„Man nesuprantama, kodėl visi į Nidą stengiasi prasibrauti automobiliais, kai yra kitų gerokai pigesnių ir patogesnių būdų pasiekti kurortą“, - stebėjosi Neringoje taksi paslaugas teikiančios įmonės vadovas Stanislovas Jakas. 

Jis pasiūlė paskaičiuoti patiems: persikelti keltu lengvuoju automobiliu kainuoja 40 litų, papildomai po 2,9 lito dar reikia mokėti už kiekvieną keleivį, be to, įvažiuojant į Kuršių neriją teks susimokėti ir ekologinį mokestį, kuris šiuo metu siekia 30 litų. 

„Skaičiuokite kaip norite, bet kelionė nuo Klaipėdos iki Nidos, atmetus išlaidas degalams, automobiliu kainuoja apie 100 litų“, - matematikos žinias demonstravo taksi vairuotojas. 

Todėl rekomenduojama automobilį palikti Klaipėdoje, keltu persikelti į Kuršių neriją ir čia išsikviesti taksi.

Juo kelionė nuo Smiltynės iki Nidos kainuoja 100 litų.Vadinasi, jei keliaus keturi žmonės, jiems kelionė kainuos po 25 litus. Išsikviesti galima ir aštuonių vietų taksi automobilį. Jei visos jo vietos bus užimtos, kelionė vienam žmogui iki Nidos kainuos vos 12 litų. Tiek pat kainuoja ir kelionė autobusu.

Taip keliaujant nereikės sukti galvos, kur Nidoje pastatyti automobilį, bus galima išvengti stovėjimo rinkliavos. 

Tiesa, kelionė taksi nuo Smiltynės iki Nidos 100 litų kainuoja tik iki 21 val. Po jos kaina padvigubėja, nes nebekursuoja autobusai, kurių bilieto kaina nuo Smiltynės iki Nidos yra 12 litų. 

„Tokie jau tie rinkos dėsniai. Kai yra konkurencija, kainos mažesnės, naktį – didesnės. Kas gali mokėti, tas važiuoja. Kas neišgali, tegul vaikšto pėsčiomis arba kitaip planuojasi kelionę“, - dėstė pašnekovas. 

Nors taksi paslaugos Neringoje nėra brangios, palyginti su Lietuvos didmiesčiais, anot S. Jako, kone kiekvienas turistas vis tiek linkęs derėtis.

„Mokėti kuo mažiau ypač nori vokiečiai. Sakai, nuvešiu už 30 litų, sako – per brangu. Sakai, kad už 20 litų – vis tiek per brangu. Tada sakau, kad vešiu už ačiū, bet ir tada būna per brangu“, - juokėsi pašnekovas. 

Nida šį savaitgalį yra sausakimša. Poilsiautojus priviliojo ne tik puikus oras, bet ir renginiai: Kuršių marių regata bei Nidos džiazo festivalis. 

Nors keliantis į Nidą didelių problemų pavyko išvengti, tačiau prognozuojama, kad sekmadienį prie keltų susidarys didžiulės eilės. 

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ direktorius Darius Butvydas neslėpė, kad sekmadienį gali tekti ir valandą palaukti eilėje, kol bus galima įvažiuoti į keltą. 

„Naujojoje perkjėloje nesustodami automobilius kels tris keltai, tačiau transporto priemonių tiesiog yra labai daug. Patarčiau iš Nidos sekmadienį išvykti arba anksti ryte, arba vėlai vakare. Galbūt tada pavyks išvengti eilių“, - rekomendavo D.Butvydas. 

Šį savaitgalį „Smiltynės perkėla“ nesutiko paskolinti keltų, kad jie plukdytų betoną statomo Suskystntųjų gamtinių dujų terminalo krantinėms. 

„Suvokiame, kad srautai į Nidą ir iš jos šį savaitgalį yra labai dideli, todėl jei nedirbtų nors vienas keltas – nekeltų automobilių, o plukdytų betoną, susidarytų dar didesnės transporto priemonių eilės ir poilsiautojams atotostogos apkarstų“, - paaiškino D.Butvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)