Nenustebkite, jei prispyrus reikalui neatsidarys naujųjų pliažų prieigose įrengtų konteinerinių tualetų durys, nukulniavus iki Jūrų muziejaus paaiškės, kad jis neveikia, o sumaniusiesiems važiuoti Klaipėdos Pilies gatve kelią užtvers sugriuvęs tiltas per Dangę.

Už šunis mokėsime brangiau

Daugelis lietuvių neįsivaizduoja savo atostogų be Neringos. Tačiau norint į ją patekti reikia įveikti kelias kliūtis. Pirmoji – persikelti per Kuršių marias. Kol nėra tilto, į Kuršių nerija galima patekti AB „Smiltynės perkėla“ keltais.

Bilietas persikelti keltu vienam žmogui kainuoja 2,9 lito. Dviratininkai mokės tiek pat, atskirai dviračiui bilieto pirkti nereikės. Tačiau atvažiavusieji mopedu turės sumokėti 5 litus. Tiek pat kainuojantį bilietą turės pirkti ir norintieji per Kuršių marias perkelti savo šunį.

Keliaujantiems lengvuoju automobiliu prieš įvažiuojant į keltą teks sumokėti 40 litų ir pirkti bilietus kiekvienam keleiviui. Vairuotojo bilietas įskaičiuotas į automobilio bilieto kainą. Užtat norintiesiems patekti į Kuršių neriją automobiliu-gyvenamuoju nameliu, vadinamuoju kemperiu, teks pakloti 110 litų. Pastarąja transporto priemone važiuojant į Nidą, kelio poste ties Alksnyne teks sumokėti dar 70 litų. Lengvųjų automobilių savininkams šią kliūti įveikti kainos mažiau - 20 Lt.

Derėtų neužmiršti, kad automobilius perkelia tik Naujojoje perkėloje plukdantys keltai. O pėstieji ir dviratininkai į Smiltynę gali patekti ir iš Naujosios, ir iš Senosios perkėlų.

Į Nidą - katamaranu

Šio sezono naujiena – Kuršių mariomis į Nidą keleivius plukdantis vandens autobusas. Du kartus per dieną iš prieplaukos Dangės upėje, kur seniau švartuodavosi pėstiesiems skirtas keltas, į Nidą plaukia greitaeigis katamaranas „Smiltynė“. Kelionė trunka apie dvi valandas. Bilietas, jį perkant „Tiketos“ kasoje ar internetu, kainuos 30 Lt, o perkant laive kiek daugiau - 33 Lt. Iki Juodkrantės kelionė pigesnė – 28 litai. Dviračiai gabenami už simbolinį 1 cento mokestį.

Jūrų muziejus dar nedirba

Tik ką veikti, persikėlus į Smiltynę, kai oro temperatūra nesiekia 19 laipsnių, o vanduo atšalo iki 9-10 laipsnių? Viena išeitis – Lietuvos jūrų muziejus. Tačiau planuojantieji pasivaikščioti šiame labiausiai lankomame Lietuvos muziejuje – dar nesidžiaukite. Beveik visą birželį, iki 24 dienos, muziejuje vyks rekonstrukcija ir ekspozicija neveiks.

Tiesa, nuo trečiadienio iki sekmadienio galite du kartus per dieną, 13 val. ir 15 val., pasigrožėti delfinų pasirodymais. Bilietų kainos į šiuos šou suaugusiesiems – 30 litų, vaikams – 20 litų.

Paliekantieji automobilius stovėjimo aikštelėje Šiauriniame rage privalėtų žinoti, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nustatytą rinkliavą čia reikia mokėti visą savaitę nuo 8 val. iki 22 val. Net ir savaitgaliais.

Tačiau kitose miesto vietose savaitgaliais ir per šventes automobilius galima palikti nemokant nė cento. Išskyrus vadinamąsias žaliąsias zonas – automobilių stovėjimo aikšteles ties Antrąja Melnrage, Neįgaliųjų pliažu ir Giruliuose. Dvi valandos stovėjimo šiose aikštelėse kainuoja litą.

Remontuojamas tiltas

Nuo metų pradžios Klaipėdoje remontuojamas Pilies tiltas verčia iš anksto kruopščiai suplanuoti savo kelionės maršrutus. Mat iš šiaurinės į pietinę miesto dalį dabar galima patekti tik važiuojant Mokyklos gatvės tiltu. Šiuo metu važiuoti Biržos tiltą ir senamiestį kertančia Tiltų gatve gali tik visuomeninis transportas, taksi automobiliai, elektromobiliai ir neįgalieji.

Užvakar Klaipėdos miesto savivaldybės mero Vytauto Grubliausko patarėjas Simonas Gentvilas savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbė, kad netrukus, 2017-2018 m., Klaipėdoje bus pastatytas dar vienas, vadinamasis Bastionų gatvės tiltas, apie kurio būtinybę kalbėta dar nuo 1988 m.

Tačiau kol jo nėra, reikia prisitaikyti prie nepatogumų. Beje, vasarą važiuojantieji iš šiaurinės Klaipėdos dalies nuo 10 val. iki 16 val. gali važiuoti Tiltų gatve iki Turgaus gatvės, sankryžoje sukti į dešinę ir pro Teatro aikštę bei Žvejų gatvę išvažiavus į Pilies gatvę važiuoti į pietinę miesto dalį.

Bet važiuojantiesiems į Naująją perkėlą automagistrale Vilnius-Klaipėda pastaroji informacija neaktuali. Jie gali važiuoti tiesiai į perkėlą ir, susimokėję už kelionę keltu, linksmai švilpauti fotografuodami prie krantinių prisišvartavusius laivus.

Pliažuose – nauji tualetai

Klaipėdos miesto valdžia pagaliau nebeapsikentė sovietmečiu pastatytų lauko išviečių skleidžiamo dvoko ir pliažų prieigose jau įrengė naujus stacionarius konteinerinius tualetus. Vienas jų pastatytas Melnragėje, Vėtros gatvėje, netoli molo esančioje aikštelėje. Antras - vietoje nugriauto seno stacionaraus lauko tualeto Antrojoje Melnragėje, prie Neįgaliųjų paplūdimio. Dar du Smiltynėje - vienas prie tako, vedančio į centrinę gelbėjimo stotį, ir vienas prie pačios gelbėjimo stoties. Šie 2-3 vietų tualetai bus aprūpinti vandeniu, elektra ir nuo vandalų išpuolių apsaugota įranga.

Be to, paplūdimiuose ketinama įrengti du smėliui bei jūros vandeniui nusiplauti skirtus nemokamus dušus. Žadėta, kad vienas dušas bus Smiltynėje, kitas - Antrojoje Melnragėje, netoli gelbėjimo stočių. Jie veiks tik vasarą, o rudenį bus vėl išmontuoti.

Apmaudu, tačiau net ir šiandien tie naujumu tviskantys tualetai dar neveikia. Prie jūros atvykę poilsiautojai galėjo naudotis tik neįgaliesiems skirtu biotualetu. Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda mušėsi į krūtinę ir prisiekinėjo, kad artimiausiu metu jie veiks. „Vienam reikia vandenį prijungti, iki kito – elektrą atvesti. Nors tualetai ir stovi, tačiau jie dar ne iki galo paruošti. Stengiamės, skubame“, - teisinosi L. Dūda.

Girulių kempingas

Šiuolaikiškas, keturių žvaigždučių kempingas Giruliuose, vos už 8 kilometrų nuo Klaipėdos centro, įrengtas dar 2009-aisiais. Nors su gyvenamaisiais nameliais ar priekabomis atvykę turistai jame apsistoti gali jau seniai, tačiau dvylika stacionarių keturviečių namelių su virtuvėlėmis, tualetais ir dušais iki šiol dar neveikė. Jie buvo pastatyti dar prieš kelerius metus, tačiau koją pakišo rangovų parinkimo procedūros.

Pati „karščiausia“ naujiena – šiomis dienomis Klaipėdos miesto savivaldybės administracija turi pasirašyti namelių nuomos sutartį su Klaipėdos turizmo informacijos centru (TIC), kuris jau šį savaitgalį ketina priimti pirmuosius gyventojus. Vieno namelio nuomos turistams kaina – nuo 160 iki 200 litų. Žinant, kad jame gali pernakvoti net keturi asmenys, suma nėra labai didelė. Klaipėdos TIC direktorė Romena Savickienė tikisi, kad jau šį savaitgalį jame nakvos į Pilies džiazo festivalį atvykę svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)