Uraganinio vėjo genamos bangos paplovė kopas ir į krantą išmetė Antrojo pasaulinio karo laikų vokiškų artilerijos sviedinių dėžę. Pasak išminuotojų, tai 37 mm kalibro artilerijos sviediniai, kuriais buvo šaudoma ir į antžeminius taikinius, ir net į lėktuvus. Policijos pareigūnei teko pavargti, kad nuvytų smalsuolius nuo pavojingo radinio saugiu atstumu.

Suniokojo infrastruktūrą

Jūros bangos taip įsismarkavo, kad sugriovė visus medinius statinius paplūdimiuose, kuriuose vasarą įrengiamos lauko kavinukės. Be to, smarkiai apgadino Smiltynės gelbėjimo stoties pastatą. Taip pat nuplovė paplūdimyje paliktas vaikiškas sūpynes, medinius takelius ir laiptus, vedančius paplūdimių link.

„Kur eini, ten nuostoliai. Net nežinau, ar liko kas liko sveiko. Smiltynėje bangos gal metrą smėlio nuplovė. Taip pat išardė ir sugadino vandens fontanėlius, kurie buvo įrengti paplūdimiuose, dušus. Viską išardė. Melnragėje buvome prie kopų žabus sukloję, kad kpas apsaugotų,. Viską nuplovė“, - už galvos susiėmęs dejavo viešosios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Virgilijus Urbonas.

Naktį siautęs 34 metrų per sekundę vėjo genamos bangos daugelyje vietų ne tik siekė kopas, bet ir vietomis per jas persirito.