Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau gavo duomenis iš visų 54 Klaipėdos rinkimų apylinkių. Rinkėjų valia tokia: 74,6 proc. atėjusiųjų prie balsadėžių Klaipėdos mero poste norėjo matyti V. Grubliauską ir vos 23,98 proc. – jo oponentę konservatorę A. Bilotaitę.

„Tačiau jau galiu atvirai pasakyti, kad pergalės tikėjausi. Juk blogas tas kareivis, kuris eina į mūšį nesitikėdamas laimėti“, – sužinojęs preliminarius rezultatus kalbėjo V. Grubliauskas.
Jis neslėpė, kad visą dieną labiausia baugino rinkėjų pasyvumas, kuris yra daug palankesnis konservatoriams.

„Tačiau, matyt, oponentės pasirinkta puolimo taktika rinkėjams nepatiko ir ji nepasiteisino. Galiu pasakyti tik tiek, kad A. Bilotaitė man nebuvo pati nepatogiausia kandidatė antrajame ture“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis jau pradėjo galvoti apie būsimą koaliciją, nes liberalai miesto taryboje per savivaldos rinkimus iškovojo daugiausia – 11 mandatų.
„Aišku, koalicijos sudėtis nebus mano vienasmenis spredimas, tačiau galiu pasakyti, kad labai aktyviai ginsiu savo nuomonę, nes man svarbu, jog koalicija būtų suformuota dėl programos, o ne dėl personalijų“, – teigė V. Grubliauskas.

A. Bilotaitė, sužinojusi rinkėjų valią, pernelyg nenuliūdo. „Pasirodymą rinkimjuose vis tiek vertinu kaip pergalę. Klaipėdoje daugelis sakė, kad užteks ir vieno rinkimų turo, tačiau buvo du, o antrajame buvau aš. Be to, tarp visų didžiųjų miestų kandidatų į mero postą, patekusių į antrą turą, esu vienintelė moteris ir pati jauniausia. Ir tai vertinu kaip pergalę“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji tikino, kad savo tikslų siekia nuosekliai, todė leido suprasti, kad jei nepasikeis aplinkybės, ji ir po ketverių metų dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose.

„Esu realistiškai optimistė. Žinoma, tikėjausi laimėti, tačiau savo galimybes vertinau realiai. Juk merui daug lengviau komunikuoti žinias apie save, be to, mes per vėlai pradėjome riinkimų kampaniją. Ją reikėjo pradėti prieš kokius dvejus metus, tai būtų ir kitokie rezultatai“, – įsitikinusoi A. Bilotaitė.

Nors ji savivaldos rinkimuose iškovojo Klaipėdos miesto tarybos narės mandatą, tačiau jau anksčiau viešai pareiškė, kad jo atsisakys. Ji esą deklaravo, kad ji kandidatuoja tik į Klaipėdos mero postą, o ne būti iššrinkta į tarybą.

„Tačiau esu Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos sueigos vadovė. Dirsbiu Klaipėdai ir iš Seimo“, - tvirtino antrą kadenciją Seime dirbanti politikė.

Kai paaiškėjo rinkimų reezultatai, A. Bilotaitė su savo komanda atvyko į Liberalų sąjūdžio štabą pasveiknti klaipėdiečių išrinkto mero V. Grubliausko. A. Bilotaitė savo ooponentui įteikė puokštę rožių, atsinešė ir šampano, kurį abiejų partijų komandos draugiškai išgėrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)