Klaipėdos kelius prižiūrinčios bendrovės „Specialus autotransportas“ duomenimis, per šaltąjį sezoną (nuo spalio pabaigos iki vasario pabaigos) Klaipėdos kelininkai keliuose išbarstė daugiau druskos ir žvyro mišinio – apie 900 tonų druskos ir apie 1000 tonų žvyro, kai per tą patį laikotarpį 2013 metais buvo išbarstyta 800 tonų druskos ir perpus mažiau nei šį sezoną žvyro.

Pasak bendrovės „Specialus autotransportas“ vadovo Laimono Žemaičio, antroje žiemos pusėje keliai buvo barstomi beveik kiekvieną rytą.

„Įvertinus tai, kad net esant silpnai teigiamai temperatūrai, ant miesto kelių paviršiaus vis tiek susiformuodavo plikledis, dažniausiai kelius prižiūrinčios mašinos barstydavo kelius jau nuo 4 ar 5 valandos ryto. Reikėjo įvertinti ir tai, kad eismo sąlygos vienoje Klaipėdos miesto dalyje gali atrodyti geros, o kitoje – keliai gali būti padengti plikledžiu“, – teigė L. Žemaitis.

Pasak kelių priežiūros bendrovės vadovo, net atėjus kalendoriniam pavasariui, atsipalaiduoti neverta.

„Mažai tikėtina, kad sulauksime didesnio sniego, bet dar nusimato pavasarinių šalnų, su kurių sukeliamais sunkumais keliuose esame pasirengę kovoti“, – užtikrino L. Žemaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją