„Kadangi finansavimas padidėjo, galėsime ne tik užlopyti po žiemos atsivėrusias naujas duobes, bet ir dalyje uostamiesčio gatvių pakloti naują ištisinę dangą, sutvarkyti daugiau šaligatvių, įrengti papildomų eismo saugumą gerinančių priemonių bei panaikinti sunkiasvorio transporto išvažinėtas provėžas pagrindinėse miesto gatvėse“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naują ištisinę dangą ketinama kloti Pilies ir Naujojo Uosto gatvėje. Jos pasirinktos dėl to, kad neseniai suremontuotas šias gatves jungiantis Pilies tiltas, be to, dangos tikrai yra prastos būklės.

Numatyta išasfaltuoti ir atskirus Smiltelės gatvės ruožus tarp Taikos prospekto ir Šilutės plento. Naujai ištisinei dangai pakloti numatyta išleisti 800 tūkst. eurų.

„Viena didžiausių problemų Klaipėdos gatvėse yra provėžos. Jos ypač gilios ten, kur važinėja sunkiasvoris transportas, pavyzdžiui, Vilniaus plente tiek įvažiuojant į Klaipėdą, tiek išvažiuojant iš jos. Visi vairuotojai jaučia tas provėžas ir jos tikrai negerina eismo saugumo, tad jas reikia pašalinti. Tos provėžos – tarsi randai“, - teigė V. Grubliauskas.

Todėl tose vietose, kur yra provėžos, asfaltas bus nuskustas, permaltas, padaryta nauja asfalto masė ir vėl paklota taip, kad provėžų nebeliktų.

Numatyta, kad provėžos bus panaikintos Jūrininkų prospekte, Smiltelės gatvėje, Manto gatvėje, Taikos prospekte.

Šiemet daugiau lėšų bus skirta ir šaligatvių remontui bei gatvių ženklinimo darbams. Numatoma atnaujinti dangas Karlskronos aikštėje, Skulptūrų parke, S. Šimkaus gatvėje.

13-oje miesto perėjų šiemet bus įrengtas kryptinis apšvietimas, kad pėstieji galėtų saugiau pereiti gatvę, juos vairuotojai laiku pastebėtų

Siekiant eismo saugumo, numatoma panaikinti 10 perėjų, kurios yra trijose pagrindinėse miesto gatvėse. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, kai kuriose kitose nereguliuojamose perėjose bus įrengti šviesoforai.

Visi numatomi darbai bus pradėti, kai leis oro sąlygos – kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)