Viena tokių – Klaipėdos rajonas, kuris šiais metais pripažintas geriausia vieta gyventi Lietuvoje.

Politikos kuluaruose linksniuota, jog realiausias kandidatas į Klaipėdos rajono mero postą gali būti vienas Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas, kuris šiuo metu yra Seimo narys, dėl šių pareigų atsisakęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigų.

Tačiau pats E. Gentvilas tokias kalbas neigia. „Ne, Klaipėdos rajone į mero postą tikrai nekandidatuosiu. Jei ir siekčiau tokių pareigų, tai Klaipėdoje, tačiau uostamiestyje ir taip pakanka stiprių mūsų partijos žmonių“, - tvirtino E. Gentvilas.

Tačiau jis neslėpė, jog turi ambicijų Klaipėdos rajono vienmandatėje apygardoje dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Aišku, dalyvavimas mero rinkimuose padėtų pasirengti Seimo rinkimams. Tačiau jei rinkimus laimėsiu ir tapsiu Klaipėdos rajono meru? Juk mandato jau nebebus galima atsisakyti, vadinasi, po pusantrų metų turėsiu dalyvauti Seimo rinkimuose ir atsisakyti mero posto. Tai kažkaip nerimta, nepatinka man taip šokinėti“, - dėstė E. Gentvilas.

Ji skaičiavo, kad rinkimuose į Europos Parlamentą jis surinko daugiausia pirmumo balsų ir Klaipėdoje, ir Klaipėdos rajone, ir Palangoje, ir Neringoje.

Todėl esą pasirodymas Seimo rinkimuose vienmandatėje Klaipėdos rajono apygardoje gali būti sėkmingas. „Tiesą sakant, tokį mano sprendimą lėmė tai, jog noriu, kad Klaipėdos rajone žmonės į Seimą nebeišrinktų Petro Gražulio. Daug važinėju po rajoną, girdžiu, kaip žmonės tiki jo populistiniais pažadais, pasikalbi, tada persigalvoja, supranta, kad P. Gražulio kalbos yra nerealios. Nenoriu, kad jis toliau dalytų neįgyvendinamus pažadus žmonėms, todėl ir ketinu su juo kovoti Seimo rinkimuose“, - kalbėjo pašnekovas.

Klaipėdos rajone sumaištis dėl tiesioginių mero rinkimų kilo konservatorių partijoje. Šios Prezidiumas kandidate būti Klaipėdos rajono mere iškėlė Eugeniją Odebrecht. Ji prieš ketverius metus buvo Klaipėdos miesto tarybos narė, tačiau pasibaigus kadencijai iš aktyvios politikos pasitraukė, pardavė turėtą verslą ir su vyru keliavo po pasaulį.

„Man ir nesinorėjo grįžti į politiką, tačiau partijos Prezidiumas iškėlė mano kandidatūrą, manimi pasitikėjo, todėl negalėjau atsisakyti. Ir tada pradėjau jausti tokį spaudimą iš vietinių Klaipėdos rajono politikų. Jiems atrodžiau kaip iš Marso. O mano noras buvo tik įrodyti, kad rajone su turimais resursais galima tvarkytis dvigubai geriau“, - dėstė E. Odebrecht.

Šią savaitę vykusiame konservatorių partijos Klaipėdos rajono skyriaus visuotiniame surinkime E. Odebrecht kandidatūra nebuvo patvirtinta, skyriaus nariai kandidatu į mero postą išrinko dabar Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi dirbantį Česlovą Banevičių.

„Tai reiškia, kad Klaipėdos rajono konservatoriai nenori jokių pokyčių, nenori laimėti mero posto, jiems užtenka to, ką turi, o turi, matyt, neblogai. Žodžiu, svetimų žmonių į savo lizdą niekas nenori įsileisti“, - konstatavo E. Odebrecht.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)