„Nors tokių interesantų, kurie turi klausos negalią, tikrai nėra daug, tačiau radome būdų, kaip juos tinkamai aptarnauti. Jie jau ir taip nuskriausti likimo, todėl tikrai nesinori jų dar apsunkinti, kai reikia ieškoti gestų kalbos vertėjo, kuris palydėtų tvarkytis reikalų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Vieno langelio poskyryje sukurta speciali darbo vieta, kurioje ir bus aptarnaujami kurtieji.

Kai į savivaldybę ateis klausos negalią turintis žmogus, Vieno langelio poskyrio darbuotojas įjungs kompiuteryje Skype programą, per kurią galima transliuoti ir vaizdą, ir garsą.

Skype programa iškart bus susisiekta su gestų kabos vertėjų centru. „Vertėjas per Skype programą galės girdėti, ką kalba valstybės tarnautojas ir gestais tai išversti kurčiajam, kuris tuos ženklus matys monitoriuje per tą pačią Skype programą. Tai padės spręsti problemą, kad gestų kalbos vertimo centrai sunkiai pajėgia tenkinti vertėjų poreikį, nes toks žmogus kurčiuosius turi lydėti į įstaigas, kartu su jais laukti eilėse. Technologijų pritaikymas leis kurtiesiems teikti kokybiškas paslaugas ir taupyti vertėjų laiką“, – teigė V. Venckutė-Palaitienė.

Ji patikino, kad jei tokia praktika, kuri, jos žiniomis, dar nėra taikoma nė vienoje šalies savivaldybėje, pasiteisins, ji nuo kitų metų bus diegiama visuose Klaipėdos savivaldybės padaliniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)