiniams yra akivaizdus, kai retrospektyviai apžvelgi jo dvylikos metų pedagoginį darbą. Gaila, kad mes neturime statistikos, kiek jo mokinių studijuoja dailę. Tikriausiai būtume priblokšti, – teigė Klaipėdos A. Brako dailės mokyklos direktorė Violeta Beresnevičienė. – Arūnas gebėjo sudominti ir motyvuoti vaikus. Manau, ši A. Mėčiaus mokinių diplominių darbų paroda turėtų būti įdomi visiems meistro rankos gerbėjams: tai embrionai, iš kurių išaugs didūs talentai, sudygę derlingoje A. Mėčiaus kūrybos dirvoje. Todėl parodą pavadinome „Kūrybos aidas: Arūno Mėčiaus talento aidai jo mokinių drobėse“.

Kovo 26 d., tikrąją A. Mėčiaus gimimo dieną, 17.30 val. Klaipėdos galerijoje ir bare „Senamiestis“ (Bažnyčių g. 6) atidaroma A. Mėčiaus darbų paroda „Didis mažo miesto gyventojas“. Taip pat vyks atsiminimų vakaras-koncertas.

Daugelį metų A. Mėčius savo gimtadienio proga dovanodavo parodas draugams. Pernai A. Mėčiaus gimtadienio proga jo gyvenimo draugė Dalia Bielskytė pristatė visuomenei A. Mėčiui dedikuotą poezijos knygą „Vardas debesies“, iliustruotą jo paveikslais.

Šiemet A. Mėčiaus gimtadienis taip pat nepamirštas – menininką mylėję draugai ir giminės parodai paskolino A. Mėčiaus jiems dovanotus darbus, o jo bičiuliai skulptoriai Sergejus Plotnikovas ir Svajūnas Jurkus savo iniciatyva ir lėšomis sukūrė atminimo ženklą, kurį jo penkiasdešimtmečio dieną įkurdins ant uostamiesčio menininkų lankomo baro „Senamiestis“, kur Arūnas Mėčius mėgdavo leisti laiką, sienos.

Darbų, kuriuos paskolino A. Mėčiaus draugai, parodos pavadinimas – veidrodinis jo paties posakio „Esu mažas didelio miesto gyventojas“ atspindys.

„Jis – didis mažo miesto gyventojas“, – tvirtino jo gyvenimo draugė ir viena iš A. Mėčiaus jubiliejui skirtų renginių organizatorių Dalia Bielskytė. – „Gaila, kad tai pasakyti ir net pavadinti taip parodą galiu tik dabar, kai jo nebėra. Arūnas buvo ypač kuklus žmogus. Šiemet mes su draugais nutarėme parodą pavadinti taip, kaip manome verta – Arūno talentas liko gyvas, juo didžiuojasi miestas, valstybė. Tvirtai žinau – menas visada nugali mirtį ir mes su draugais rinksimės ne verkti, o džiaugtis, kad mūsų Arūnas savo darbais ir nuoširdžia draugyste amžinai bus su mumis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)