Tačiau klaipėdiečiai eilėse linkę laukti ne dėl degalų trūkumo, o dėl jų pigumo. Šiose  didiesiems tinklams nepriklausančiose degalinėse kuras kainuoja nuo 20 iki 50 centų pigiau.

Bendrovės „Apoil“ savininkas Paulius Zaveckas teigė kurą perkantis ne Baltarusijoje ir ne Kaliningrado srityje, o ten pat, kur ir kitų degalinių operatoriai – iš Mažeikiuose veikiančios gamyklos „Orlen Lietuva“. Tačiau galimybė sumažinti kainą atsirado pakeitus prekybos degalais sistemą ir atsisakius lojalumo kortelių.

„Nuolaidą mūsų degalinėse prisipildantys bakus gaus iškart. Nereikia jokių nuolaidų kortelių. Pradėjome kitokią rinkodaros strategiją nei kitos degalinės, kurios iš pradžių „užkelia“ kainą, o paskui terorizuoja savo klientus su tomis nuolaidų kortelėmis. Mes atsisakėme tokių manipuliavimo priemonių“, - DELFI sakė P. Zaveckas.

Jis teigė, kad didieji degalinių tinklai mieliau bendradarbiauja su juridiniais asmenimis, kuriems siūlo 20-30 centų nuolaidą. Dėl to esą nukenčia mažieji vartotojai. P. Zavecko degalinėse sąlygos visiems vienodos. Verslininko manymu, klientui, nesusaistytam jokiomis lojalumo kortelėmis, paliekama teisė rinktis.

Šiuo metu „Apoil“ degalinėse E85 markės benzinas kainuoja 3,59 lito, A95 – 4,47 lito, dyzelinas – 4,21 lito, suskystintosios dujos – 2,10 lito.

Bendrovės „Jozita“ degalinėse kainų skirtumas dar didesnis – dyzelinas čia pigesnis 69 centais, o A95 benzinas – 27 centais. Šios bendrovės direktorius Jonas Jokubauskis aiškino, kad šiuo metu jam priklausančiose degalinėse kuras parduodamas su 5-7 proc. pelno marža.

„Dirbu kaip sovietmečiu. Tada tik tokią maržą buvo galima taikyti. O mūsų degalai pigesni todėl, kad atsisakėme mokėjimo kortelių. Už jas nuo kiekvieno litro bankui mokėdavome po 10 centų. Jau pusę metų priimame tik grynuosius. Nors kainos ir sumažėjo, tačiau apyvarta padidėjo. Branginti degalų tikrai neketinu, kiek gaunu, tiek man užtenka“, - sakė J. Jokubauskis.

Kitose degalinės tų pačių rūšių kuras kainuoja iki 30 centų brangiau. „Statoil“ degalinėse A95 markės benzinas kainuoja 4,67 lito, dyzelinas – 4,53 lito, dujos – 2,29 lito.  Savitarnos degalinėse „Neste“ A95 markės benzinas kainuoja 4,63 lito, dyzelinas – 4,41 lito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)