Šiame filiale intensyviai anglų kalbą studijuos ir tolesnėms studijoms Vakaruose rengsis ne tik Gruzijos piliečiai, bet ir į keblią politinę situaciją patekusių regionų, ypač iš Vidurio Rytų kilę studentai.

Be to, šis padalinys bus naudojamas ir kaip vieta, kurioje reguliariai vyks verslo atstovams, švietimo įstaigų darbuotojams bei religiniams lyderiams skirti seminarai ir mokymai.

Strateginiu požiūriu filialas Gruzijoje taip pat taps patogia vieta gauti išsilavinimą tiems jaunuoliams, kurių galimybėms siekti mokslo sutrukdė karas ir smurtas. Manoma, kad per metus pasinaudoti galimybe studijuoti Tbilisyje galės apie 100 studentų iš Sirijos ir Irako, kur vyksta kariniai konfliktai.

Vienas LCC įkūrėjų, ilgametis Direktorių tarybos narys kanadietis Artas DeFehras aiškino, kad Kaukazo regione buvo žvalgomasi jau kurį laiką.

„Šiai dienai nė vienas kitas universitetas negali padaryti to, ką ketiname padaryti mes. Padalinio atidarymas Gruzijoje reiškia, kad panaudosime visas savo stiprybes – akademinę bazę, patirtį, įtakingus ryšius tam, kad taptume savotišku tiltu tarp šio regiono piliečių ir Vakarų, kuriuose jiems bus atvertos tolesnės galimybės“, – teigė A. DeFehras.

Universiteto padalinyje kruopščiai, nevyriausybinių organizacijų pagalba atrinkti studentai tobulins kalbos įgūdžius, susipažins su LCC jau 25-erius metus propaguojamu visapusiško amerikietiškojo išsilavinimo modeliu. Po 12 mėnesių studijų laikotarpio pažangiems studentams bus sudaroma galimybė studijuoti ne tik LCC Lietuvoje, bet ir viso pasaulio aukštosiose mokyklose.

„Tokia idėja buvo diskutuota jau dvejus metus, – pasakojo LCC rektorė dr. Marlene Wall. – Laukiame pirmųjų studentų iš Gruzijos, kurie galės studijuoti naujame LCC padalinyje čia pat, savo namuose. Taip pat pagelbėsime ir tiems studentams iš kitų kaimyninių valstybių, kurių įprastą gyvenimą apkartino neramumai ir karas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją