Klaipėdos BPC vadovas Rolandas Milius laikinai nušalintas nuo pareigų. Toks sprendimas galioja, kol bus baigtas ikiteisminis tyrimas.

Anot ikiteisminį tyrimą koordinuojančios Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Kristinos Blinstrubienės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kuriam ir pavaldus Bendrasis pagalbos centras, gavo anoniminį skundą, jog Klaipėdos BPC dviem darbuotojams galimai neteisėtai buvo išmokėtas 2 tūkst. litų darbo užmokestis.

Departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą ir darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose rado neatitikimų. Todėl informacija dėl galimo dokumentų klastojimo ir buvo perduota prokurorams, o R.Milius, jo vadovų sprendimu, laikinai nušalintas nuo pareigų.

„Ikiteisminio tyrimo metu dar niekas neapklaustas, įtarimai niekam nepareikšti. Tirsime visus susijusius dokumentus, o tai užtruks mažiausiai du mėnesius. Ikiteisminio tyrimo metu ir paaiškės, ar dokumentai suklastoti, o galbūt tiesiog nebuvo nustatyta tvarka, kaip apskaičiuoti darbo laiką, pildyti žiniaraščius, todėl ir įsivėlė klaidų. Todėl ir sakome, kad dviem darbuotojams galimai nepagrįstai buvo išmokėtas 2 tūkst. litų darbo užmokestis“, - aiškino prokurorė.

Pats R. Milius tikino nekantriai laukiantis ikiteisminio tyrimo pabaigos, nes ji pats dar nesupranta, kaip atsidūrė tokioje situacijoje.

Klaipėdos BPC dirba apie 150 žmonių, o kalbama, kad dviem iš jų galimai nepagrįstai išmokėtas 2 tūkst. litų darbo užmokestis. Mano nuomone, visiems darbo užmokestis buvo paskaičiuotas ir sumokėtas teisėtai, jokių permokų niekas negavo. Tačiau į šį klausimą ir bus atsakyta per ikiteisminį tyrimą. Nusikaltėliu tikrai nesijaučiu, gal žmogiška klaida kokia ir buvo, o jei mane pripažins nusikaltėliu, teks su tuo susitaikyti“, - kol kas ramiai į kilusį skandalą reagavo R. Milius.

Paklaustas, ar tie du žmonės, kuriems galimai nepagrįstai buvo išmokėtas didesnis darbo užmokestis, nėra jo giminaičiai, pašnekovas tikino, kad Klaipėdos BPC nedirba nė vienas žmogus, su juo susijęs giminystės ryšiais.

Jis tvirtino nesinaudosiąs teise apskųsti teismui sprendimą jį nušalinti nuo pareigų. „Kai tokia situacija, net nesinori grįžti į tą darbą. Be to, pasinaudosiu proga paatostogauti, nors tokios čia ir atostogos. Nelabai ką ir turiu komentuoti, nes manęs dar niekas net neapklausė“, - teigė R. Milius.

Skelbiama, kad jei įtarimai pasitvirtins, R. Milius neteks darbo, o už dokumentų klastojimą gresia laisvės atėmimo iki trejų metų bausmė.

„Jei reikės į kalėjimą už tai, kad žmogus gavo atlyginimą, tai reikės“, - savo sumišimo dėl susiklosčiusios situacijos nė nebandė slėpti R. Milius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)