„Nuotaika pakili, optimistinė, oras geras, tikiuosi, kad bus geri ir rezultatai“, – vylėsi A. Bilotaitė.

Paklausta, kokių pirmųjų darbų imsis, jei taps Klaipėdos mere, ji ėmė vardyti, jog pirmiausia reikėtų kompeksiškai sutvarkyti uostamiesčio gyvenamuosius kvartalus, atgaivinti senamiestį, užtikrinti, jog Klaipėda būtų saugus miestas. Dar vienas sumanymas – steigti seniūnijas, kurių Klaipėdoje šiuo metu nėra.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščiionys demokratai Klaipėdos mietso taryboje iškovojo tik keturis mandatus. Jei A. Bilotaitė laimės mero rinkimus, konservatorių miesto taryboje bus penki iš 31 nario.

„Suprantu, kad suformuoti komandą bus sudėtinga. Tačiau tikiuosi, kad būsime koalicijoje. Kita vertus, nebaisu ir būti opozicijoje, nes tada gali kontroliuoti, ką veikia valdantieji. Žinoma, vicemerų, savivaldybės administrcijos direktoriaus, jo pavaduotojų postus dalysis koalicija. Sunku būtų dirbti, jei toje komandoje nebūtų mūsų žmonių. Tačiau jau ir nacionaliniu lygmeniu kalbama apie mero galių stiprinimą, todėl tikiuosi, kad pirmą kartą tiesiogiai išrinktas meras turės galių veikti, įgyvendinti pažadus“, – dėstė A. Bilotaitė.

Paklausta, kur ji gyvens, jei taps Klaipėdos mere, kandidatė tvirtino, kad ir dabar gyvena Klaipėdoje, yra klaipėdietė. „Niekam ne paslaptis, jog prie Klaipėdos, rajone, įsirenginėju namą. Tikrai turėsiu, kur gyventi“, – šypsojosi A. Bilotaitė.

Optimistiškai ją nuteikė ir tai, jog rinkėjų aktyvumas uostamiestyje nėra didelis. „Politologai teigia, jog mažesnis rinkėjų aktyvumas yra palankesnis man, o ne oponentui. Tačiau manau, jog vis tiek reikia annalizuoti, kodėl klaipėdiečiai rinkimuose tokie vangūs“, – teigė A. Bilotaitė.

Prieš dvi savaites vykusiame tiesioginių mero rinkimų pirmajame ture A. Bilotaitė gavo 11,77 proc. rinkimuose valią pareiškusių klaipėdiečių balsų, o jos oponentas Vytautas Grubliauskas – 42,08 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)