Jos įrengtos prie socialinių traukos objektų – prie Klaipėdos miesto stomatologijos poliklinikos Pietų take, vietoje nugriautų sandėliukų, taip pat prie Klaipėdos koncertų salės Šaulių gatvėje. Tai yra vietos, iš kurių pėsčiomis per kelias minutes galima pasiekti ir kitas miesto centre esančias įstaigas.

Aikštelės išasfaltuotos, paženklintos statymo vietos, įrengti kelio bortai.

Šiais metais pasirūpinta ir vairuotojais, statančiais transporto priemones Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kaimynystėje. Šalia Tilžės g. 3 ir Rumpiškės g. 18 namų įrengta pirmoji šiame kvartale rinkliavos tikslinėmis lėšomis finansuota aikštelė.

Tačiau dar ne visi automobilių vairuotojai jau atrado šias patogias aikšteles ir senu įpročiu automobilius stato kelkraščiuose, susiaurindami važiuojamąją dalį ir rizikuodami, kad pravažiuojantieji apgadins jų transporto priemonę.

Rinkliavos lėšomis padidintas ir viešojo transporto keleivių komfortas. Šiemet buvo įrengti 5 nauji autobusų laukimo paviljonai Kapų, M. Kaimelio, Bijūnų, Menų Universiteto ir Jaunystės stotelėse.

Autobusų laukimo paviljonų, kelio ženklų bei automobilių aikštelių, esančių rinkliavos zonose įrengimui šiemet skirta apie 800 tūkst. litų.

Šiais metais vairuotojai už automobilių stovėjimą į miesto biudžetą jau sumokėjo 3,9 mln. litų. Pernai rinkliavos surinkta 3,7 mln. litų.

Už šiemet surinktus pinigus taip pat sumokėta paskutinė įmoka už stovos skaitiklius, kurie buvo įsigyti išsimokėtinai 500 tūkst. litų skirtą pirmosios Lietuvoje kombinuotų jungčių aikštelės įrengimui.

Planuojama kad ir kitais metais už automobilių stovėjimą bus surinkta panaši suma, kaip ir šiemet.

Nors anksčiau būta kalbų, kad bus apmokestinta didesnė miesto dalis, nei yra dabar, tokių planų kol kas niekas nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)