Ekonominį išsilavinimą turinti A. Balnionienė politikoje nėra naujokė – ji viena iš Liberalų sąjūdžio partijos steigėjų, aktyviai dalyvaujanti Klaipėdos miesto skyriaus veikloje, atstovaujanti Liberalų sąjūdžio partijai Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje.

„Klaipėdos miesto taryboje įgijau labai daug naudingos patirties. Mūsų savivaldybė vertinama geriausiai Lietuvoje, manau, kad mano patirtis ir žinios bus reikalingos ir Klaipėdos rajono savivaldybei“, – teigė A. Balnionienė.

Vietos savivaldos fronte liberalai pagrindinį dėmesį skirs darniai istorinių rajono teritorijų ir naujakurių gyvenviečių plėtrai. Iki šiol bene daugiausiai aistrų tarp rajono ir miesto politikų keliantis miesto gyventojų persikraustymo į rajoną klausimas vietos valdžios nebuvo sprendžiamas. Naujų gyvenviečių teritorijose nėra palikta erdvės viešiesiems poreikiams – švietimo, kultūros, sporto infrastruktūros plėtrai.

Pasak liberalų, deramas dėmesys bus skiriamas ir Gargždų miestui bei kitoms senosioms rajono gyvenvietėms, turinčioms savitą istorinį ir kultūrinį veidą. Bus skatinama smulkiojo verslo plėtra, darbo vietų kūrimas kaime, vietos gamintojų ir amatininkų veikla.

Artėjant savivaldos rinkimams Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos partijų skyriai jau dirba kartu. Liberalų sąjūdžio nariais tapo abu į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą 2011 m. išrinkti liberalcentristai Algirdas Liaudanskis ir Genovaitė Sinskienė.

„Liberaliųjų pažiūrų partijų jungimosi banga atsirito ir į Klaipėdos rajoną. Džiaugiamės, kad liberalių pažiūrų politikai artėjančiuose rinkimuose dalyvaus kartu. Tai mums padės geriau atstovauti mūsų rinkėjų interesams“, – sakė skyriaus pirmininkas Nerijus Galvanauskas.

Per pastaruosius metus Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos skyriai susijungė penkiolikoje šalies savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)