Svarbiausias iš jų lieka „Vilties bėgimas“, kuris šiemet buvo dedikuotas ilgamečiam šv. Pranciškaus onkologijos centro globėjui, pirmajam Didžiosios Britanijos ambasadoriui Lietuvoje Michalui Peartui. Jis mirė šiemet balandžio 2 dieną, pralaimėjęs kovą vėžiui.

„Vilteis bėgime“ bėgo M. Pearto sūnus Kristoferis, iš Didžiosios Britanijos atvykę jo draugai.

M. Pearto sūnus Kristoferis yra įkūręs interneto svetainę, kurioje ragina žmones aukoti unikaliam Lietuvoje šv. Pranciškaus onkologijos centrui.

„Vilties bėgimas“ Klaipėdoje vyko jau aštuntą kartą. Pagrindinėmis Klaipėdos gatvėmis bėgo daugiau nei 4 tūst. Žmonių, jiems padėjo, pavyzdžiui, vandenį dalijo nemažai savanorių.

Skaičiuojama, jog visa „Vilties bėgimo“ komanda, įskaitant ir bėgikus, yra apie 16 tūkst. žmonių.

Bėgikai tradiciškai galėjo pasirinkti bėgti 10, 6, 3 km arba 400 metrų.

Daugiausia žmonių tradiciškai stojo prie 3 km distancijos starto linijos. Tarp jų – darželinukai, moksleiviai, senjorai, politikai, kiti visuomenės veikėjai. „Vilties bėgimas“ tuo ir unikalus, kad suvienija visus siekti vieno kilnaus tikslo“, – teigė organizatoriai.

„Vilties bėgimas“ šiemet peraugo į projektą „Vilties miestas“, kuris apima 10 renginių: „Vilties šokis“, „Vilties gimnastika“, „Vilties yriai“ ir pan.

Šv. Prančiškaus onkoligijos centras Klaipėdoje pradėjo veikti 2013 metų lapkritį. Per pirmąjį veiklos ketvirtį jame apsilankė apie 500 žmonių. Pernai per visus metus centre įvairi pagalba suteikta 3,5 tūkst. žmonių – sergantiems vėžiu ir jų artimiesiems.

„Mes žmonės suteikiame viltį, kad galima įveikti onkologinę ligą. Tiems, kurie jau nebeturi galimybių išgyventi, padedame susitaikyti su mirtimi, kad jie mūsų pasaulį paliktų ramūs. Šiuo metu centre teikiame 15 įvairių paslaugų – dvasines ir psichologines konsultacijas, įvairias terapijas, organizuojame savitarpio pagalbos grupes, kurioms vadovauja buvę ligoniai“, – pasakojo šv. Prančiškaus onkologijos centro vadovė Aldona Kerpytė, pati kelis kartus nugalėjusi vėžį.

Nuo gegužės centre bus teikiamos ir apgyvendinimo paslaugos. Jau baigiama įrengti 16 kambarių, kuriuose kelioms paroms galės apsistoti centro paslaugomis norintys naudotis žmonės, ypač tie, kuriems ką tik atliktas chemoterapijos kursas.

„Visos mūsų paslaugos yra nemokamos, tik už kambarį reikės susimokėti komunalinių patarnavimų išlaidas. Skaičiuojame, kad šiemet centro veiklai reikės apie 100 tūkst. eurų. Per vilties renginius aukų surenkame, tačiau jų neužtenka, todėl rašome įvairius projektus, gauname finansavimą ir taip gyvename. Svarbiausia, kad žmonės, kuriuos užklumpa sunki liga, nelieka vieni. Jie pas mus visada ras ir paguodą, ir supratimą, ir viltį, ir norą gyventi toliau“, – teigė A. Kerpytė.

Ji pabrėžė, kad jau net medikai pastebėjo, jog šv. Pranciškaus onkologijos centre pabuvę ligoniai greičiau sveiksta, ramiau reaguoja į ligą, jos gydymą.

Statistikos duomenimis, Lietuvoje per metus apie 20 tūkst. žmonių suserga vėžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)